Egy éves kori étkezési szokások váltása hogyan?
1.
vacsora hogy legyen bevezetve uzsi és esti tápszer között, amikor nem is éhes?
ált
8:00 körül reggeli tápsz.
11:00 tízórai gyümölcsös gabona, v joghurtos kölesgolyó
14:00 ebéd húsos zöldség, főzelék
17 uzsonna tejtermék gabonával, v gyümölccsel
20 éjszakai tápszer
hogy lesz ebből este 6 órai vacsora? vagy hozzak mindent hamarabbra egy órával, adjak kevesebbet uzsonnára és 2 ór múlva legyen vacsi, rá 2 óra múlva altatós tápszer??
magyarán 6 étkezés legyen egy nap??
2. állítólag érdemes áttérni a tejitalra. abban is van annyi vitamin mint egy tápszerben..?
5 étkezés van, mert a tápszer nem számít már étkezésnek. illetve akkor kéne a vacsit, reggelit bevezetni ha már nem táplálja, ez van akinél 10 hónapos kor, van akinél 15 hónapos kor... :)
egyébként a 10órainál csúszik el nálatok, úgy eteted int ha tápszert kapna, 3 óránként, pedig a szilárd kaja nem 3 óráig tart :)
reggeli ha már nem elég a tápszer akkor úgy nézne ki, hogy utána vagy közben kap falatkákat, pl. kis kenyér katonákat.
ha nem sovány a kicsi akkor a 10órai nagyon nem jó. az köztes étkezés, nem kell dúsítani 1 évesnek... :)
a gyümölcsöt 1,5 óra alatt emészti meg, tehát 10kor gyümi és rá 1,5 vagy 2 órára van az ebéd. innentől meg helyre is billenne :)
f12-12 körül ebéd és a nagy alvás. uzsonna akkor van mikor felkel, 3-4 körül, de nem 5kor, az már inkább vacsi nálatok :)
ha 3-4 körül kapná az uzsit akkor be tudod 6-7 körül tenni a vacsit, ami szilárd és mivel a tápszer már nem egy vacsora, így lefekvéskor ennyit iszik amennyit kíván, nem baj ha kevesebb
tejital és a tápszer között az a különbség, hogy kevésbé van szétbontva benne a tejfehérje, tehát már nagyon hasonlít a sima tejhez, de kevésbé allergizáló. viszont a tejitalhoz ugye tesznek plusz vitaminokat, ásványi anyagokat, amiknek ha változatosan étkezik már nincs akkora jelentősége, de persze jó
még jó, hogy relatíve korábban megkérdeztem..
nem is tudom mikor kellett volna már javaslatod szerint étkeztetni, v előrébb hozni a tízórait
a hozzátáplálásnál az időbeosztásról semmit nem írtak, pedig millió dolgot olvastam
csak mert akkor szokták a 10órai gyümölcsöt dúsítani, ha sovány a baba és hízlalni akarják, mert máskor nem nagyon lehet megtömni :)
én azt tapasztaltam egyébként, hogy ha 10kor kap egy kis gyümölcsöt, én simán a kezébe adtam neki mondjuk a puhább körtét/almát és rágcsálta, akkor tényleg sokkal jobban ebédelt. uzsonnával később ugyanígy, enyém mai napig csak keveset eszik, egy gyümis joghurtot vagy fél szelet kenyeret, stb. akkor szépen megeszi a vacsit, most már 2 fogás, ebéd-vacsora is :)
de azért arra figyelj, hogy ne a nagykönyv szerint etesd. amit leírtam, az az, de ezt azért alakítsd rá. ha ő nem hajlandó 10kor gyümit enni csak 11kor műzlit, akkor nyilván add neki a műzlit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!