Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Egy éves kori étkezési szokáso...

Egy éves kori étkezési szokások váltása hogyan?

Figyelt kérdés

1.

vacsora hogy legyen bevezetve uzsi és esti tápszer között, amikor nem is éhes?

ált

8:00 körül reggeli tápsz.

11:00 tízórai gyümölcsös gabona, v joghurtos kölesgolyó

14:00 ebéd húsos zöldség, főzelék

17 uzsonna tejtermék gabonával, v gyümölccsel

20 éjszakai tápszer

hogy lesz ebből este 6 órai vacsora? vagy hozzak mindent hamarabbra egy órával, adjak kevesebbet uzsonnára és 2 ór múlva legyen vacsi, rá 2 óra múlva altatós tápszer??

magyarán 6 étkezés legyen egy nap??

2. állítólag érdemes áttérni a tejitalra. abban is van annyi vitamin mint egy tápszerben..?

2015. ápr. 14. 21:24
 1/6 A kérdező kommentje:
1 hónp múlva lesz 1 éves, szeretnék rákészülni, vagy fokozatosan bevezetni amit kell
2015. ápr. 14. 21:25
 2/6 anonim ***** válasza:
62%

5 étkezés van, mert a tápszer nem számít már étkezésnek. illetve akkor kéne a vacsit, reggelit bevezetni ha már nem táplálja, ez van akinél 10 hónapos kor, van akinél 15 hónapos kor... :)

egyébként a 10órainál csúszik el nálatok, úgy eteted int ha tápszert kapna, 3 óránként, pedig a szilárd kaja nem 3 óráig tart :)

reggeli ha már nem elég a tápszer akkor úgy nézne ki, hogy utána vagy közben kap falatkákat, pl. kis kenyér katonákat.

ha nem sovány a kicsi akkor a 10órai nagyon nem jó. az köztes étkezés, nem kell dúsítani 1 évesnek... :)

a gyümölcsöt 1,5 óra alatt emészti meg, tehát 10kor gyümi és rá 1,5 vagy 2 órára van az ebéd. innentől meg helyre is billenne :)

f12-12 körül ebéd és a nagy alvás. uzsonna akkor van mikor felkel, 3-4 körül, de nem 5kor, az már inkább vacsi nálatok :)

ha 3-4 körül kapná az uzsit akkor be tudod 6-7 körül tenni a vacsit, ami szilárd és mivel a tápszer már nem egy vacsora, így lefekvéskor ennyit iszik amennyit kíván, nem baj ha kevesebb

tejital és a tápszer között az a különbség, hogy kevésbé van szétbontva benne a tejfehérje, tehát már nagyon hasonlít a sima tejhez, de kevésbé allergizáló. viszont a tejitalhoz ugye tesznek plusz vitaminokat, ásványi anyagokat, amiknek ha változatosan étkezik már nincs akkora jelentősége, de persze jó

2015. ápr. 14. 21:30
 3/6 A kérdező kommentje:

még jó, hogy relatíve korábban megkérdeztem..

nem is tudom mikor kellett volna már javaslatod szerint étkeztetni, v előrébb hozni a tízórait

a hozzátáplálásnál az időbeosztásról semmit nem írtak, pedig millió dolgot olvastam

2015. ápr. 14. 21:53
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönet
2015. ápr. 14. 21:54
 5/6 A kérdező kommentje:
és inkább vékony a baba, de pedig ő fejezi be az evést, nem én nem adom
2015. ápr. 14. 21:57
 6/6 anonim ***** válasza:
62%

csak mert akkor szokták a 10órai gyümölcsöt dúsítani, ha sovány a baba és hízlalni akarják, mert máskor nem nagyon lehet megtömni :)

én azt tapasztaltam egyébként, hogy ha 10kor kap egy kis gyümölcsöt, én simán a kezébe adtam neki mondjuk a puhább körtét/almát és rágcsálta, akkor tényleg sokkal jobban ebédelt. uzsonnával később ugyanígy, enyém mai napig csak keveset eszik, egy gyümis joghurtot vagy fél szelet kenyeret, stb. akkor szépen megeszi a vacsit, most már 2 fogás, ebéd-vacsora is :)

de azért arra figyelj, hogy ne a nagykönyv szerint etesd. amit leírtam, az az, de ezt azért alakítsd rá. ha ő nem hajlandó 10kor gyümit enni csak 11kor műzlit, akkor nyilván add neki a műzlit :)

2015. ápr. 14. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!