Sajatos csaladi hagyomanyok? Erdekes etkezesi szokasok? Egyedi receptek, elkeszitesi modok? Nalatok is van? (Lent)
Iskolas koromig peldaul a turos teszta nekem egyet jelentett a vargabelessel, anyukam mindig edesen, mazsolaval, tepsiben mertanilag felkockazva keszitette. Kepzelhetitek mekkorat neztem a menzan, szalonnaval a tetejen.:)
A masik a paradicsomleves. Nalunk mindig olaszosan, fuszeresen keszult. Aztan jott a menza, es az edes betutesztas valtozat.:)
Nálunk a káposztás tészta csak borssal volt, menzán én is néztem, mikor megláttam hogy cukrosan, csak néztem.
Paradicsomos húsgombóchoz nálunk sosincs főtt krumpli. Sóskához, spenóthoz csak főtt tojás, krumpli, főtt hús sosem.
Nálunk a diós tészta nem így dejósan készül, hanem rakott diós-lekváros tésztának összesütve sütőben.
Tökfőzelék csak tejfölös habarással, sosem tejesen, paprikásan.
Frankfurti levesbe mi nem teszünk krumplit.
Gyümölcs levesbe mi mindig teszünk fahéjat, menzán sosincs.
Krumplileves (svábosan) zsíron hagymát pirítok, rá pirospaprika és bele a kockára vágott krumpli. Só, bors, karikára vágott füstölt kolbász. Ha a krumpli megfőtt, grízgombócot főzök bele.
Krumplis tésztát sem törtkrumplival főzöm, hanem apró kockára vágott paprikáskrumplival keverem össze a kifőtt tésztát.
Nálam a borsóleves édes és magamnak tejet öntök bele tálaláskor. A második pedig mindig palacsinta.
Reszelt répát olajon átfuttatok, ha már ereszti a színét, megcukrozom. Ha elolvadt a cukor, ráteszem a borsót, összeforgatom, kb fél ek lisztet szórok rá, összekeverem, felöntöm vízzel. Répát, zöldséget, petrezselyemzöldet teszek bele, sózom, majd galuskát szaggatok bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!