1 éves kor felé közeledve természetes, hogy nem eszi annyira a tápszert?
kb 3. hónaptól pótlásos volt
6. hónaptól már csak tápszeres
most 11 hós, nem issza meg a szokásos adagját(korábban a viharos időjárásra fogtam, mert itt is írták, hogy sokak babája étvégytalan lett akkor)de már szép idők vannak,és mindig meghagy 30 ml-t, ma meg már vissza is hányt belőle, ami korábban nem volt jellemző, előtte jól láthatóan émelygett(nyugtalan volt, tekergette magát, ami szintén nem jellemző)
korábban a BEBA-t adtam, pár hónapja a Milumilt(mindegyik HA-s)eddig nem volt gond velük.
jelenleg jóformán 2 étkezésre tudok csak így normál ételt adni
mert reggel iszik 180-at, tízóraira megesik hogy csak 150-et, vacsira 180 megy csak, ebéd(húsos zöldség) és uzsonna(desszert a DM-ből, pici kefírt, vagy nat.joghurtot adok néha) van így csak mostanában
tízórai lenne gyümölcsös gabonapép
és egésznap itatnám gyümölcslével, mert gyümölcsöket nem akar enni(mert leszoott róla, amikor nem volt itthon egy darabig:()de szóval inni sem igen megy
köszi a tanácsokat
tejtermékes étkezésre vannak még ötletek esetleg?
(azt sem tudom pl milyen gabonapelyhet vegyek, meg hol ajoghurtba, meg müzlit, amit a felnőttek esznek..?, meg sima sajtot tegyekk kenyérre, vagy hogy?túróba mit keverjek üveges gyümölcsöt..?
fogod a túrót, beleteszed a pépesítőbe, teszel bele gyümölcsöt és együtt leturmixolod. ha kemény, ropogós a gyümölcs (alma, körte) akkor előtte vízben megfőzöd. ez lesz a krémtúró. natúr joghurtba is turmixolt gyümit keverj.
grízt, rizst megfőzöd vízben, ha sűrű akkor kész tápszerrel felöntöd, ha híg akkor tápszer port teszel bele, ez meg tejbegríz/rizs. én ezekhez 1 évesnek már tettem pici cukrot, de ha édes gyümölcsöt teszel akkor is nagyon finom :)
1 évesnek trapista sajtot adj, vagy kenéyrre teszed, kis szeleteket, de simán főzelékbe, krémlevesbe is teheted reszelve :) tejfölt is tehetsz már a főzelékekbe, habarásnak, pl. a krumplifőzelék finomabb habarva, mint rántva, vagy pl. én a borsó főzelékbe is tettem tápszert miután kihűlt.
vagy a brokkolit, karfiolt krémlevesnek csináltam meg, azt is tejföllel sűrítettem
nagyon köszi!
ha jut még eszedbe,, vagy másnak, szívesen fogadom
én joghurtot szoktam tenni pl. az uborkapurébe :D furán hangzik, de szerintem nagyon finom. megfozom az uborkát a krumplival, lepépesitem (de nem teljesen, hogy azért legyenek benne darabkák) teszek bele egy kis dobozos joghurtot (nem tudom otthon lehet e kapni, de ez sokkal surubb joghurt, mint az otthoni- turo, joghurt keverék) ebbe teszek kaprot, végul pedig egy kis reszelt sajtot és csirkemell sonka darabokat. a fiam imádja.
szoval sokszor teszek a fozelékbe joghurtot, turot neki.
az én fiamnak is most van egy dilije, hogy nem eszi meg a gyumolcsoket, ugyhogy én ugy adom neki ahogyan irták is -turoval, joghurttal.
a kenyérre én neki sajtkrémet teszek (kockasajt féleséget), vagy készitek neki padlizsánkrémet, turokrémet.
muzlibe - ami nálam gabonapelyhet jelent, bioboltba vettem - igazábol hasonl, mint a kolesgolyo (itt nem lehet kapni), csak gesztenyegolyo :D de egyébként a sima rizspelyhet (az meg olyan mint a cornflakes, csak -rizsflakes :D) is eszi tejbe téve.
és minden ilyen mellé, még jön a tápszer mindig, szóval egy étkezésre ne csináljak teljes adagot?
(pl túró v joghurt gyümivel, vagy gabonapehellyel, a tejfölös, sajtos főzeléket gondolom mehet teljes adag)
majd tejitalra áttérek
amúgy vettem neki kölesgolyókat, meg tönköly pelyhet, nat. joghurtba tettem, jó savanyú volt, minden falatnál megrezzent, de evett 100 ml-t
és most olvasom, hogy virágmézzel kászítették
(a boltban a nagybetűs Tönköly flakes felirat fogott meg, utána az összetevőket néztem, hogy gondosan válogatott tönkölybúza így meg úgy, stb, ott a méz nem szerepelt, a felirat alatt van kisebb betűkkel írva.
most figyelhetem a tüneteket a méztől..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!