Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 1 éves kor felé közeledve...

1 éves kor felé közeledve természetes, hogy nem eszi annyira a tápszert?

Figyelt kérdés

kb 3. hónaptól pótlásos volt

6. hónaptól már csak tápszeres

most 11 hós, nem issza meg a szokásos adagját(korábban a viharos időjárásra fogtam, mert itt is írták, hogy sokak babája étvégytalan lett akkor)de már szép idők vannak,és mindig meghagy 30 ml-t, ma meg már vissza is hányt belőle, ami korábban nem volt jellemző, előtte jól láthatóan émelygett(nyugtalan volt, tekergette magát, ami szintén nem jellemző)

korábban a BEBA-t adtam, pár hónapja a Milumilt(mindegyik HA-s)eddig nem volt gond velük.

jelenleg jóformán 2 étkezésre tudok csak így normál ételt adni

mert reggel iszik 180-at, tízóraira megesik hogy csak 150-et, vacsira 180 megy csak, ebéd(húsos zöldség) és uzsonna(desszert a DM-ből, pici kefírt, vagy nat.joghurtot adok néha) van így csak mostanában

tízórai lenne gyümölcsös gabonapép

és egésznap itatnám gyümölcslével, mert gyümölcsöket nem akar enni(mert leszoott róla, amikor nem volt itthon egy darabig:()de szóval inni sem igen megy

2015. ápr. 11. 23:51
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:

amúgy korábban emltettem a dokinak (ápr. első napjaiban)mintha étvágytalan lenne, mondtam megnézem mi lesz ebből(esetleg nátha, láz)de semmi.

úgy elhalmozott tanáccsal, hogy SEMMIT nem mondott rá!

(amúgymeg egyből gyógyszert ír mindenre, szóval tartottam is attól, hogy megszólalna..)

2015. ápr. 11. 23:55
 2/22 anonim ***** válasza:

fura, hogy tápszert eszik egész nap... 1 évesen tápszert már csak 2x szoktak adni, kis pótlásnak és mellé 5 szilárd étkezés. hogyhogy nem vezetted be?

1 évesnek se nem reggeli se nem vacsora, se nem 10órai a tápszer, elhiszem, hogy már nem is kívánja, hisz nem is táplálja. persze szüksége van rá, de a rendes étkezés mellett.

tehát reggel tegyél ki elé falatkákat és ahhoz igyon tápszert. 10 óraira mehetne akkor tejtermék, pl. krémtúró vagy joghurt, úgy még akkor gyümölcsöt is enne. ebédre eheti már azt amit ti és vacsorára is. uzsonna meg lehetne laktatóbb kis kefírrel vagy natúr joghurttal nem fog jól lakni, tegyél elé kiflit a kefírhez, a natúr joghurtba meg tegyél műzlit mondjuk.

vacsorára is add neki amit ti esztek, aztán lefekvéshez kapja meg a tápszert

2015. ápr. 12. 00:04
 3/22 A kérdező kommentje:

5 étkezés és ezen felül reggel-esti táp?

de akkor nem lenne nálunk meg a napi 500 ml...

2015. ápr. 12. 00:35
 4/22 A kérdező kommentje:

én babám 100% hogy nem enne napi 7szer..

dugig van 180 tápszrrel is..

2015. ápr. 12. 00:37
 5/22 A kérdező kommentje:
valami tényleg nem stimmel valahogy..
2015. ápr. 12. 00:37
 6/22 anonim ***** válasza:

huha, hát nem kéne ennyiszer tápszert adni nek..max reggel este.

hát jo, hogy nem eszi meg, o már nem ujszulott, hogy ennyiszer kelljen neki tápszert adni. adjál neki joghurtot, turot. gyumolcslé helyett meg vizet.

nálunk az egy évesem igy eszik, reggel gabonapehely (ami cukor nélkuli, gesztenyés golyokat jelent) joghurttal, utána kicsi tápszer (kb.100ml), 10 kor eszik egy kis joghurtot, vagy krémsajtot, délben fozeléket, levest hussal- mikor melyik van, délután 3 kor eszik krémturot gyumolccsel, vagy tejbegrizt..vagy pudingot, 6 kor kap abbol, amit foztem (pl. rántotta, kenyér falatkák, párolt zoldség stb.) és este 8 kor kap tejpépet (250ml)

2015. ápr. 12. 09:37
 7/22 anonim ***** válasza:
Nálunk az 5 étkezésben benne van a reggeli és esti tápszer! Kislányom 11 hós ebédre és vacsira már rendes ételt kap , olyat amit mi eszünk! Tízóraira kap tejpèpet gyümivel, mert ő is max. 180 ml tápszert eszik meg, a tejpéppel együtt meg is van a napi tejalapú mennyiség!
2015. ápr. 12. 09:39
 8/22 A kérdező kommentje:

gyümölcslevet azért adok, mert nem eszi a gyümölcsöt, vizet simán issza azt is kap

mert különben úgy etettem korábban

reggel tápszer

tízó gyüölcs gabonával

ebéd húsos valami

uzsonna tejtermék

vacsi tápsz

csak hogy nem issza a tápszert és napi 500 ml kell egy nap 1 éves korig(nem tejalapú étkezés), így többször adok tápszert

2015. ápr. 12. 11:28
 9/22 anonim ***** válasza:
nem kell napi 500 ml tápszer..400-500 ml kell tejalapu étel kell neki. sajt, joghurt, turo stb, mind beleszámit.
2015. ápr. 12. 11:42
 10/22 anonim ***** válasza:

nem kell neki napi fél liter tápszer... napi fél liter tejalapú az ajánlás, de ez lehet 350ml is, és ebbe benne van a túró, joghurt, tejpép...

egyébként a tápszer tehéntejből van, pont mint a tejtermékek. egy ekkora babának már nem a tápszer a fő étkezése, ezt a szervezete jelzi is, mert már nem tud annyit enni belőle, nem táplálja,, nem erre vágyik a szervezete ha ez így jobban tetszik :)

2015. ápr. 12. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!