Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Kezdetek. Tudnátok segíteni?...

Kezdetek. Tudnátok segíteni? Néhány kérdést összeírtam.

Figyelt kérdés

Márciusban lesz a fiam 6 hónapos. Kezdeném a hozzátáplálást. Felmerült néhány kérdés bennem:

- a kóstoltatás szopi után van, ha jól tudom. Amikor már pépet kap, az is szopi után? Almára gondolok. És még tejcsi persze.

- Mikor van az hogy 1 szopit kivált az étkezés? Mennyi idő.múlva? Tízórai lesz az gondolom.

- a gyümölcsöt ilyenor mivel "sűrítem?" Ez persze neg a kezdetre vonatkozik.

-a baba eszközöket mosogatógépben moshatom? Kanál, tányér.

- milyen eszközt használtok pépesítésre? Botmixerem van. Az jó lesz mindenre? Gondolok itt pl húsira.

Köszönöm

2015. márc. 1. 22:38
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Ja, bocsi kimaradt 1 kérdés. Eddig csak tejcsit kapott. Vizet mikortól adjak neki?

Védőnőtől kértem segítséget, de lepattintott. Nézzem meg a honlapjukat, hogy kell elkezdeni. Persze ezek sehova nincsenek leírva.

2015. márc. 1. 22:42
 2/14 anonim ***** válasza:

- szopi után jól van lakva, tele a pocakja, nem fog sem kóstolgatni, se pépeket enni... ha ki akarod váltani az étkezést akkor szopi előtt kínáld meg, ha csak pótolni, akkor 2 szopi között

-akkor lesz kiváltva ha már nem kér utána cicit. tehát ebből is látszik, hogy előtte adod a pépet ;) babától függ, ha elfogadja, tetszik neki akkor akár 1 hét után is. ha nem olyan nyitott akkor hónapok is lehet

-miért sűrítenéd a gyümölcsöt? semmivel... almát vagy lereszeled vagy megpárolod és turmixolod, nem kell sűríteni... majd ha hízlalni akarod akkor lehet sinlacot vagy kekszet tenni bele, egyébként teljesen felesleges szénhidráttal tömni :)

-miért ne moshatnád mosogatógépben??? :D ne legyél paramami :D

én vettem egy konyhai gép szettet, a botmixert és a turmixot is használtam

2015. márc. 1. 22:46
 3/14 anonim ***** válasza:
víz onnantól kell, hogy hozzátáplálod vagy nem igény szerint szoptatod vagy túl meleg van. nyugodtan adhatsz neki már holnap is
2015. márc. 1. 22:47
 4/14 anonim ***** válasza:
32%

-a kóstolgatásnak a nevében is benne van, hogy kóstolgatás, igenis szopi után kell adni, vagy két étkezés között, csak az ízk játéka miatt, ez még nem hozzátáplálás, csak annak a megismertetése!

mindjárt nézem a többit, csak ezt gyorsan muszájnak éreztem megírni

2015. márc. 1. 22:49
 5/14 A kérdező kommentje:
Ezt a szopi után dolgot- olvastam okos helyeken. Én is csodálkoztam rajta... De akkor ok, szopi előtt:-) várom már:-)
2015. márc. 1. 22:51
 6/14 A kérdező kommentje:
Na akkor legyek okos:-)
2015. márc. 1. 22:52
 7/14 anonim ***** válasza:

szopi előtt ha adod, az a kiváláts megkezdése!

a hozzátáplálás bevezetése viszont kóstoltatással kezdősik,az meg inkább játék a babának, nem szopi előtt kell.

ebből tanulhatsz nekem is itt javasolták

[link]

és ez meg fontos

[link]

(6-7 hónap között be kell vezetni a glutént!!)

2015. márc. 1. 22:58
 8/14 anonim ***** válasza:

szopi elott kapjon. minden etkezes utan kinald vizzel. jo volna ha etkezesenkent 20-30 mlt azer meginna mert szorulasa lehet. nek a botmixer nem vitte el a répát. turmix gépet hasznalok (annak is az apritojat).

a delelotti gyumolcsot egyenlore majd rizzsel suritheted (de vigyazz ami hasfogo ne parositsd, pl nyers almat rizzsel) csak ha mar latod hogy birja a pocija. kesobb zabpehellyel kekszel dusithatsz.

2015. márc. 1. 23:14
 9/14 A kérdező kommentje:
Ezek cukor nélküliek? Keksz, zabpehely? Hol veszem? Auchan?
2015. márc. 1. 23:22
 10/14 A kérdező kommentje:
Ja, bocsi még 1 kérdés:-) répa nyersen vagy főzve?
2015. márc. 1. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!