Kezdetek. Tudnátok segíteni? Néhány kérdést összeírtam.
Márciusban lesz a fiam 6 hónapos. Kezdeném a hozzátáplálást. Felmerült néhány kérdés bennem:
- a kóstoltatás szopi után van, ha jól tudom. Amikor már pépet kap, az is szopi után? Almára gondolok. És még tejcsi persze.
- Mikor van az hogy 1 szopit kivált az étkezés? Mennyi idő.múlva? Tízórai lesz az gondolom.
- a gyümölcsöt ilyenor mivel "sűrítem?" Ez persze neg a kezdetre vonatkozik.
-a baba eszközöket mosogatógépben moshatom? Kanál, tányér.
- milyen eszközt használtok pépesítésre? Botmixerem van. Az jó lesz mindenre? Gondolok itt pl húsira.
Köszönöm
Ja, bocsi kimaradt 1 kérdés. Eddig csak tejcsit kapott. Vizet mikortól adjak neki?
Védőnőtől kértem segítséget, de lepattintott. Nézzem meg a honlapjukat, hogy kell elkezdeni. Persze ezek sehova nincsenek leírva.
- szopi után jól van lakva, tele a pocakja, nem fog sem kóstolgatni, se pépeket enni... ha ki akarod váltani az étkezést akkor szopi előtt kínáld meg, ha csak pótolni, akkor 2 szopi között
-akkor lesz kiváltva ha már nem kér utána cicit. tehát ebből is látszik, hogy előtte adod a pépet ;) babától függ, ha elfogadja, tetszik neki akkor akár 1 hét után is. ha nem olyan nyitott akkor hónapok is lehet
-miért sűrítenéd a gyümölcsöt? semmivel... almát vagy lereszeled vagy megpárolod és turmixolod, nem kell sűríteni... majd ha hízlalni akarod akkor lehet sinlacot vagy kekszet tenni bele, egyébként teljesen felesleges szénhidráttal tömni :)
-miért ne moshatnád mosogatógépben??? :D ne legyél paramami :D
én vettem egy konyhai gép szettet, a botmixert és a turmixot is használtam
-a kóstolgatásnak a nevében is benne van, hogy kóstolgatás, igenis szopi után kell adni, vagy két étkezés között, csak az ízk játéka miatt, ez még nem hozzátáplálás, csak annak a megismertetése!
mindjárt nézem a többit, csak ezt gyorsan muszájnak éreztem megírni
szopi elott kapjon. minden etkezes utan kinald vizzel. jo volna ha etkezesenkent 20-30 mlt azer meginna mert szorulasa lehet. nek a botmixer nem vitte el a répát. turmix gépet hasznalok (annak is az apritojat).
a delelotti gyumolcsot egyenlore majd rizzsel suritheted (de vigyazz ami hasfogo ne parositsd, pl nyers almat rizzsel) csak ha mar latod hogy birja a pocija. kesobb zabpehellyel kekszel dusithatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!