Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért veszekednek folyton a...

Miért veszekednek folyton a lányaim? A kezdetek óta nem szeretik egymást, vagy mi a baj?

Figyelt kérdés
A nagy 8, a kicsi 5 éves. Sose voltak mintatestvérek. Százból egyszer eljátszanak egymással, egyébként veszekednek, verekednek, csúfolják és piszkálják egymást. Mit tudnék tenni, hogy normális testvérek legyenek? Ősszel jön a kistesó, mi lesz így? :S
2013. márc. 25. 15:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szerettem a húgomat, amíg gyerekek voltunk. Soha nem játszottunk együtt, inkább mi is veszekedtünk, piszkáltuk egymást. Nem is tudom az okát, valahogy így alakult. De ha ez megnyugtat, felnőttként nagyon jóban vagyunk! Tanácsot nagyon nem tudok adni, bocsi.
2013. márc. 25. 15:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet ,hogy ez így normális.Én az öcsémmel ugyanígy voltam ,sőt minden ismerősöm akinek van testvére ,az sokat veszekedett vele.Ne aggódj ,idővel abbahagyják. :-)
2013. márc. 25. 19:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi is húgommal gyilkoltuk egymást egész gyerekkorunkban :D anyámék ki voltak készülve tőlünk annyit veszekedtünk verekedtünk :D brutálisak voltunk szó szerint...Mióta saját életünk van külön azóta imádjuk egymást. Minden nap szinte beszélünk ő a lányom keresztanyja és olyan jó kapcsolatban vagyunk h mindent megosztunk egymással. Mint egy legjobb barátnő olyan nekem. Szóval ki kell bírni sajnos :) Mi is mindig büntetésben ültünk egy nagy veszekedés verekedés után :D
2013. márc. 25. 19:16
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 4 évvel idősebb nővérem van, gyerekként nem emlékszem, hogy valaha is játszottunk volna egymással, igaz, nem is bántottuk egymást, csak néha veszekedtünk. Aztán tini koromban nagyon közel kerültünk egymáshoz és azóta is az egyik legjobb "barátom", mindent meg lehet vele beszélni. Szóval van remény :)

Azt olvastam okos könyvekben, hogy hagyni kell őket, hogy lejátsszák egymással a meccset, és csak akkor szabad közbelépni, ha nagyon eldurvul a helyzet, de akkor is együtt büntetni őket, tökmindegy, ki kezdte.

Olyan tevékenységeket találj ki nekik, ahol muszáj egymással együttműködniük egy közös cél érdekében. Lehet az játék (legyenek egy csapatban pl. szülőkkel szemben), vagy háztartási munka (terítés), akármi. Ha ügyesen, egymást segítve elérik a célt, jutalmazd meg őket. Ha szabotálják egymást, vagy csak az egyik dolgozik, egyik se kapjon jutalmat. Ez kicsit összekovácsolhatja őket.

Kerüljétek az olyan helyzeteket, ahol egymással versenghetnek, vagy össze vannak hasonlítva.

Beszélgess velük külön-külön, kérd meg őket, mondják el, milyen jó tulajdonságai vannak a testvérüknek, aztán titokban mondd el a másiknak, amit hallottál róla.

2013. márc. 25. 23:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tudom,ezzel nem nyugtatlak meg,de az én fiaim is ilyenek.:(A nagy 9 éves,a kicsi 4,addig van nyugalom,amíg iskola van(ezért is adtam napközibe)mert egyfolytában ölik egymást.Én is teljesen el vagyok keseredve az apjukkal együtt,mert nem így neveltük őket.:(Akicsi nem bántaná a nagyot,de a nagy már a reggeli első szavával is bántja.Nem lesz könnyű,ha megszületik a baba,nálunk a harmadik most négy hónapos és sokkal nehezebb idegileg,mint eddig volt...Főleg,mikor este 9-kor még megy a cirkusz...:(
2013. márc. 26. 16:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de mi már felnőttünk, ugyanennyi közöttünk a korkülönbség és a mai napig utáljuk egymást. Annak örülünk, ha nem találkozunk és sosem keressük egymást.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nálatok is így lesz, mert nem tudom ott mi van és mi váltotta ki a dolgot, nálunk féltékenység.

Esküszöm állami gondozásba helyeztettem volna magam,ha még egy testvérem lett volna,ezt még felnőtt fejjel is fenntartom. Szóval ha nálatok is ez okozza, akkor minél előbb próbáld meg orvosolni.

2013. márc. 26. 20:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Alaptermészet kérdése, de ha van valami segítség, akkor csak az, hogy a szülő ne avatkozzon bele, főleg ne a kicsi védelmében. Ha még elég picik és valami játéktárgy a veszekedés előidézője, vedd el tőlük látványosan, ha közösen "szívnak" az egy kicsit össze kovácsolja őket.

Mivel már nagyobbak, szerintem legyenek egyenként kedvesek: külön program, feladat stb, és ne hasonlíts, ítélj, vagy békíts. Kérhetsz csendet, bezárhatod jelképesen mindkettőt, de ne hagyd a vitáikba bevonni magad. A "mindenki hibás", többet használ, mint a neki volt igaza látod...

2013. márc. 27. 14:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Az én fiaim is gyepálják egymást ha kell ha nem, árulkodnak egymásra, veszekednek:)

3 éves a kicsi, 6 a nagy.Szerintem mivel ez a korkülönbség ilyen pici korban még nagynak számít logikus, hogy nem tudnak úgy együtt játszani.A kicsinek mindig az kell ami a nagynak a kezében van, a nagy már másképp játszana amit a kicsi utánoz, de hát még kicsi hozzá...stb.Fene tudja...szerintem kinövik:) Én is veszekedtem sokat a tesóimmal gyerekkoromban:)

2013. ápr. 3. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!