Kezdetek. Tudnátok segíteni? Néhány kérdést összeírtam.
Márciusban lesz a fiam 6 hónapos. Kezdeném a hozzátáplálást. Felmerült néhány kérdés bennem:
- a kóstoltatás szopi után van, ha jól tudom. Amikor már pépet kap, az is szopi után? Almára gondolok. És még tejcsi persze.
- Mikor van az hogy 1 szopit kivált az étkezés? Mennyi idő.múlva? Tízórai lesz az gondolom.
- a gyümölcsöt ilyenor mivel "sűrítem?" Ez persze neg a kezdetre vonatkozik.
-a baba eszközöket mosogatógépben moshatom? Kanál, tányér.
- milyen eszközt használtok pépesítésre? Botmixerem van. Az jó lesz mindenre? Gondolok itt pl húsira.
Köszönöm
hat olyat.vegyel amibe nincs cukor...en az auchanba vasarolok. itt van hamé nevu babaital ami nem cukrozott, azt kapja 1:4 aranyba higitva mert.nem.issza a vizet. a zabpelyhet a glutennal egyutt kell.bevezetni es meg kell fozni 5 perc alatt mer nyersen nem emeszti meg.
nekem a reggeli altalaban korte nyersen + egy EV zab. (a kortet mar 6 hosan bevezettem mert az almatol szorulasa volt. a korte nagyon bevalt.
ebedre szoktam kekszet tenni neha a fozelekbe ha ehetetlen pl brokkoli repaval, meg nem ennem en se:))) kekszel viszont betermeli az egeszet. de.kekszbol is max egy evokanal. amugy Detki bio babakekszet.veszek de van benne vmennyi cukor.
Nekem is ennyi idős a kisebbik fiam :)
Ő is csak anyatejes volt eddig,kb 2 hete kezdtem el a kóstoltatást.
Már annak idején az első kisfiamnál rá kellett jönnöm,hogy ez a szopi utáni kóstoltatás nekünk nem működik,ugyanis még szopi után 1 órával sem fogadott el semmit sem ,ezért most úgy csinálom,hogy két etetés között,kb szopi után 1,5-2 órával kínálom neki a gyümiket.Eddig kapott már,barackot,répát,sütőtököt,szilvát üveges bébiétel formájában.Egyre többet megeszik belőlük.Én lassan szeretnék neki 1-2 szoptatást kiváltani,jelenleg még 7x szopizik.Először a tízórait,aztán az uzsonnát.
A gyümölcsöt nem szükséges semmivel sem sürítened,ha csak nem hízik keveset a baba,abban az esetben lehet neki Sinlac pépet adni,ezt a gyerekorvossal tudod feliratni. Annak idején mindent botmixerrel pépesítettem nekünk bevált,most is ezt fogom majd használni.Evés után vízzel kínálom,forralt lehűtött csapvizet vagy Szentkirályi babavizet adok neki,pár kortyot fogad el belőle. Én a baba tányérokat és kanalat csapvíz alatt elmosogatom és papírtörlővel szárazra törlöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!