Milyen gyorsan emelhetem az adagot?
A kislányom 6,5 hónapos. Másfél hete kezdtünk szilárd ételt is enni, emellett aktívan szoptatok (kaja után is cicit kap még). Elég kezdő vagyok a védőnő azt javasolta, hogy egyszerre csak egy étkezést váltsak ki fokozatosan (egyfajta gyümit 2-3 napig, majd jöhet más fajta.), majd ha egy megvan akkor lehet elkezdeni a következő kaját kiváltani.
Először csak keveset egy két kanállal kapott, illetve fogadott el. Fokozatosan emeltem és most olyan 70-90 ml között kap ha ínyére való. Erre mondta anyukám, hogy ne kapkodjak mert abból baj lehet... teljesen elbizonytalanodtam. 2-3 naponta emelek 10 ml-t az adagján. Ez tényleg túl sok?
Kap már almát, őszibarackot, narancsot, sütőtököt.
Ilyenkor még nem az a fontos, hogy sokfélét kapjon, sőt. Ő még nehezebben szokja az új ízeket, a gyomra meg az újfajta ételeket, hiszen eddig csak anyatejet (vagy tápszert) kapott. Nem kell erőltetni a mennyiséget sem, egyen annyit, amennyit szeretne, ha csak 80 ml-t eszik, akkor annyit, ha meg hirtelen 120 ml-t eszik, akkor annyit. A már bevezetett ételeket lehet variálni egymással, csak az új ételek bevezetésével lassíts szerintem. Pl. két-három nap kap almát őszibarackkal, utána két-három napig sütőtökkel. Utána bevezeted pl. a krumplit, akkor kaphat két napig almát krumplival, vagy krumplival és barackkal, sütőtököt krumplival, stb.
A narancsot kicsit furcsállom, a védőnőm szigorúan 1 éves kor fölött javasolta annak idején, de azt hiszem, a "hivatalos" hozzátáplálási táblázatban is sokkal később van. Krumplit, répát lehet még az első időben bevezetni, esetleg meggyet, és ennyi új íz elég is 2-3 hétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!