Mit csináljak, ha túl gyorsan felkapom a vizet?
4 gyerkőc, 0 segítség, és mióta apa csak ritkán van itthon, minden rám szakadt, hivatalos ügyek, suli, ovi, háztartás, orvosi vizsgálatok, és a 16 hósom itthon van, és apámat is ápolom, aki nem egyszerű ember.
Mostanában sokszor elszakad a cérna, apámmal vagy párommal kiabálok, ok nélkül sírok, csapkodok.
Besokalltam, de nincs, aki segítsen, vigyázzon a gyerekekre.
Mit tehetnék, hogy nyugodtabb legyek? Magnézium vagy homeós nyugtató segíthet?
Fél éve vagyunk így, mert apum lerobbant, otthonba nem megy, de már sajnos nem sok van neki hátra.
Nem a gyerekekkel van baj, hanem apámmal. Ő készít ki, maga alá csinál, és őt nehéz ellátni 4 gyerek mellett. De nem hagyhatom magára. És eddig a párom is segített, de már nem tud.
És csak 2 saját, a két másik családból került hozzánk.
Ja, értem.. azt hittem a gyerekek körül van a gond. Amúgy én egytől is iszonyúan lefáradok, nem tudom te hogy bírsz néggyel. :) Le a kalappal.
Magne B6 segíthet valamelyest.
Szellemileg ép apukád ezek szerint, ha nem akar otthonba menni, ugye?
Bocsi, véletlen elküldtem. Nekik nincs más rokon, csak én. Ők 1 éve vannak velünk. Mi 2 gyereket akartunk, de így alakult. Aput se tudja más gondozni.
Nekem meg csak valami erősítő kéne, hogy türelmesebb legyek apámmal. Hisz ő nevelt, pelenkázott.
Megértelek, biztos nem könnyű,csak rád számíthatnak a gyerekek is és apukád is. Nagy teher lehet a válladon, bár úgy érzem szívből csinálod, mégis néha kellene az embernek egy szabad 20 perc míg kikapcsol.
A Magne B6-ot én is ismerem és fogyasztom is. Illetve stresszes időszakban citromfű teát ittam, ami idegnyugtató hatású.
kérj apukád mellé ápolónőt. ezt "kiírják tb-re", rengeteg lehet az a segítség. megfürdeti, tisztába teszi, megeteti, stb :)
magnézium, citromfű tea.
Azt se felejtsd el, hogy sajnos minden véges, illetve semmi sem tart örökké. Apósomat otthonba kellett adjuk, az utolsó másfél évét ott töltötte. Iszonyat lelkifurdalásunk volt a férjemmel, de nem tudtunk mit csinálni, 24 órás felügyeletre szorult, pelenkázni és katéterezni kellett, azt én egyrészt nem is tudtam volna, másrészt ő sem engedte volna, hogy én csináljam.
Aztán fél év múlva már nem ismert meg minket... Pedig hetente többször is látogattuk, egy órányira volt tőlünk autóval :(
Mindig sírva jöttem el az otthonból. A tehetetlenség érzése. De már vége ennek is, mert egy éve elment közülünk. Nagyon hiányzik még most is.
Köszönöm a válaszokat!
Az ápolónőt nem tudtam, de utánajárok!
Nem könnyű, de mindet szeretem, aput is. És sajnos anyutól nem tudtam elbúcsúzni, apuval nem akarom ugyanezt átélni.
A kicsim szeptembertől bölcsis lesz, úgy valamelyest több időm lesz mindenre, és ő is kevesebbet fog fel ezekből a dolgokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!