Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha túl gyorsan...

Mit csináljak, ha túl gyorsan felkapom a vizet?

Figyelt kérdés

4 gyerkőc, 0 segítség, és mióta apa csak ritkán van itthon, minden rám szakadt, hivatalos ügyek, suli, ovi, háztartás, orvosi vizsgálatok, és a 16 hósom itthon van, és apámat is ápolom, aki nem egyszerű ember.

Mostanában sokszor elszakad a cérna, apámmal vagy párommal kiabálok, ok nélkül sírok, csapkodok.

Besokalltam, de nincs, aki segítsen, vigyázzon a gyerekekre.

Mit tehetnék, hogy nyugodtabb legyek? Magnézium vagy homeós nyugtató segíthet?

Fél éve vagyunk így, mert apum lerobbant, otthonba nem megy, de már sajnos nem sok van neki hátra.

2015. febr. 8. 23:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%
Két gyerek után nem érezted, hogy elég lenne?
2015. febr. 8. 23:28
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem a gyerekekkel van baj, hanem apámmal. Ő készít ki, maga alá csinál, és őt nehéz ellátni 4 gyerek mellett. De nem hagyhatom magára. És eddig a párom is segített, de már nem tud.

És csak 2 saját, a két másik családból került hozzánk.

2015. febr. 8. 23:39
 3/11 anonim ***** válasza:

Ja, értem.. azt hittem a gyerekek körül van a gond. Amúgy én egytől is iszonyúan lefáradok, nem tudom te hogy bírsz néggyel. :) Le a kalappal.

Magne B6 segíthet valamelyest.

Szellemileg ép apukád ezek szerint, ha nem akar otthonba menni, ugye?

2015. febr. 8. 23:41
 4/11 A kérdező kommentje:

Bocsi, véletlen elküldtem. Nekik nincs más rokon, csak én. Ők 1 éve vannak velünk. Mi 2 gyereket akartunk, de így alakult. Aput se tudja más gondozni.

Nekem meg csak valami erősítő kéne, hogy türelmesebb legyek apámmal. Hisz ő nevelt, pelenkázott.

2015. febr. 8. 23:43
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem teljesen épp, de beszámítható. Demenciával küzd, elfelejt dolgokat.
2015. febr. 8. 23:44
 6/11 anonim ***** válasza:

Megértelek, biztos nem könnyű,csak rád számíthatnak a gyerekek is és apukád is. Nagy teher lehet a válladon, bár úgy érzem szívből csinálod, mégis néha kellene az embernek egy szabad 20 perc míg kikapcsol.

A Magne B6-ot én is ismerem és fogyasztom is. Illetve stresszes időszakban citromfű teát ittam, ami idegnyugtató hatású.

2015. febr. 8. 23:48
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

kérj apukád mellé ápolónőt. ezt "kiírják tb-re", rengeteg lehet az a segítség. megfürdeti, tisztába teszi, megeteti, stb :)

magnézium, citromfű tea.

2015. febr. 8. 23:52
 8/11 anonim ***** válasza:

Azt se felejtsd el, hogy sajnos minden véges, illetve semmi sem tart örökké. Apósomat otthonba kellett adjuk, az utolsó másfél évét ott töltötte. Iszonyat lelkifurdalásunk volt a férjemmel, de nem tudtunk mit csinálni, 24 órás felügyeletre szorult, pelenkázni és katéterezni kellett, azt én egyrészt nem is tudtam volna, másrészt ő sem engedte volna, hogy én csináljam.

Aztán fél év múlva már nem ismert meg minket... Pedig hetente többször is látogattuk, egy órányira volt tőlünk autóval :(

Mindig sírva jöttem el az otthonból. A tehetetlenség érzése. De már vége ennek is, mert egy éve elment közülünk. Nagyon hiányzik még most is.

2015. febr. 8. 23:52
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az ápolónőt nem tudtam, de utánajárok!

Nem könnyű, de mindet szeretem, aput is. És sajnos anyutól nem tudtam elbúcsúzni, apuval nem akarom ugyanezt átélni.

A kicsim szeptembertől bölcsis lesz, úgy valamelyest több időm lesz mindenre, és ő is kevesebbet fog fel ezekből a dolgokból.

2015. febr. 9. 00:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Magne B6-ot látom már ajánlották. Folsav is jó. Ezen kívül Arginint ajánlom. Ez a vér oxigénellátását szabályozó, a szervezet által amúgy is termelt anyag. Jobban alszol tőle (viszont lehet hogy hosszabban is és kicsit nehezebben ébredsz). Úgy érdemes szedni, hogy beveszel 1 szemet, kihagysz egy napot, újabb egy szem, esetleg 2 szem, de ezt Neked kell kitapasztalni. Jobban bírod fizikailag is, szellemileg is a munkát.
2015. febr. 9. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!