Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másfél év múlva szeretnék...

Másfél év múlva szeretnék először pròbálkozni a babával, gyorsan eljön majd?

Figyelt kérdés

Hogyan tudjak türelmes maradni addig?

2015. nyarán lesz az esküvőnk és utána egy évig még szeretnék megtakarìtani egy kis pénzt,hogy nyugodtabb szìvvel vállalhassuk a babát,ezért kell még ennyit várnunk.

25/l

2014. dec. 29. 18:30
 1/10 A kérdező kommentje:
*szeretnéNk
2014. dec. 29. 18:31
 2/10 Kelemen Szabina ***** válasza:
42%
Ezt sajnos úgy működik hogy ha eltervezed nem fog összejönni ha meg nem tervezed egyből összejön a baba. Elhiszem h szeretnetek penzt felrerakni de en nem varnek addig. En is 28 hetes voltam az esküvönkön :-) lehet h most sikerulne mert nem gorcsolsz ra hanem lesz ami lesz, de ha kivarod az idot (ami sosem lesz eleg jo) akkor lehet h nemfog sok honapig neadjisten evekig osszejonni mert annyira szeretnetek es ragörcsöltök a témára!
2014. dec. 29. 18:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen, az idő gyorsan telik. Hoztatok egy döntést, tartsátok magatokat hozzá. A legtöbb ismerősöm hozzátok hasonlóan csinálta (kivéve azokat, akiknél becsúszott a gyerek). Fiatal is vagy, nem kell rohanni a gyerekvállalással, addig is élvezzétek ki egymás társaságát, mert gyerekkel nem ugyanolyan nyaralni pl., mint kettesben. A többiről már nem is beszélve. Mert szórakozni, eljárni helyekre nagy valószínűséggel egyáltalán nem fogtok tudni. Nagy öröm a gyerek, de sok lemondással is jár és a te korodban még nyugodtan lehet várni 1-2 évet.
2014. dec. 29. 19:08
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia. En is igy vagyok, de hidd el nekem gyorsan eltelik az ido. Nekunk a mult majusban volt az eskuvonk es mi a nyaron akarunk probalkozni, de mar joval az eskuvo elott is babatema volt, hogy majd mikor hazamegyunk( kulfoldrol), akkor mar pocakosan szeretnenk. Mi tartjuk magunkat hozza es szerintem ti is nyugodtan. Ram is neha ramjon, hogy sosem telik el, de igazabol dehogy nem. Marcsak 6-7 honap, pedig az elobb meg nekem is 1,5 ev volt. Foleg ha dolgoztok. En ugy terelem el a gondolataimat, ha sikerul (nem nagyon), hogy ugy fogom fel ez a felkeszulesi ido. Sportolok egeszsegesen eszek, Jogazok a konnyebb szulesert es tajekozodom. Valamint igyekszem ra, hogy meg most toltsunk eleg idot kettesben mig nincs baba, bar most epp egy szornyu tulorazos idoszakon vagyunk tul, de az ujevben remelem minden mas lesz. Valamint en gyakori fuggo lettem bevallom. Napi tobszor nezem a gyerekvallalas reszt. Ma ez a 3. alkalom. Valamint egy kivizsgalasra is elmehetsz, hogy midnen ok. en ma voltam es holnap vervetel. Nekem rendszertelen a ciklusom igy indokolt volt. El telik hamar ne aggodj rajta!!!! 26L :)
2014. dec. 29. 19:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Mi is vártunk az esküvő után, amit őszintén mostmár bánok kicsit. Soha eszembe se jutott, hogy nem akkor lesz gyerekem amikor én akarom, nem gondoltam, hogy nekem ne sikerülne. Makk egészséges voltam, biztos lehetett volna. Azóta lett Pm alulműködésem, petefészekcisztám és endometrióziosm, amik mind megnehezítik a teherbeesést, ami még nem jött össze és lehet nem is fog míg meg nem műtenek. Én ma már azt mondom, hogy ha vágytok rá, és van lehetőség akkor kezdjetek próbálkozni, mert nem tudhatod, hogy mennyi idő mire összejön.
2014. dec. 29. 19:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, h tartsátok magatokat a tervhez, mert rengeteg pénzre lesz szükségetek és ha van egy babátok, nem mondhatjátok, h majd megvesszük, ha lesz rá pénz. az ő szükségletei azonnali szükségletek lesznek és fontos, legyen tartalékotok. A másfél év hihetetlen gyorsan elrepül. Addig elmehetsz egy teljes kivizsgálásra. Ha gond van, legalább kiderül és kezelik. Ha az orvos úgy javasolja, elkezdhettek hamarabb próbálkozni. Ha kell, le tudsz fogyni, a próbálkozás előtt 3 hónappal már elkezdhetsz vitaminokat szedni.
2014. dec. 29. 21:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Nálunk apuka elhatározására kellett várnunk, nem is mondott konkrét időpontot, az nagyon rossz volt. De egyszer annyit kérdeztem, hogy mi lenne, ha 9 hónap múlva elkezdenénk, onnantól számítva min. 9 hónapja lesz még. :) És ő igent mondott.

Onnantól kezdve begyorsult az idő, végre volt mit várnom, és lenyugodtam. Hipp-hopp eljött az ősz, és már bele is kezdtünk. Egyszerre összejött a kisfiunk. Úgyhogy az nem igaz, hogy nem jön össze, ha tervezzük.

2014. dec. 30. 09:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Ne hidd el, nincs igaza annak, aki szerint nem jön össze, ha tervezed. Van akinek összejön, van akinek nem, valójában nincs rá szabály. Én pl. mindkettőt akartam, mindkettő első hónapban összejött. És ha kicsit várni kell, akkor sincs semmi, ne aggódj. Jó ötlet, hogy nem a semmire akartok babát. Hamar eltelik az a kis idő, esküvői előkészületek, esküvő, nászút, tervezgetés, stb.
2014. dec. 30. 14:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Én úgy voltam, mint a 7-es válaszoló. Már szerettem volna, de a férjem még várni akart. Érzelmileg sem volt még kész a babára és anyagilag is kellett még egy kis idő, amit én is megértettem, csak rossz volt. Aztán 6 együtt töltött év után megállapodtunk abban, hogy 1 év múlva jöhet a baba. 2014 októberben megbeszéltük, hogy ok, következő hónap már legyen próbálkozós. Novemberben már éles hónapunk volt és terhes is lettem. 2014 augusztusában gyönyörű kisfiút szültem, akit mindketten imádunk. Így, hogy kivártam hogy a férjem is felkészüljön, végig úgy éreztem, hogy ugyanúgy szeretné ezt a babát, mint én. Mindent megtett értünk a terhesség alatt, vitt vizsgálatra, amikor veszélyeztetett lettem és ágyhoz voltam kötve kiszolgált, mindenben társként viselkedett. A szülésre is bejött, bár Ő sem és én sem így terveztük, de végül örülünk neki, hogy bent lehetett és elsőként vette kézbe a kisfiát. Azóta is imádják egymást. És anyagilag is kellett, hogy legyen egy kis megtakarításunk és így saját házba hoztunk haza a picit.

Nekünk nagyon jó döntésnek bizonyult ennyit várni és utólag azt mondom, hogy a kapcsolatunknak is kellett, hogy 7 évig csak mi ketten voltunk. 28 éves anyukája egy 4 és fél hónapos fiúcskának.

2015. jan. 2. 13:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Pont másfél év múlva fog letelni. Szerintem felelősen gondolkodsz és nekem ez tetszik. Habár minden megtakarításnál többet ér a jó munkahely és a rendszeres, jó jövedelem. Mert a megtakarított pénz mindig hamarabb elfogy, mint gondolnád. Igen, előfordul, hogy sokáig kell próbálkozni, de 25 évesen még nem maradsz le semmiről, ahogy 26 évesen sem fogsz. Csak a másfél évből nehogy 5 legyen, hacsak nem tényleg indokolt a késlekedés.
2015. jan. 3. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!