Hogyan szerettessem meg 5 hónapos kislányommal az almát, krumplit?
Már egy hónapja próbálkozunk az almával-krumplival, de még mindig alig akarja megenni.
Krumplit tápszerrel keverem, almát keksszel védőnőm tanácsára, de alig akarja megenni.
Próbáltam az almát párolva-sütve adni neki, úgysem eszi meg (édes almát adtam neki, piacon vettük).
Krumplit nagyjából megeszi.
Párom nővére szerint próbáljam meg a Kecskeméti bébi kajákat adni, de úgy külön alma-krumpli változatot nem találtam.Azt olvastam, hallottam, mondták, hogy először csak egy-egy ételt vezessünk be, és ha az alapok megvannak, akkor lehet keverni.(pl.alma-krumpli-répa és hasonló kombinációk). Nincs valakinek valami jó ötlete, mit lehet ilyenkor tenni? Előre is köszönöm szépen.
Első babás anyuka :)
Próbálkozhatsz sütőtökkel is, azt sok baba szereti. Még répát is kaphat. Bébiételt is adhatsz korának megfelelőt, először olyat, aminek csak egy összetevője van. Bár én a Kecskemétit nem adtam a gyerekeknek, mert van benne hozzáadott cukor.
Ha már kóstolgatja a lányod egy hónapja az ételeket, valamennyit meg is eszik belőle, és nem volt tőle problémája, akkor az az étel már be van vezetve, nyugodtan lehet keverni.
Szerintem még várnatok kéne egy picit, mondom ezt úgy hogy ennyi idősen én már hozzátápláltam a fiam, de ő nagy örömmel fogadott mindent. Sőt az 1-2-3 kanál ki is maradt mert őrjöngött, hogy kér még.
Hippes bébiételből van sima alma, pici üvegben van direkt a kóstoltatásos időszakhoz. Még annyi, hogy a krumplit én sose adtam magában, mivel borzalmas íze van só nélkül. Igy azt csak hozzá kevertem a többihez.
Szerintem csak idő kérdése. Az első gyermekem például ki nem állhatta a pépes ételeket, sokat szenvedtem, de nagyon sokáig a fő tápláléka a tápszer volt, mert akár mit akár hogy próbáltam nem kellett neki. A tápszerben egyébként sok minden van, szóval hiánybeteg biztos nem lesz. Szerintem csak módjával, lassan, ne erőltesd, mert csak elveszed a kedvét az egésztől. Ha csak pár kanállal eszik, akkor se izgulj, idővel megjön majd a kedve. Kicsi még a hozzátápláláshoz.
A második gyermekem, 7 hónapos múlt. 5 hónapos kora után kezdtük a kóstoltatást. Eleinte nagyon jól ment, sokat evett mindenből, ízlett is neki, egy ideje viszont, jó ha egy fél üveggel bele tudom imádkozni. Most a szopi a minden..., szóval változnak, csak türelem.
Az alma nálunk sem működött, a teljes testét kirázta a hideg minden falatnál, bármennyire volt édes az alma. A doki tanácsára sinlac-kal kevertem, úgy nagyon szereti.
Egy csomó Kecskeméti kajában van hozzáadott cukor, szerintem az a legjobb, ha ilyenkor megszokják a natúr ízeket. Nem mellesleg nagyságrendekkel olcsóbb, ha magad pürésíted le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!