Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan szerettessem meg 5...

Hogyan szerettessem meg 5 hónapos kislányommal az almát, krumplit?

Figyelt kérdés

Már egy hónapja próbálkozunk az almával-krumplival, de még mindig alig akarja megenni.

Krumplit tápszerrel keverem, almát keksszel védőnőm tanácsára, de alig akarja megenni.

Próbáltam az almát párolva-sütve adni neki, úgysem eszi meg (édes almát adtam neki, piacon vettük).

Krumplit nagyjából megeszi.

Párom nővére szerint próbáljam meg a Kecskeméti bébi kajákat adni, de úgy külön alma-krumpli változatot nem találtam.Azt olvastam, hallottam, mondták, hogy először csak egy-egy ételt vezessünk be, és ha az alapok megvannak, akkor lehet keverni.(pl.alma-krumpli-répa és hasonló kombinációk). Nincs valakinek valami jó ötlete, mit lehet ilyenkor tenni? Előre is köszönöm szépen.

Első babás anyuka :)

#krumpli #alma #5 hónapos #Kecskeméti bébi étel
2015. jan. 7. 08:20
 1/6 anonim ***** válasza:
Öt gyermekem van,mindegyiknél üveges kajcsikkal keztem..aztán jöttek " maszek"ételek gyümölcsök..Nem mindig almát adtam,változatosan,heti 2 x3 x alma,banán,( kekszel az enyémek sem szerették)…natur fött répát,krumli,vagy az üveges kajákat dusítod vele...szép lassan megszokja ízeket...fogacskája még nincs?adhatsz piskótát kezébe( budgedest az nem cokros és kemény).
2015. jan. 7. 08:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Próbálkozhatsz sütőtökkel is, azt sok baba szereti. Még répát is kaphat. Bébiételt is adhatsz korának megfelelőt, először olyat, aminek csak egy összetevője van. Bár én a Kecskemétit nem adtam a gyerekeknek, mert van benne hozzáadott cukor.

Ha már kóstolgatja a lányod egy hónapja az ételeket, valamennyit meg is eszik belőle, és nem volt tőle problémája, akkor az az étel már be van vezetve, nyugodtan lehet keverni.

2015. jan. 7. 08:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem még várnatok kéne egy picit, mondom ezt úgy hogy ennyi idősen én már hozzátápláltam a fiam, de ő nagy örömmel fogadott mindent. Sőt az 1-2-3 kanál ki is maradt mert őrjöngött, hogy kér még.

Hippes bébiételből van sima alma, pici üvegben van direkt a kóstoltatásos időszakhoz. Még annyi, hogy a krumplit én sose adtam magában, mivel borzalmas íze van só nélkül. Igy azt csak hozzá kevertem a többihez.

2015. jan. 7. 08:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem csak idő kérdése. Az első gyermekem például ki nem állhatta a pépes ételeket, sokat szenvedtem, de nagyon sokáig a fő tápláléka a tápszer volt, mert akár mit akár hogy próbáltam nem kellett neki. A tápszerben egyébként sok minden van, szóval hiánybeteg biztos nem lesz. Szerintem csak módjával, lassan, ne erőltesd, mert csak elveszed a kedvét az egésztől. Ha csak pár kanállal eszik, akkor se izgulj, idővel megjön majd a kedve. Kicsi még a hozzátápláláshoz.

A második gyermekem, 7 hónapos múlt. 5 hónapos kora után kezdtük a kóstoltatást. Eleinte nagyon jól ment, sokat evett mindenből, ízlett is neki, egy ideje viszont, jó ha egy fél üveggel bele tudom imádkozni. Most a szopi a minden..., szóval változnak, csak türelem.

2015. jan. 7. 09:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Az alma nálunk sem működött, a teljes testét kirázta a hideg minden falatnál, bármennyire volt édes az alma. A doki tanácsára sinlac-kal kevertem, úgy nagyon szereti.

Egy csomó Kecskeméti kajában van hozzáadott cukor, szerintem az a legjobb, ha ilyenkor megszokják a natúr ízeket. Nem mellesleg nagyságrendekkel olcsóbb, ha magad pürésíted le.

2015. jan. 7. 09:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, először Hipp bébiételt adtam, azokat megette, így már simán megeszi az almát, banánt, alma-krumplit, a répát még annyira nem szereti, a sütőtökkel ezután fogok próbálkozni. De már megeszi úgy is, ha én készítem el.Persze, a reggeli, ebéd, vacsora az marad a tápszer, de a tízórai, és a uzsonna szinte csak gyümölcs, nagy ritkán kér még tápszert. Amugy egy hét mlva már 6 hónapos lesz, annyira már nem pici :)
2015. jan. 23. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!