Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan fagyasszak gyümölcsöt...

Hogyan fagyasszak gyümölcsöt babának télire?

Figyelt kérdés
Most rengeteg idénygyümölcs van, de télen nem szeretném a kínjában érett gyümiket adni babómnak! Gyakorlottabb anyukák! Ti hogyan csináljátok-oldjátok meg a gyümölcsevést télen???

2014. szept. 12. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Én megturmixolom, jégkockatartóban lefagyasztom, majd bezacskózom. Tettem már el meggyet, őszibarackot, sárgabarackot, nektarint, szilvát, körtét, spenótot, sóskát. :-)
2014. szept. 12. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Barackokat meghámozva, kimagozva, kisebb darabokra vágva tálcán szétterítve lefagyasztottam, utána bezacskóztam és ment vissza a fagyasztóba (így nem fagytak egymáshoz, könnyű volt akár 1 darabot is kivenni belőle).Meggyet szintén kimagozva, tálcán, de ezt nem hámoztam, viszonylag gyorsan kiolvad, és félig olvadt állapotban könnyen le lehet húzni a héját.

Almát, körtét nem fagyasztottam.

Zöldségekből kaptunk némi sóskát, azt megmosva, átválogatva kis adagokban bezacskóztam, légmentesen lezártam, és az adagot szétterítettem a zacskóban. Így kaptam egy vékony csomagot, amiből felhasználás előtt csak törtem egy darabot.

A zöldségek nagy részét inkább eleve fagyasztva vásároltam.

2014. szept. 12. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Zöldség-gyümölcs függő, amiket eddig tapasztaltam: nafyon jól fagyasztható nyersen a répák, cukkíni, zeller, zöldfűszerek, brokkoli. A sütőtök sütve-turmixolva tökéletes fagyasztás után is, gyümölcsöket léként fagyasztom.
2014. szept. 12. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

én a megpucolt gyümölcsöt (körte, őszi, szilva...) összeaprítom - aprítógéppel, vagy csak negyedelem, aztán állanak megfelelően nylonzacsiba, vagy bébiételes üvegbe teszem be a fagyasztóba.

szerintem pürésíteni nem érdemes, mert kiolvasztás után amúgy is plöttyedt, meg akkor még a felhasználásnak megfelelően el lehet készíteni. nagyobb baba már amúgy is elvan a darabkákkal.


a gyümölcsöket úgy kb. eltevéstől 10 hónapon belül érdemes felhasználni. igazából önmagukban fagyasztás után nem túl guszták, én mindig valamibe használom őket fel.


amúgy amit nagyüzemben fagyasztanak, az sokkal jobb állagú, mert azt sokkolják, így jobban megőrzi eredetiségét... persze azért sokkal olcsóbb és "ellenőrzöttebb" ha mi magunk tesszük el a gyümit.

2014. szept. 13. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!