Édességet kisbabának?

Figyelt kérdés
10 hó körüli babának adtok csokit,süteményt,kekszet (ami nem babakeksz),sós rágcsát? Én nem adok ilyesmit a kislányomnak,de van aki furcsállja ezt. A szomszéd lépcsőházban ugyanekkora kislánynak kakaós csigát adnak reggelire...Anyukám azt mondta,adjak neki csokit,pár napja pedig nélkülem volt anyósoméknál,és ketchupos chipset adtak neki. Nem igazán örültem. Szerintem tiszteletben kéne tartani,hogy én hogyan táplálom a gyerekem,attól még,hogy xy máshogy teszi.
2014. júl. 20. 14:23
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Azzal szoktak jönni, hoyg semmi baja nem lesz. Ez végülis igaz de persze jobban fog izleni a cukros kakaóscsiga vagy akármi. Így már pár ilyen falat után nem fogja megenni azokat amiket idáig adtál, vagy legalábbis kínlódni fogsz vele. Ezért érdemes minél tovább kerülni ezeket a cukros dolgokat. Később úgyis kap majd, nem tudod elkerülni, de legalább ilyenkor még ne kapjon. Amúgy sincs szüksége rá. Sok gyereket meg felpörget a cukros dolog.....
2014. júl. 22. 14:51
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
ejjha.. az én kislányom 9 hónapos és mindent eszik. bolti krémtúrót, kakaós csigát, túró rudit, már csokit is kapott, apja szülinapi tortájába majd belefulladt úgy ízlett neki, fagyizott velünk és kap a jégkrémemből is, de ugyanúgy gyümölcsöt, zöldséget, kölesgolyót imádja, sós kukacot, joghurtot (gyümölcsöset is, és igen a boltit...) főzelékeket, vajas kenyeret, komplett vasárnapi menüt végigeszi ( húsleves, rántott hús körettel ami van h sült krumpli) dédmamánál mindig süteményt majszolunk ebéd után, és még szopik is,,, lehet pár nocukor anyukát úgy kiakasztottam hogy eddig el se jutott, de tudnátok mennyi szirsz@r permetszer van a gyümölcsökön is...fog az a gyerek még annyi káros dolgot enni és csinálni hogy bele is őszültök, egy kis cukor még nem a világ vége...mérték a kulcsa mindennek. pár év múlva a boltban fog sírni az óriás pöttyösért és ti ugyanúgy meg fogjátok venni neki! jöhetnek a mínuszok... ;)
2014. júl. 22. 21:35
 23/30 anonim ***** válasza:
ja azt kifelejtettem hogy eszik tejberizst is meg dörmi kismackót is virslit is viszont anyatejen kívül csak vizet iszik ha szomjas, más most nem jut eszembe... :D
2014. júl. 22. 21:47
 24/30 Julie S ***** válasza:
50%
Kedves utolso, most hu, de beszoltal! :D Mindenki ugy eteti a gyereket, ahogy akarja, maganugy. Mertekkel merget is ehetunk, nem fogunk rogton belepusztulni. Szoval eljen a mertek! :D
2014. júl. 22. 22:09
 25/30 anonim ***** válasza:
hát akkor egyél mérget, senki nem mondta hogy nem úgy eteti mindenki a sajátját, ahogy kedve tartja, de ez a kérdés azért született, hogy aki gondolja ide írja a véleményét. én is leírtam az enyémet, attól hogy különbözik a tiétektől és merek a porontynak fagyit adni 30 fokban, meg eszik kakaós csigát, még nem dől össze a világ szerintem, csak néhányan úgy kezelik a cukrot mint a sátánt.
2014. júl. 23. 06:53
 26/30 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó,igen mindenki leírhatja a véleményét,és akkor te se haragudj meg,ha nem egyezik másé a tiéddel. Mindenki azt etet a gyerekével amit akar. Aztán lehet gondolkodni,mitől lesz allergiás pár év múlva százféle dologra,mitől lesz cukorbeteg,mitől lesznek emésztési gondjai,vagy gyomorproblémái,stb. A sok sós rágcsából a só megterheli a veséit.Én inkább hallgatok a gyerekorvosra,aki nem ajánlja ezeket ilyen kicsi korban. Tisztában vagyok vele,hogy meg fogja ezeket kóstolni,de olyan példát szeretnénk neki mutatni itthon,hogy ezeket csak nagyon mértékkel később is.
2014. júl. 23. 08:40
 27/30 A kérdező kommentje:
És még annyit,hogy amiket írtál,hogy miket eszik a 9 hónaposod,az nem a mértékről szól. Szülinapi tortát befalja,dédinél mindig sütemény,olajban sült krumpli? Egy éves kor előtt nem ajánlják a felnőtt kajákat...Hol itt a mérték?
2014. júl. 23. 08:43
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
az egész családban nincsen ételallergia, cukorbetegség vagy gyomorbaj, ennyi erővel bármi kàris lehet a kisbabának, ugyanúgy a permetezett cukros gyümölcsök is. nem azt mondom hogy amit csinálsz az a rossz vagy hogy csak az jo amit én teszek, ki így ki úgy, én csak arra próbàltam rávilágítani h van aki ad a gyerekének pl kakaós csigát és nem dőlt össze a világ, egyébként teljesen normálos súlyú 9 hós és 8500 gramm, a mérték pedig nem azt jelenti hogy mit hanem hogy mennyit, nem 2adag sültkrumplit eszik meg csak pár szemet és nem 8 szelet süteményt hanem max egyet-kettőt közösen. az első szülinapo tortája is nyilván csokitorta lesz és bever belőle majd egyy szeletet de ő sem ezeket eszi reggeltől estig töménytelen mennyiségben...
2014. júl. 23. 09:04
 29/30 A kérdező kommentje:
Én is ezt írtam,hogy mindenki úgy csinálja,ahogy akarja. Csak pont az zavar,hogy sokan cseszegetnek ezzel,hogy igenis én csinálom rosszul,és családon belül sem tartják tiszteletben,hogy ezt én így gondolom. Nem mindenki lesz persze allergiás vagy egyéb,de nekem pl pont vannak olyan gondjaim amik összefüggnek a táplálkozással is.
2014. júl. 23. 09:34
 30/30 Julie S ***** válasza:
#25: Te is odamondtal, beszoltal, en meg viszonoztam. Velemenyt szurkalodas nelkul is lehet irni. :)
2014. júl. 23. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!