Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Milyen biztonságos praktikákka...

Milyen biztonságos praktikákkal oldhatnám meg a házi bébiétel alapanyagainak előkészítését, amivel időt spórolhatnék?

Figyelt kérdés

A kislányom 6,5 hónapos, néhány napja kezdtem el kóstoltatni almával, eddig anyatejes volt.

Kizárólag általam készített zöldség és gyümölcsfőzelékekkel szeretném a későbbiekben etetni. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok zöldséget/gyümölcsöt/husit biztonságosan neki előkészíteni, és 2-3 hétre előre tartósítani? A fagyasztásra gondoltam, de ezt hogyan oldjátok meg? Hallottam a jégkockatartós husifagyasztásról, ehhez milyen húst tesztek el, és hogyan készítitek el, mennyi vízzel pürésítitek?

Ugyan ezt megtudom csinálni zöldséggel-gyümölccsel? hogy fagyasztva elrakom?

2014. máj. 24. 19:48
1 2
 11/13 egybaba ***** válasza:

A darált vagy pépesített húsfélék fagyasztása élelmiszerbiológiai szempontból nem ajánlott!

Az ÁNTSZ szerint vendéglátóipari helyeken egyenesen tilos és súlyos büntit maga után. Én a gyerekem életével nem szórakoznék a fagyasztott húspép miatt. Minden egyéb biztonsággal fagyasztható.

2014. máj. 26. 13:10
 12/13 anonim ***** válasza:
Én max idénygyümölcsöt fagyaszranék télre. Egyébként egy főzelék elkészítése 15 perc. Mi húst még nem eszünk, de úgy tervezem, hogy azt kis adagokra vágom és úgy fagyasztom, majd kiengedem és frissen főzöm.
2014. máj. 26. 16:48
 13/13 Babeli Zurzavar ***** válasza:
egybaba! miert tilos? tudsz errol mondani valamit?
2014. máj. 30. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!