Mit tegyek? Mit csináljak másképp?
Gyümölcsöt adj neki, almát, barackot, vagy a zöldségek közül répát. A tejpép a tápszernél is sokkal jobban hízlal és a főzelék is lehet hízlaló, pl. ha krumplis.
(Mondjuk én nem látom olyan vészesnek a helyzetet. Sok 3 hónapos több, mint 8 kiló.)
a tejpép az tulajdonképpen tápszer, csak sokkal sűrűbb, így sokkal töményebb, tehát olyan mint ha 2 adag tápszert megenne. azt hanyagolni kéne, a sovány babáknak ajánlják, hogy napi 1x-2x kapjanak tejpépet, ezzel csak hizlalod :(
a főzelék nagyon jó, viszont ennyi idősen nem napi 2x-3x kéne szilárdat kapnia, hanem egyszer sem. de ha orvos mondja akkor legyen csak 1, főzelék, sűrítés nélkül. mert a sűrítés (krumpli, rizs, liszt) a hizlaló, a zöldség önmagában nem.
Magától kel fel enni,nem szoktam felkelteni ha alszik és kajaidő van mindig megvárom,hogy magától keljen fel enni.
Az orvos mondta,h.vezessem be a főzelékeket is napi egyet.
Amikor megszületett alig akart megindulni a hízás aztán hirtelen 2hósan 2kiló plussz lett rajta,amikor átváltottunk tápszerre.Előtte anyatejes volt,de amikor kiújult a sérve egyszerűen nem fogadta el a cicit,üvöltött ha kajára került a sor.Fejtem egy darabig a tejet,de idő után elapadt.kiegészítéses tápszeres volt de amikor nem volt már tej teljes tápszeres lett.
A köldöksérve is kiújult,de az szerencsére visszahúzodott már.
Azért kellett mert 9kiló és csak 3hós,és a doki azt mondta a tápszer nagyon felfújta.Napi 1 főzelék mehet neki meg gyümi reggel és uzsira ebédre főzelék és a többi étkezés tápszer.
Nem tudom én nem hallottam ilyet még,h.azért mert erősebb azért kelljen előbb hozzátáplálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!