Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Lehet valami baja a babámnak,...

Lehet valami baja a babámnak, ha néha eszik egy kis chipset, csokit, és iszik colát?

Figyelt kérdés
15 hónapos,és nagyon szereti ezeket.
2014. márc. 15. 22:50
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
78%
végtelen agyatlan vagy
2014. márc. 16. 08:16
 22/34 anonim ***** válasza:
15%
mennyi frusztráció. ..csak ugy frocsog beloletek..nem ezzel eteti, csak néha ad neki...es nem valószínű, h barmi baja is lesz...kólát mondjuk csak kb.2 éves kora után kostolta., de ugyanugy nem ez a mindennapos azota sem, mivel otthon is kb 2-3 havonta van ilyesmi, nem fogok neki nemet mondani olyankor, annak ellenére, h egy kis hiszti nem hat meg engem sem
2014. márc. 16. 08:37
 23/34 anonim ***** válasza:
68%

Gratulálok!!!!

Hogy lesz-e baja?A válaszom az hogy igen!

Engem a drága szüleim kólán neveltek fel..képek rengetege van rólam gyönyörű szép fekete tejfogakkal.Csontfogaimból már nincs meg 4 db!!!

Az én szüleim is a "szereti hát hagy igya" elvet vallották, de bár ne tették volna!!!

Én megfogadtam hogy a gyerekeim max az 1. házibulijukon isznak kólát!!!De hogy én nem adok a kezükbe az tuti.

Chips?Csoki?...jajj istenem..edd úgy ezeket a sz.a.r.o.kat hogy a gyerek ne lássa!!!ÉS akkor nincs baj.

Ilyen gyereknek a gyümölcs és a zöldség a legfontosabb..ezekben az években alapozod meg a gyereked egészségét!!!

Gondolom nem az emelt családira hajtasz, hogy tartósan betegre akarod csinálni a gyereked???

Vagy még is!!!??

2014. márc. 16. 08:42
 24/34 anonim ***** válasza:
68%

Jó minőségű étcsokit az én lányom is szokott kapni, de azt is kb 1,5 éves korától, ennyi idősen azért még csak az is ritkán kapna. Bár én is azt gondolom, hogy ha jó minőségű étcsokiról van szó, akkor ez mértékkel egészséges!

A chips és cola teljesen más tészta. Mindkettő kifejezetten egészségtelen, senkinek nem kellene ezeket fogyasztania, nemhogy egy 15 hónaposnak. Mi igyekszünk egészségesen táplálkozni és erre nevelni a gyerekünket is, mert az ízlés kialakulása tanulási folyamat. Ha ízfokozós, aromás ételeken nevelkedik, akkor a természetes ízek nem lesznek elegek, nem fogja szeretni, és ha így kezeli az ember később is, mint ahogy most csináljátok, hogy sír, hát hadd kapjon, akkor később jó eséllyel ezeken fog élni...

2 éves a lányom, colát nem kapott még, és nem is fog még jó ideig. Egyszerűen megmondom neki, hogy nem babának való és kész...már tudja ő is, ha látja, mondja, hogy nem babának való. Egyébként nagyon ritkán van nálunk, legfőképpen vendégségben, nagyszülőknél találkozunk vele.

A chipset pedig nem előtte esszük, ha nagy ritkán megvesszük, mert attól nehezebb távol tartani, mert ropival, krékerrel gyakrabban találkozik, és abból engedtük neki. Épp ezért nem előtte esszük ezeket.

Én a coláról mindenképpen lebeszélnélek!!! Tényleg, ilyen alapon ha alkoholt isztok, és hisztizik, abból is kap?! :)

2014. márc. 16. 08:47
 25/34 anonim ***** válasza:
39%
22-es. Nehogy azt mondd már, hogy normális az, hogy 15 hónaposan kólát iszik, chipset eszik? Nem fröccsögtünk, csak leírtuk a véleményünket.
2014. márc. 16. 08:53
 26/34 anonim ***** válasza:
0%

elöször én is azt hittem, hogy a kérdés vicc..még el is mosolyodtam, mert elképzeltem, hogy chips és cola után rá is gyujt a gyerek.

nálunk is a két nagyobbik gyerek 10 és 12 éves, még sem iszik colát a 3 éves..és eszik chipset.. csokit néha szokott kapni, de az is kimeröl pl. 2 kocka csokiban, ha chipset esznek a nagyok, ö kap natur babakekszet (nem tudom a pontos magyar megfelelöjét, de olyan, ami se nem sos, se nem édes, de lehet neki ropogtatnia), arra azt mondjuk tessék ez a chips a kicsiknek..de igazi chipset, nem fog kapni még egy jo ideig. Colát szint ugy, tisztában van vele, hogy az nem neki valo, mint ahogy a rágogumi sem..(arra is mindig rákérdez, hogy mi és persze ö is szeretne, akkor elmagyarázzuk neki, hogy ez a felnötteknek van, bele is nyugszik, nem hisztizik miatta)

2014. márc. 16. 10:05
 27/34 A kérdező kommentje:

Nem a pénzre gyurok. Max. GYED-et kapok,a férjem havi 400 ezret keres,nincs ilyenre szukségunk!

Egyszeruen szeretjuk ezeket. Igy élunk,bármit megvehetunk,megehetunk.

Koszi a válaszokat,igyekszem akkor nem adni neki ezekbol.

2014. márc. 16. 10:55
 28/34 anonim ***** válasza:
79%

Mondanam hogy persze ez biztos kamukerdes,de sajnos Angliaban elo baratnomtol hallottam, hogy ott a sok fiatal buliban reszegen megesett tudatlan anyukat fel kell vilagositani hogy cumisuvegbe ne tegyenek kolat..

Nem mondom, hogy mindenki legyen biomami, de eleg sajnalatos hogy valaki nem tudja hogy mi az amit eszik (mi van a chipsben es a kolaban) es hogy ez egy pici gyereknek nem valo.

2014. márc. 16. 11:05
 29/34 anonim ***** válasza:
35%
vicces hogy le vagyok pontozva,mert csokit adok a gyereknek,ettől függetlenül chipset és kólát nem és iskolás koráig nem is szeretnék,utána elkerülhetetlen lesz néha adni,és én is elírtam hogy 15 hónaposnak nem kéne,de úgy látszik ez is,baj meg az is ha mi néha chipszezünk,kólázunk mintha bűn lenne,ennyi álszentséget,azt értem hogy szerintetek is baj amit a kérdező csinál de a csoki az egészséges nyilván nem olyan kicsinek és nem mértéktelenül
2014. márc. 16. 11:12
 30/34 anonim ***** válasza:
0%

Annyira kíváncsi lennék, hogy akik ennyi lehordják a másikat, tényleg ennyire szentek?

Vagy az egyik elkezdte, hogy nagyon rossz, és a többi mint a birkák mennek utána.

Mindenki otthon söprögessen.

Nem lesz semmi baja a gyereknek.

Annyira túlzásba tudnak esni az emberek.

2014. márc. 16. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!