Bébiétel? Te is így vagy ezzel?
Na nehogy már egy adag babakaja ne legyen lényegesen olcsóbb és egészségesebb, ha Te főzöd otthon, főleg ha kettőt is megeszik már a kicsi..
Nekik olyan egyszerű főzni..
feldobok vízben egy kis csirkét, brokkolit, vagy krumplit, répát, karfiolt, zöldbabot, esetleg a levesekből is hamar elehet, sajtot, tejfölt, stb lehet tenni a tetejére..
Vettem egy nagy zacskó természetes fűszert is, amivel ízesíthetek, és nem sózok. :)
2 gyerekem van,nem adtam nekik üvegest.De csak azért nem mert szerintem is jobb,egészségesebb ha itthon főzök.Arról nem beszélve,hogy 1 napi üveges bébiétel árából ki lehet hozni kb 1 heti menüt ha főz az ember.És egyáltalán nem macerás!
Én egy 2,5 éves mellett főztem magunknak meg egy fél évesnek,simán megoldható!
Egyrészt sokkal olcsóbb ha maga csinálja az ember, főleg ha még az alapanyagok is otthon teremnek (vidéki nagyszülőktől kaptunk néha, a többit én is vettem persze). De kb 20 perc összeütni nekik a kaját, mindennel együtt, úgyhogy nekem egyáltalán nem volt fáradtság. Arról nem is beszélve, hogy az én lányom szinte kezdettől fogva többet evett volna, mint 1 üveg!
De egyébként a legfőbb dolog, amiért én főztem, az az összetétel! Én teljesen elhűltem, hogy egy gyümölcspürében is milyen alacsony a gyümölcs tartalom, viszont van benne rizs valamilyen formában bőven. Nálam ez elképzelhetetlenné tette, hogy a friss gyümölcs helyett azt adjam a lányomnak! Főleg hogy ha még, hámozni, reszelni, pürésíteni is kell a gyümölcsöt az sem több, mint 5 perc!
én néha megvettem,mert hűtést nem igényel,sokáig eláll-és ha mentünk valahova akkor csak előkaptam és megetettem. vagy ha valamiért nem volt időm főzni,vagy olyat főztem amit ő nem ehetett akkor jól jött.
(főleg nyaraláskor adtam neki)
De azért legtöbbször én is inkább itthoni kaját adtam nekik
Én volt amit én csináltam, de bizony vettem is üvegeset. Pl paradicsomosakat, ezeket a világos napot nem látott paradicsomokat nem tartom egészségesebbnek egy bevizsgált bébiételnél. Ha meg kondzerv parival csináltam volna a paradicsomos krumplit a fiamnak akkor meg ott vagyok hogy megveszem inkább a bébiételt. Árban drágább, de talán minőségibb. Meg a borsót nem szerettem paszírozni, hogy a héja ne legyen benne.
Szóval én vegyesen adtam. Néha mikor elutaztunk praktikus volt az üveges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!