Nyugtassatok meg, hogy nem az én fiam az egyetlen, aki nem
tud 4 hónaposan kanállal enni. Más is küzd (ött) ezzel?
Figyelt kérdés
Tejpépet adunk a fiamnak, mert úgy néz ki, hogy nem igazán laktatja már a tápszer. 6 kg, kb. 900 ml-t kellene ennie, ehelyett simán megeszik 1500 ml-t. Védőnő és orvos javaslatára megpróbáljuk a tejpépet. De szintén az ő javaslatukra nem cumisüvegből, hanem kanállal. De kész tortúra. Öltögeti ki a nyelvét, így tolja ki folyamatosan. Pedig ízlene neki, mert nyalogatja, mosolyog, de mondanom sem kell, hogy szinte semmi nem jut el odáig, hogy lenyelje, mind a ruháján, az arcán landol. Mikorra jön bele a kanalas evésbe? Vagy van valami trükk? A torkáig mégsem nyomhatom le a kanalat. De így meg szopizni próbál folyamatosan.
Az én 8 hónaposom még nem tud, de nem is kell tudnia szerintem...
2014. febr. 4. 14:22
2/11 anonim válasza:
szia, nálunk kb egy hónap volt mire belejött a kanalas evésbe és már nem próbálta szopó mozdulatokkal kienni a kanálból amit adtam :), aranyos volt, ahogy próbálkozott, de égnek állt a hajam az állandó átöltözéstől, most már 9,5 hónapos, szépen belejött, de most meg minden más köti le a figyelmét, így gyakorlatilag egy komplett szórakoztató műsort kell adnom, míg megetetem, trükköt sajnos nem tudok, szerintem erre neki kell ráéreznie, kitartást :)
2014. febr. 4. 14:23
3/11 anonim válasza:
En adnam cumibol. Proba cseresznye:-)
2014. febr. 4. 14:23
4/11 anonim válasza:
én 5 honaposan kezdtem el a kanalat használni. igen, szopizni akarta, én megdöntöttem a kanalat és müködött. illetve a kanállal kicsit lenyomtam a nyelvét (de tényleg csak éppen) :D
2014. febr. 4. 14:24
5/11 anonim válasza:
Ez tipikus. Nálunk is ez volt a gond, mikor elkezdtük a hozzátáplálást másfél hónapja. Aztán én is feltettem itt egy hasonló kérdést. Utólag kiderült, rossz volt a technikám, na meg ugye a szopóreflex is müködött a babánál, hiszen ahhoz volt szokva, hogy a cumisüveget kellet szívnia.
Én azt a tanácsot kaptam, hogy toljam beljebb a kanalat a szájában. Nem kell ledugnia torkán, de kicsit beljebb kell tenni, és akkor nem tudja kitolni a nyelvével, hanem lenyeli. Nekünk ez be is vált, azóta már szépen eszik, meg meg is szokta a kanalazást. Már úgy nyitogatja a száját minden falat után, mint a kis fecske. Ja, és a kanál is keskeny legyen, és ne adj túl nagy falatot egyszerre. Pár nap alatt belejön, és szépen menni fog a tiednek is.
2014. febr. 4. 14:25
6/11 anonim válasza:
Kisebbik lányomnak ment nehezen emiatt a hozzátáplálás az elején. 5 hónaposan kapott almát, de ő is csak kitolta a nyelvével a kanálból. Néhány hét alatt megtanulta, addig csak keveset adtam neki, mert nálunk is tortúra volt.
2014. febr. 4. 14:25
7/11 anonim válasza:
Mióta próbálod? Pár nap, vagy pár hét kell neki, amíg rájön, hogy kell enni.
2014. febr. 4. 14:26
8/11 anonim válasza:
Megnyugtatlak, az enyém sem tudott, sőt nem is volt hajlandó rá. valamikor hat és fél hónapos korában kezdte először elfogadni a tejen kívül az egyéb táplálékot...
2014. febr. 4. 14:54
9/11 anonim válasza:
Szerintem ez teljesen természetes. Rá kell jönnie a technikájára. Én is emlékszem, hogy mikor elkezdtük 4 hónaposan, kis bénácska volt még annak ellenére, hogy imádta az új ízeket, de kitologatta a nyelvecskéjével a kaját, ahogy "szopizni próbálta"....mert nyilván ezt szokta meg, idő kell, majd rájön hogy kell csinálni, ne aggódj...
2014. febr. 4. 15:13
10/11 anonim válasza:
ház igen-a könyvben is benne van,hogy az érett az etetésre,aki nem dugja ki a ynelvét.ha kitolja a kanalat,akkor túl korai
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!