Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Üveges bébiétel vagy nem? Ti...

Üveges bébiétel vagy nem? Ti hogy vagytok ezzel a dologgal?

Figyelt kérdés
2012. júl. 28. 14:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Saját készítésű étel a babának, saját kertben termett zöldségből ill. gyümiből. Ez a legtisztább, tudom mit eszik meg, nincs teli tartósítóval és sorolhatnám.
2012. júl. 28. 14:20
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Hát én a saját készítésű étel híve vagyok. A kicsim 10hónapos lesz, de még nem evett üveges kaját. Tudom mindenki mondja hogy a bébiételek be vannak vizsgálva meg nincsen benne semmiféle allergizáló anyag, de én úgy vagyok vele, hogy a saját készítésűben biztosan tudom, hogy mi van benne. Természetesen vannak olyan babák, akik sajnos nem fogadják el az otthon készített ételeket, sőt vannak olyanok is akik viszont az üvegest nem eszik meg. Nekünk is van itthon üveges kaja (kaptunk egy párat ajándékba), de szerencsére még nem kellett hozzányúlni :) , sőt szerintem jóval olcsóbban is kijön, ha én készítem.
2012. júl. 28. 14:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Megoszlanak mindenben a vélemények, így ebben is kapsz majd ilyen vagy olyan választ. Ezért fontos, hogy te magad mit gondolsz, mit látsz helyesnek. Tudod azok a bizonyos anyai érzések hagy dolgozzanak. :)

Én egyiktől sem zárkózom el. Főztem is babámnak, de kapott üvegeset is.

Ha az ajánlásokat vesszük figyelembe, akkor biztos megkergülünk a sok infótól: az üveges ételekben szilánk maradt, a zöldségeket vegyszerezik, a bio csak akkor jó, ha te magad otthon ültetsz, mert becsapnak, az üvegesbe meg ki tudja mit tesznek, mert hiába van szabály, biztos átvágnak....meg még sorolhatnám én miket hallottam.

Na tehát ne is adjunk a gyereknek lehetőleg ételt, nőjön fel simán levegőn. :)

Lányom bármit megevett, akár üveges kaja volt, akár főztem. Valakinek meg a babája nem is fogad el mindent, tehát ott kilőve az egyik "veszélyforrás". :)

Én nem hiszem, hogy egyik másik olyan veszélyes lenne, hogy összedőlne a világ. Bár vannak összeesküvés elméletek a témában, de őszintén szólva nekem csak az volt fontos, hogy kislányom egyen és jól fejlődjön. Kiegyensúlyozott, egészséges gyerek, így nem érdekelnek az összeesküvés-elméletek. Most 2 éves.

2012. júl. 28. 14:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is saját készítésűt adtam a gyerekeimnek és most is azt fogok. Vésztartaléknak mindig volt és lesz itthon 1-2 üveg bébiétel,mert néha jól jött. Ha a délelőtt elhúzódott,vagy dokihoz kellett menni,vagy épp elmentünk valahová,nem volt időm főzni,akkor kapott baba kaját. De amúgy kotyvasztottam. Üdv,két gyerekes, 38hkm.
2012. júl. 28. 14:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Én vegyesen adtam. Ha nem volt időm főzőcskézni, akkor üvegest kapott. Soha nem volt válogatós, nagyon jó étvágyú gyerek a mai napig.
2012. júl. 28. 14:49
 6/9 anonim ***** válasza:
Már szerencsére a mi kosztunkon van,de az üveges bébi ételt egy szükséges jónak tartottam.Ugyanis utazásokhoz,vagy mikor nem volt időm főzni és a lefagyasztott sem volt kéznél,akkor jól jött.Egyébként meg szívesebben megette az általam főzött pépeket,sokkal többet és jó ízűen fogyasztotta.
2012. júl. 28. 15:35
 7/9 gabszem ***** válasza:
amikor csak lehet főzök neki, de néha becsúszik egy-egy üveges kaja, de figyelek rá, hogy ne legyen benne cukor , tartósítószer ilyesmi. Legjobbak az Univeres és Kecskemétis bébiételek szerintem és ezek nem is olyan drágák.
2012. júl. 28. 15:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Mikor mit.Ha nincs szezonja annak a zöldségnek/gyümölcsnek akkor üveges amúgy nem tart sokból valamit összedobni Neki.Most pl. a sütőtököt kóstolta a lányom.Természetesen üvegeset, mert nincs szezonja.
2012. júl. 28. 19:15
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én elsősorban üvegeset adok a babámnak. Saját készítésűt tényleg csak akkor, ha egy megbízható ismerős ad valami zöldséget/gyümölcsöt, amire tuti nem került semmi vegyszer. Jobban bízom a szigorúan ellenőrzött bébiételben, mint a boltban vásárolt zöldségben/gyümölcsben, amire ki tudja mi került, ki nyúlt hozzá stb.

Mindenki azzal érvel a saját készítésű kaja mellett, mert arról 100%ig tudja, hogy mi van, de ez csak abban az esetben igaz, ha minden hozzávaló saját termesztésű.

Egyébként ez a megoldás számomra kényelmesebb is, nem vagyok egy konyhatündér, és azt az időt amit kotyvasztással töltenék, inkább a babámra fordítom.

2012. júl. 29. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!