Főzelék receptet tudnátok írni, egy fél éves babának?
Én pároltam a zöldségeket, úgy maradt bennük némi zamat és tápanyag.
Szerintem szerezz be egy párolóbetétet, úgy a legjobb és a legegyszerűbb elkészíteni ezeket a "főzelékeket" Krumplihoz nyugodtan keverj almát (csak ne együtt párold őket), aztán a végén a turmixoláshoz tegyél a párolóvízből, vagy tehetsz hozzá lefejt tejet is.
Édesburgonya is elsők között adható (az én fiam is utálta a krumplit), szerencsére már sok helyen kapni és finom :)
Ha nem akarsz párolni, héjában főzd meg és utána turmixold.
Zöldfűszerekkel még várnék a helyedben.
6 hónaposan kezdtem én is a hozzátáplálást, és mivel nem siettem el (jól tettem, úgy tűnik), ezért én is ezekből állítottam össze a menüt eleinte. Két-három összetevőjű főzelékeket csináltam, aztán jött a cékla, a meggy, a gesztenye, ezek simán mehetnek 6 hónapos korban.
Itt vannak jó receptek:
www.sutiblog.hu
Ne aggódj, majd megszereti :)
Nekünk azt mondta a gyerekorvos, azt egye a gyermek, amit szeret (mármint nem nassokat, hanem rendes ételek közül) :)
Szerencsére a piciknek még nincs igényük a változatosságra :)
Kíváncsi vagyok ízlett-e az édeskrumpli :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!