Ha tápszeres babák ehetnek mást 4 hósan, az anyatejesek miért nem?
az anyatej 10 hós koráig fedezi a baba minden szükségletét. ezt egy nemzetközileg elismert szoptatási tanácsadó szervezet szakembere mondta nekem.
mivel annyira kényelmes szoptatni, ezért az anyukák nem kapkodják el a dolgot, illetve a baba is sokféle ízt érez, változatos neki úgy is az evés-ivás, hogy cicizik.
nálunk 5,5 hósan kezdődött a kóstoltatás, de még így 7 hósan is csak játék az eszegetés (napközben egyszer egy kis gyümölcspép, bébiétel eszegetés van)
aki már amúgy is kutyul a babcinak hamit (tápszer) annak tökre ugyanaz az étel elkészítése és etetése is.
amúgy fogacska nélkül az anyatej az alap kaja... minden foggal rendelkező élőlénynél!! de mivel ugye a babákat érdekli az evés, természetesen a kóstolás és az eszegetés nem maradhat el. a hat hónap talán azért van kijelölve, mert ilyenkor jön az első fog, illetve ekkor már a baba tud ülni - segítséggel vagy önállóan, meg fogni is, és az értelme is már "kinyílik" ekkorra.
a tápszer íze homogén, és hát az összetétele is.
én bevallom, annyira kényelmes dolog a szoptatás, hogy olyan nehezen állok át az etetésre. szerintem sok szoptatós anyuka van így :)
amúgy a tápszer inkább kényszerdolog, azért ajánlhatják, én erre gondolnék... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!