Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg nagyobbak a tápszeres...

Tényleg nagyobbak a tápszeres babák, mint az anyatejesek? Tényleg nagy a babám?

Figyelt kérdés

Kisfiam /tápszeres/ 5 hónapos lesz jövő héten és 7350 g és 66 cm. Mindenki, aki először meglátja azt mondja hogy nagy baba és többnek gondolta.

Van a környezetünkben egy 2 héttel idősebb anyatejes baba, aki jóval kisebb.

2009. máj. 28. 22:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát én anyatejes voltam,apám máig mondja,h ha tápszeres lettem volna nagyobb leszek...hát anyád köbö ezt gondoltam:P

Sok embertől hallom am,van benne valami,a kérdés,hogy mitől nagyobbak,mert az anyatej mint tudjuk egészségesebb...

2009. máj. 28. 23:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A mi kisfiunk 5 hónaposan 70 centi és 8300 gramm volt. 2/3 arányban kap anyatejet és tápszert. Bár szerintem nem ezen múlik. Apuka 186 centi és 95 kiló, én 168 centi és 78 kiló vagyok. Inkább genetika. Egyébként igen, az átlagnál nagyobb babánk van.
2009. máj. 28. 23:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem biztos, hogy csak a táplálási különbség okozza a méretbeli különbségeket. Ha 2 anyatejes babát összehasonlítasz, ők sem egyformák és 2 tápszeres közt is nagy különbség lehet. Ezt a kérdést csak úgy lehetne mondjuk megválaszolni, ha egy egypetéjű ikerpár egyik tagját csak anyatejjel, a másikat csak tápszerrel táplálnák 6 hónapos korukig, egyéb szempontból pedig mindent ugyan úgy csinálnának velük. Ilyenkor a genetikai különbségek kizárhatóak lennének.

Azt is mondják, hogy az anyatejes babák sokkal egészségesebbek, kevesebb fertőzést kapnak el, nem érinti őket annyira az allergia sem. Gondolom, ezt is statisztika alapján hozták ki.

Az én véleményem az, hogy annyi minden befolyásoló tényező van, akár a súlyt, hosszot, egészséget, ügyességet, érdeklődést nézzük, hogy teljesen felesleges összehasonlítgatni egymással a babákat. Ha valami extrém módon nem stimmel, persze jelezni kell az orvosnak és majd ő megmondja, hogy az ténylegesen jelent-e valami problémát. Figyelni kell persze őket, hiszen, ha korán fel lehet ismerni valami gondot, több lehetőség van a korrigálásra, pl. a mozgásfejlődésben. De mondjuk erőltetni, hogy járjon már, amikor ő még nem akar, csak azért mert a szomszéd baba jár az elég nagy botorság.

Konkrét válasz a kérdésedre: lányom 5,5 kg volt 5 hónaposan és 65 centi. A kisfiú, aki vele egy időben született, 8200 g volt és 67 cm. Mindketten anyatejes babák.

2009. máj. 28. 23:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A kislányom anyatejes 5 hónaposan 7,33 kg volt kb. 60 cm, de ezt már nem tudom. Most 14 hónapos 14 kg, 86 cm. A szomszédunkban lakik egy kisfiú, aki születése óta tápszeres.

5 hónaposan szerintem nem volt még 5 kg sem. 2 hónappal öregebb a lányomnál és most olyan 8 kg, és 70 cm.

Nem igaz az, hogy a tápos gyerekek nagyfejűek, nagyok!!

A genetikától függ minden. A kisfiú szülei alacsonyak, kb. 160-170közötti az apukája is.

A lányom apja 190 cm, én 175. Vékony testalkatúak vagyunk, a lányom az anyatejtől mégis dundika.

Kellemes babázást! Jó egészséget! A többi nem számit!

2009. máj. 28. 23:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia!az en kisfiam anyatejet kapott csak, es 7200g volt 5 honaposan. Tobb anyatejes babat ismerek ebben a sulycsoportban. Szerintem nem csak attol fugg, h tapszres-e vagy anyatejes. Az enyem imadja a hasat (igeny szerint szopiztatom). Majd lemozogjak kesobb! Addig is elvezem a pufoka arcocskajat, es pihepuha combocskait.
2009. máj. 28. 23:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Kislányom csak anyatejet kapott, és már 3 hónaposan 7020 g volt!

Van tápszeres baba is az ismerősök között, szegényt például már az x-edik fajtával tömik, hogy hízzon valamit!

Teljesen alkati a dolog, van duci és sovány anyatejes és tápszeres baba is! :-)

2009. máj. 29. 01:21
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam anyatejes, 4,5 hónapos. A múlt héten mértük: 7180 g és 68 cm.

Szóval a kérdésre válaszolva: nem igaz!

2009. máj. 29. 07:48
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A lányom csak anyatejes, 11 hetesen csak 5250 gramm. (3950 grammal született).

Régebben mondták, hogy a tápszer felfújja a gyereket.

2009. máj. 29. 08:27
 9/10 anonim ***** válasza:
5 hónapos fiam 7800 gr és 68 cm-es, szóval nem kicsi, pedig csak cicin él.
2009. máj. 29. 10:57
 10/10 anonim ***** válasza:
a fiam jövő héten lesz 5 hós 2 hete volt 8010dkg és 65cm tápszeres, de ő 4120dkg és 53cm volt születésekor
2009. máj. 29. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!