4 hónapos a kisfiam, elkezdtük a hozzátáplálást, almát már eszegeti reszelve és tejpéppel, a következőnek a répát gondoltam, először elég csak simán főzve, vagy már keverhetem azt is a tejpéppel?
Az alma után jön a körte, sütőtök, barack (mirelit)
Majd csak utánna jön a burgonya, répa, cékla.
Kekszet 6 hónaposan lehet csak adni.
Még a gyümölcsökkel kell ismertetni, majd csak aztán a. Főzelékek!
S csak akkor adj neki főzeléket, ha egy ètkezést kiváltottál gyümölccsel, vagyis megeszik 160-200 gyúmölcsöt!
A Tejpépet nem keverjük gyümölcsel, külön külön kell adni
12-es!
Szerinted így működik egy gyerek?
És ha nem eszi meg az alma után a körtét? :)
Nem abban a sorrendben kell adni ahogy írtam, hanem azokat lehet 4- hónaposan adni.
12-eske:)
Szia!
Babám tapszert eszik szinte kezdettől fogva sajnos.
3 hete kezdtük a hozzataplalast (4 hosan).
Először az alma levét adtam neki, 3 napig. Aztán jött az alma. Aztán jott a védőnő, aki azt mondta, adjak egy fél háztartási kekszet az almahoz. A legújabb ajánlás szerint korán be kell vezetni a glutent h ne legyen allergiás! (?)
Gyümölcsöket adjak neki egy hónapig: alma, őszi, szilva, meggy, banán.
5 hosan kezdjem el adni a zöldségeket, színek szerint keverve:
Fehér: krumpli, tokfelek
Piros: cekla
Sárga: répa, sutotok
Zöld: spenót, soska, brokkoli
A fentieket viszont épp ma írta felül a gyerekorvosunk. Mivel nem igazán hízik a babám - olyan mintha egyre kevésbé akarná megenni a tápszert ezért azt tanácsolta kezdjem el bevezetni a zöldségeket már most, illetve adjak tejpepet a gyümölcshöz.
Nalunk ez volt a sorrend vedonoi javaslatra: alma, oszibarack, meggy, sutotok, krumpli, repa, tejpepet csak joval kesobb kapott!
Utana a zoldsegeket kevertem krumplival, ezeket paroltam ossze leheletnyi soval ( hogy kioldja az asvanyi anyagokat) es babaknak valo etkezesi olajjal (Holle)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!