Kisbabám lassan három hónapos lesz. Milyen ételeket adhatok neki elsőnek?
December 8.-án tölti be a három hónapot. Sajnos már csak tápszert kap, mert teljesen elapadt a tejem, így már nem tudom szoptatni. Viszont már alig várom, hogy almát, sütőtököt, répát, krumplit adjak neki, de nem tudom, hogy mit lehet elsőnek, mikortól adható és mennyit adhatok elsőre, és hogy hogyan növeljem az adagjait. Mikor adhatom neki a gyümit, mikor adjam a tápszert, stb.
Segítenétek kérlek.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Ne adj még neki, várj még egy hónapot. Nem kell elsietni, nem marad le semmiről, nem biztos hogy bírja már a pocija.
Először az almát vagy a barackot add, facsard ki a levét, és abból adj neki 2-3-4 kis kanállal. Másnap már többet, amennyit elfogad. Harmadik naptól mehet a pép, amennyit elfogad. Aztán jöhet egy új gyümölcs/zöldség, ezeket már nem kell napokig kóstoltatni.
tízóraira add, mert így ha fájni fog a hasa valamelyiktől, akkor nem estére jön ki rajta, megzavarva így az éjjeli alvást.
4-5 hónapos koráig én várnék.
Az első válasza tökéletes!
Az első válaszoló megírta a tutit.
Én is várnék 4-5 hós koráig. Neki teszel vele szívességet. Hidd el, nem akkora nagy buli mindig azon filózni, hogy épp mit adj a gyereknek enni, mert tegnap már azt kapta, holnap már nem fogja megenni, megmarad egy fél adag, ki kell dobni, pepecselhetsz vele, stb.
Sokféle ajánlás van a hozzátáplálás elkezdésének módjára. Találd meg a neked legszimpatikusabbat.
SZerintem is várj még. Az én fiam is tápszeres, és 5 hónaposan kezdtük hozzátáplálni. Az orvos is ezt mondta, meg egyébként is felesleges vele kapkodni.
Jobban jársz, amíg tápszert eszik, hidd el, nem akkora élmény minden nap valami mást kitalálni, és félóráig próbálni belekanalazni azt a kistányér cuccot :)
Megcsinálod, nem kéri, hirtelen találj ki valami mást, stb. Ehhez képest a tápszer menyország :)
Mélységesen egyetértek az előzőekkel. Két gyerkőcöm van, mindkettő tápszeres volt, 5 és fél hónapos volt a nagyobbik, 7 hónapos a kisebbik (neki elég érzékeny az emésztése), amikor elkezdtem a hozzátáplálást. Nem maradsz le semmiről, ha vársz 5-6 hónapos koráig, vagy akár tovább.
Én kezdésnek a sütőtököt, répát, főtt almát javaslom, ezek kellemes ízűek, nem savasak, a babák általában szívesen elfogadják őket. Mindegy, melyikkel kezded, 3-5 napig kóstoltass mindent, amikor bevezeted. Ezalatt kiderül, bírja-e, szereti-e. Utána a már bevezetett ételhez hozzákeverheted a következőt, de magában is adhatod. 1-2 kiskanállal kezdd, és csak utána add a tápszert. Utána minden nap egy picivel többet adhatsz. A pépet alaposan turmixold össze, vízzel vagy tápszerrel higítsd. Kicsit folyósabb legyen az elején, majd fokozatosan (ha már ügyesen le tudja nyelni) lehet egyre sűrűbb.
Krumplit szerintem elég később adni neki, remekül lehet vele sűríteni a kevésbé laktató főzelékféléket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!