Na most ez akkor hogy van?
A babaszakácskönyvek eléggé különbözőek lehetnek, mert ilyet bárki írhat, és nem is biztos, hogy egy időben adták ki őket, lehet régebbieket is olvastál, az ajánlás pedig időről időre azért változott, ráadásul a könyvíró szubjektív véleménye is belekerül ezekbe a könyvekbe.
A mostani ajánlás szerint 8 hónapos korban be lehet vezetni a savanyított tejtermékeket, pl. sajt, túró, natúr joghurt, kefír. Tejfölt, tejszínt és tejet 1 éves kortól.
Tejbegrízt pedig 1 éves kor alatt még nem tejből szoktuk készíteni, hanem anyatejből (ha van pl. lefejve, fagyasztva), vagy tápszerből.
Hát én azért ennyire nagyon szigorúan nem vettem a dolgokat.
Mármint tejet inni csak bőven 1 éves kor után kapott, viszont 10 hónapos volt, amikortól egyre többet kapott a mi kajánkból, és volt benne olyan étel, amiben volt PICI tej, tejföl, stb. Semmi baja nem volt tőle, szóval ezt én bevezetésnek tekintettem. De mondjuk olyan ételt, amibe több kell ezekből, pl tejbegríz azt csak 1 éves kor után...
Ez pont olyan, hogy 4-7 hónapos kor között be kell vezetni a glutént apránként, de 6 hónapos kortól adhatóak egyébként glutént tartalmazó ételek...
Szóval szerintem a mérték a lényeg....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!