Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Na most ez akkor hogy van?

Na most ez akkor hogy van?

Figyelt kérdés
Tanulmányoztam ezer féle babaszakácskönyvet, recepteket a neten. Ha adható 9 hónapos babának főzelék tejjel sűrítve, krumplipűré, tejföl, túró, akkor miért csak 1 éves kor után adható neki tejbegríz? Az OK, h tejet 1 éves kor után igyon, mert XY. Na de ha 1 éves kor előtt tejet, margarint, vajat használhatunk a kajájába, tejbegríz miért tilos?
2013. okt. 21. 17:35
 1/3 anonim ***** válasza:

A babaszakácskönyvek eléggé különbözőek lehetnek, mert ilyet bárki írhat, és nem is biztos, hogy egy időben adták ki őket, lehet régebbieket is olvastál, az ajánlás pedig időről időre azért változott, ráadásul a könyvíró szubjektív véleménye is belekerül ezekbe a könyvekbe.

A mostani ajánlás szerint 8 hónapos korban be lehet vezetni a savanyított tejtermékeket, pl. sajt, túró, natúr joghurt, kefír. Tejfölt, tejszínt és tejet 1 éves kortól.

Tejbegrízt pedig 1 éves kor alatt még nem tejből szoktuk készíteni, hanem anyatejből (ha van pl. lefejve, fagyasztva), vagy tápszerből.

2013. okt. 21. 17:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Az kimaradt, hogy a főzelékeket sem tejjel sűrítjük még egy éves kor alatt, hanem vagy egy kis krumplival, vagy tápszerrel (anyatejjel). A krumplipürét pedig ne úgy képzeld el, mint a rendes krumplipürét, hanem csak simán főtt krumpli egy kevés főzővizet rajta hagyva, és azt összetörve (vagy turmixolva). Vajat még nem igazán szoktunk 8 hós kor előtt használni, elég csak egy kiskanálnyi étolaj a püréjébe (vagy esetleg sima főzőmargarin), de az étolajat is csak 7 hós kortól adjuk.
2013. okt. 21. 18:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát én azért ennyire nagyon szigorúan nem vettem a dolgokat.

Mármint tejet inni csak bőven 1 éves kor után kapott, viszont 10 hónapos volt, amikortól egyre többet kapott a mi kajánkból, és volt benne olyan étel, amiben volt PICI tej, tejföl, stb. Semmi baja nem volt tőle, szóval ezt én bevezetésnek tekintettem. De mondjuk olyan ételt, amibe több kell ezekből, pl tejbegríz azt csak 1 éves kor után...

Ez pont olyan, hogy 4-7 hónapos kor között be kell vezetni a glutént apránként, de 6 hónapos kortól adhatóak egyébként glutént tartalmazó ételek...

Szóval szerintem a mérték a lényeg....

2013. okt. 21. 20:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!