Tej bevezetése hogyan? Hogyan váltsam át a tápszert tejre?
16 hónapos a kislányom.Reggel és este is kap tápszert,imádja,szívesen megissza 300ml-t meg is eszik belőle.
Viszont arra gondoltam,hogy már mehetne Neki a tej,de hogyan? Ha már bevezettem,akkor ugyan úgy reggel és este igyon kb 300 tejet? És előtte reggeli/vacsora? Tényleg nem tudom! Köszi
Ne, légyszi ne adj neki tejet. Akkora szívás lesz később,hogy el sem hiszed.
Rád bízom, de azért elmondom, hogy miért.
- ilyen taknyos időben a tej a hurutos cuccokat csak fokozza
- idegen faj tejfehérjéje van benne
- rögtön vagy csak később tejfehérje allergiája lehet tőle, amit nem szeretnél. Valamikor ez átmeneti, valamikor végleges.
- felnőttkori allergiát is köszönhet majd annak, hogy most nem bírsz várni
- nekem is felesben adták anno a tehéntejet meg a vizet, tejcukorérzékeny lettem 6 éves koromra. Köszi Anyu.
Tudom, hogy nehéz kibírni, mert szeretnél már neki rendes embernek való ételeket adni. Szerintem meghálálja majd, ha türelmes vagy és kibírod akár 3 éves koráig.
6 és 8 éves gyerekeim vannak, én sem értettem, hogy akkoriban miért mondogatták, hogy 3 éves korig ne adjunk tejet. Fel voltam háborodva, hogy oké, hogy 1 éves kor alatt ne, nade 3 éve korig se? Hidd el, megéri megadni neki ezt a testi nyugalmat, hogy őt nem érik ilyen idegen anyagok. Kiflit úgyis kap majd, abban is van tej, csak legalább tejet ne itass vele.
és ne csak 3 éves korig ne adj tejet, de utána se!!!
1es típusú cukorbetegséget, leukémiát, autizmust is okozhat!!! ld Kína tanulmány
a tehéntej alapú tápszer se jó, adj növényi tejeket, abban van igazi kálcium, amit hasznosít is a szervezet.
Jajj már...agymosás...
Akkora üzlet a tápszer meg a tejital, hogy mindenki erre lobbizik.
1 éves korig valóban ne, de utána nagyon kevés gyermekorvos mondja, hogy ne adj neki. A miénk is azt mondta, hogy nyugodtan. Van olyan eü-ben dolgozó rokonom, aki még be sem töltötte a kisfia az 1 évet, már adott neki, azóta már majdnem felnőtt és kutya baja. Gondolod egy eü-ben dolgozó adna neki, ha tényleg olyan gáz lenne?!
Leírni bármit le lelet, egyik tanulmány, meg kutatás megállapít valamit, egy másik meg az ellenkezőjét...irányított kutatások. A végeredményt akarják bizonyítani, és mindent úgy forgatnak, hogy ez jöjjön ki...mennyi ilyenről olvasni.
Jah és hogy még tej alapú tápszert se...nah jól van már... :D
Kérdező, nyugodtan adhatsz neki tejet, én is ennyi idősen kezdtem adni a lányomnak. Én kezdetben ételekbe tettem egy keveset, pl karalábélevesbe, vagy zöldborsófözelékbe. Utána reggelente kapta a rendes adagot. Pár hét múlva pedig már a vacsit is abból kapta.
És akkor úgy csinálom,hogy mondjuk 30 ml-vel kevesebb vizet rakok tápszerhez,amit helyettesítek tejjel? Reggel,este ha iszik tejet,mellé kell pluszban még szilárd étel ugye?
Egyébként anyagilag kb ugyan ott lennénk,mert DM-es tászert kap,ami 1500 forint és 1 hétre elég,ha kiszámolom a tejet az is kb így jönne ki.
Ha 30 ml vízzel kevesebbet raksz bele, akkor egy kanállal kevesebb tápszer is kell hozzá, így gondoltad? Mert akkor szerintem ok.
Bár az én lányomnak jobban ízlett a tej, mint a tápszer, úgyhogy gond nélkül elfogadta a teljes adagot. De én is apránként vezettem be, mint írtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!