Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Tej bevezetése hogyan? Hogyan...

Tej bevezetése hogyan? Hogyan váltsam át a tápszert tejre?

Figyelt kérdés

16 hónapos a kislányom.Reggel és este is kap tápszert,imádja,szívesen megissza 300ml-t meg is eszik belőle.

Viszont arra gondoltam,hogy már mehetne Neki a tej,de hogyan? Ha már bevezettem,akkor ugyan úgy reggel és este igyon kb 300 tejet? És előtte reggeli/vacsora? Tényleg nem tudom! Köszi

2013. szept. 13. 12:29
 1/9 anonim ***** válasza:
12%

Ne, légyszi ne adj neki tejet. Akkora szívás lesz később,hogy el sem hiszed.

Rád bízom, de azért elmondom, hogy miért.

- ilyen taknyos időben a tej a hurutos cuccokat csak fokozza

- idegen faj tejfehérjéje van benne

- rögtön vagy csak később tejfehérje allergiája lehet tőle, amit nem szeretnél. Valamikor ez átmeneti, valamikor végleges.

- felnőttkori allergiát is köszönhet majd annak, hogy most nem bírsz várni

- nekem is felesben adták anno a tehéntejet meg a vizet, tejcukorérzékeny lettem 6 éves koromra. Köszi Anyu.

Tudom, hogy nehéz kibírni, mert szeretnél már neki rendes embernek való ételeket adni. Szerintem meghálálja majd, ha türelmes vagy és kibírod akár 3 éves koráig.

6 és 8 éves gyerekeim vannak, én sem értettem, hogy akkoriban miért mondogatták, hogy 3 éves korig ne adjunk tejet. Fel voltam háborodva, hogy oké, hogy 1 éves kor alatt ne, nade 3 éve korig se? Hidd el, megéri megadni neki ezt a testi nyugalmat, hogy őt nem érik ilyen idegen anyagok. Kiflit úgyis kap majd, abban is van tej, csak legalább tejet ne itass vele.

2013. szept. 13. 12:36
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

[link]

és ne csak 3 éves korig ne adj tejet, de utána se!!!

1es típusú cukorbetegséget, leukémiát, autizmust is okozhat!!! ld Kína tanulmány

a tehéntej alapú tápszer se jó, adj növényi tejeket, abban van igazi kálcium, amit hasznosít is a szervezet.

2013. szept. 13. 12:42
 3/9 A kérdező kommentje:
Ejha! Igazából én sem akartam még adni,DE a környezetembe,sőt itt is mindenki 1 év után adja a tejet és komolyan mondom már nekem ciki,hogy a lányom tápszert reggelizik és vacsorázik még...... a védőnő is azt mondta,h adjam a tejet...
2013. szept. 13. 12:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Jajj már...agymosás...

Akkora üzlet a tápszer meg a tejital, hogy mindenki erre lobbizik.

1 éves korig valóban ne, de utána nagyon kevés gyermekorvos mondja, hogy ne adj neki. A miénk is azt mondta, hogy nyugodtan. Van olyan eü-ben dolgozó rokonom, aki még be sem töltötte a kisfia az 1 évet, már adott neki, azóta már majdnem felnőtt és kutya baja. Gondolod egy eü-ben dolgozó adna neki, ha tényleg olyan gáz lenne?!

Leírni bármit le lelet, egyik tanulmány, meg kutatás megállapít valamit, egy másik meg az ellenkezőjét...irányított kutatások. A végeredményt akarják bizonyítani, és mindent úgy forgatnak, hogy ez jöjjön ki...mennyi ilyenről olvasni.

Jah és hogy még tej alapú tápszert se...nah jól van már... :D

Kérdező, nyugodtan adhatsz neki tejet, én is ennyi idősen kezdtem adni a lányomnak. Én kezdetben ételekbe tettem egy keveset, pl karalábélevesbe, vagy zöldborsófözelékbe. Utána reggelente kapta a rendes adagot. Pár hét múlva pedig már a vacsit is abból kapta.

2013. szept. 13. 13:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Én kb. másfél évesen adtam neki tápszer helyett tejet. Hogy elfogadja, úgy csináltam, hogy először csak kevés tejet öntöttem a tápszerhez. Ezt pár napig, és utána mindig, fokozatosan növeltem a tejmennyiséget. Először tejet inkább gabonapépnek, tejberizsnek, tejbegríznek kapott, kb. 1 éves kortól. Egyszerűen nem bírnánk anyagilag a tápszert, napi kb. 1 l tej fogy. Ha nincs nálatok sem laktózallergiás a családban, én próbálkoznék a helyedben.
2013. szept. 13. 13:23
 6/9 A kérdező kommentje:

És akkor úgy csinálom,hogy mondjuk 30 ml-vel kevesebb vizet rakok tápszerhez,amit helyettesítek tejjel? Reggel,este ha iszik tejet,mellé kell pluszban még szilárd étel ugye?

Egyébként anyagilag kb ugyan ott lennénk,mert DM-es tászert kap,ami 1500 forint és 1 hétre elég,ha kiszámolom a tejet az is kb így jönne ki.

2013. szept. 13. 13:43
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha 30 ml vízzel kevesebbet raksz bele, akkor egy kanállal kevesebb tápszer is kell hozzá, így gondoltad? Mert akkor szerintem ok.

Bár az én lányomnak jobban ízlett a tej, mint a tápszer, úgyhogy gond nélkül elfogadta a teljes adagot. De én is apránként vezettem be, mint írtam...

2013. szept. 13. 13:57
 8/9 A kérdező kommentje:
nem,hanem,hogy azt az 30 ml vizet tejjel helyettesítem,szóval a folyadék ugyanannyi lenne benne. vagy te hogy csináltad? a kész tápszerhet öntöttél tejet?
2013. szept. 13. 14:06
 9/9 anonim ***** válasza:
1 adaggal kevesebb tápszer, a többit helyettesítettem tejjel. De nem kell ezt olyan szigorúan venni, csinálhatod úgy is, hogy az elkészített tápszerhez löttyentesz egy kis tejet. Én olyat is csináltam, hogy a tejbe tettem a tápszert, igaz, ezt már csak olyan 18-20 hós kora körül. Gőzöm sincs, hogy szabad-e, de úgy jobb íze volt.
2013. szept. 13. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!