Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 3 hos mult a kisfiam, elkezdtu...

3 hos mult a kisfiam, elkezdtuk enni a reszeltalmat. De az emesztetlenul tavozik. Ez baj?

Figyelt kérdés
Adhatom neki tovabb, vagy szuneteltessuk? Egyebkent szivesen eszi, nem sokat adok belole neki, 4-5 napja kap egy negyed almat lereszelve.

#alma #Emesztetlenul #tavozik a reszelt
2013. aug. 19. 15:01
1 2 3
 11/25 Kerria ***** válasza:

Amúgy sarkalatos kérdés a hozzátáplálás, és valóban 4 hónapos kortól javasolják, persze, ahogy írtam lehetnek kivételek, mi is azok voltunk...

Minél később kezdi annál érettebb tud lenni a gyermek emésztőrendszere, én megkérdezném a helyedben a védőnőt is. Vajon miért javasolt ilyen korai hozzátáplálást a gyerekorvos.

2013. aug. 19. 16:03
 12/25 A kérdező kommentje:
Igazabol ez meg csak kostolgatas , mert egy negyed almat reszelek le neki, a vedono is azt mondta nyugodtan adhatom neki, meg hogy nem gond ha az elejen meg emesztetlenul tavozik, mert hogy ez a tapszernel is elofordul, sokszor az is emesztetlenul tavozott.
2013. aug. 19. 16:22
 13/25 anonim ***** válasza:
63%
Van valami konkrét oka annak, hogy ilyen korán akarod kezdeni a hozzátáplálást? Nem elég meggyőző számodra az, hogy a babának ez még túl korai, hisz nem tudja megemészteni sem. Okos egy védőnő lehet, ha ezt egy kézlegyintéssel elintézi... te pedig inkább a babád igényét és fejlettségét figyeld, ha már két ilyen okostojást fogtál ki. Legalább várj 4 hónapos koráig, akkor is ugyanúgy fogja szeretni, mint most, csak már talán hasznosítani is tudja. Ja, és a levével kezd, de higítva.
2013. aug. 19. 17:18
 14/25 anonim ***** válasza:
36%

Sokan eléggé bunkók, ne törődj vele! Mi 3,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást!

A hozzátáplálást mindig a gyümölcs levével kezd! 3-5 napig, ha nincs gond, akkor mehet a húsa a gyümölcsnek! Lehet jobb lenne, ha megfőznéd az almát, úgy könnyebben emészthető!

2013. aug. 19. 18:22
 15/25 A kérdező kommentje:
Koszonom az utolsonak, tenyleg sokan bunkok. Mi is a levevel kezdtuk, nem is volt semmi gond vele, igy elkezdtuk az almat is,eloszor csak 1-2 kiskanallal,es igy fokozatosan. Csak most megjelentek a kis almadarabkak a kakijaban. Megprobalom megfozni ahogy tanacsoltad es leturmixolom neki, hatha ugy jobb lesz.
2013. aug. 19. 19:38
 16/25 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megbántani, kérdező, de végigolvasva a kommenteket egyetlen olyan hozzászólót olvastam, aki tényleg bunkó volt, a többiek segíteni szerettek volna tapasztaltabb anyukaként. Megértem, hogy ideges vagy, de hidd el, sokan túl vagyunk a tiédhez hasonló problémákon, és segíteni akarunk, jó szándékkal.

A három hónapos korban történő hozzátáplálás tényleg korai, bár bizonyos kivételes esetekben lehet indokolt, a tiétek is ilyen, valószínűleg.Tényleg jó lenne tudni az okot, mert ha nincs tej, ami gyakori probléma, még mindig ott van a tápszer. Ha szorulást okoz, vannak olyan tápszerek, pl. beba ha sensitiv, ami orvosolja a problémát. Hozzátáplálást csak akkor szabad ilyen kiskorban kezdeni, ha a HA sensitiv tápszerek sem váltak be. De a gyümölcsök bevezetésénél, pláne ennyire kicsi korban mindenképpen a levével kell kezdeni, a reszelt gyümölcs később kell, hogy jöjjön. És valóban szerencsésebb az elején párolva adni a reszeltet is. Kíméled vele a csöppség emésztőrendszerét.

2013. aug. 19. 20:54
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a hármas pontot ajánlom figylemedbe, de a többi dolog is hasznos, segíthet:

[link]

[link]

[link]

2013. aug. 19. 21:05
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
13- as voltam, tök jó, hogy le lettem pontozva, pedig nem adtam bunkó választ. Így segítsen az ember, ugye kedves kérdező? A két idióta pedig a védőnőnek és az orvosodnak szólt, szerintem jogosan.
2013. aug. 19. 21:44
 19/25 anonim ***** válasza:
Szerintem sem bunkok a valaszolok, csak jot akartak es igazuk is van. Legalabb nezz utana ennek a temanak a babad erdekeben! Bar ugy latom, te meg vagy gyozodve arrol, hogy semmi rosszat nem teszel, akkor hajra ... Pedig a kerdesedben ott a valasz, nem tudja megemeszteni, ez nem jo, kesobb kellene elkezdeni a kostoltatast. Gyerekorvosod a no kommentkategoria. Azzal, ha varsz es kesobb kostoltatsz, nem arthatsz a babadnak, ellenkezoleg pedig igen. En szemely szerint 6 honaposan kezdtem, igaz, anyatejes, de tapszeresnel boven raer 5 hosan elkezdeni.
2013. aug. 19. 22:40
 20/25 anonim ***** válasza:
51%
Többen is kérderdezték már, én is megteszem. Miért kezdtél el hozzátáplálni egy 3 hós picit? Ha emésztetlenül távozik a kaja, nem turmixolással kéne És trükközni, hanem várni kéne 1-2 hetet. De ha meg amúgy sem érdekel a többség véleménye, miért kérdezel? Tökmindegy hogy csak egy negyed alma. Pici még a gyomra. Neki az egy egész adag. De persze a te gyereked. A te dolgod.
2013. aug. 20. 11:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!