3 hos mult a kisfiam, elkezdtuk enni a reszeltalmat. De az emesztetlenul tavozik. Ez baj?
Amúgy sarkalatos kérdés a hozzátáplálás, és valóban 4 hónapos kortól javasolják, persze, ahogy írtam lehetnek kivételek, mi is azok voltunk...
Minél később kezdi annál érettebb tud lenni a gyermek emésztőrendszere, én megkérdezném a helyedben a védőnőt is. Vajon miért javasolt ilyen korai hozzátáplálást a gyerekorvos.
Sokan eléggé bunkók, ne törődj vele! Mi 3,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást!
A hozzátáplálást mindig a gyümölcs levével kezd! 3-5 napig, ha nincs gond, akkor mehet a húsa a gyümölcsnek! Lehet jobb lenne, ha megfőznéd az almát, úgy könnyebben emészthető!
Nem akarlak megbántani, kérdező, de végigolvasva a kommenteket egyetlen olyan hozzászólót olvastam, aki tényleg bunkó volt, a többiek segíteni szerettek volna tapasztaltabb anyukaként. Megértem, hogy ideges vagy, de hidd el, sokan túl vagyunk a tiédhez hasonló problémákon, és segíteni akarunk, jó szándékkal.
A három hónapos korban történő hozzátáplálás tényleg korai, bár bizonyos kivételes esetekben lehet indokolt, a tiétek is ilyen, valószínűleg.Tényleg jó lenne tudni az okot, mert ha nincs tej, ami gyakori probléma, még mindig ott van a tápszer. Ha szorulást okoz, vannak olyan tápszerek, pl. beba ha sensitiv, ami orvosolja a problémát. Hozzátáplálást csak akkor szabad ilyen kiskorban kezdeni, ha a HA sensitiv tápszerek sem váltak be. De a gyümölcsök bevezetésénél, pláne ennyire kicsi korban mindenképpen a levével kell kezdeni, a reszelt gyümölcs később kell, hogy jöjjön. És valóban szerencsésebb az elején párolva adni a reszeltet is. Kíméled vele a csöppség emésztőrendszerét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!