Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor és hogyan? Bővebben...

Mikor és hogyan? Bővebben lent. Hozzátáplálás

Figyelt kérdés
A szoptatás mellett mikor kezdtétek el a hozzátáplálást? Hogyan csináltátok? Mikorra váltottatok ki egy étkezést és mivel? Kicsit félek, hogy a kimaradt szopik alatt bedurran a cicim, fejni nem tudok, sose sikerül. Hogyan csináljam majd, hogy szépen fokozatosan szokjon hozzá a tejtermelés a kevesebb cicizésekhez? Mikorra hagytátok abba teljesen az anyatejes táplálást? Veletek ez hogy volt? Minden részlet érdekel! Várom tapasztalataitokat.

2013. aug. 10. 21:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Igény szerint táplálj hozzá!

Ez azt jelenti, hogy mindig az aktuális szopi után kínáld egy-két kanállal. (A másik irányzat, ami gyorsabb, az elválasztás, amikor szopi előtt etetsz minden nap egyel több kanállal)

Így a szopival eleve jól lakik _és_ amikor rájön, hogy amit utána kap, az is étel, fokozatosan fog egyre kevesebbet szopni és többet enni. A szervezeted pedig hozzá tud szokni az egyre kevesebb tejigényhez.

Én akkor kezdtem a hozzátáplálást amikor már egyedül tudott ülni és kinézte a szánkból az ételt, olyan 7-7,5 hónapos korában. Ebből a szempontból extrém eset vagyok, ugyanis BLW-ztem a lányommal.

9 hónapos volt, mire elfogadott (megevett) először tudatosan pár falatot, 4 hónap alatt váltottunk ki egy teljes étkezést, persze a többi evésre is fokozatosan kapott mást.

Ez azt jelenti, hogy minden étkezésnél asztalhoz ültettem velünk és tettem elé ennivalót, amivel, ha akarta játszott, ha akarta megette. PErsze eleinte inkább játszott.

Viszont 14 hónaposan már villával evett, 17 hónaposan kanállal levest, főzeléket viszonylag tisztán, most 2,5 éves és pár hete késsel-villával a puha ételeket rendesen (megbök villával, leszorít, vág) tud enni. A kézügyessége, az ételek állagának ismerete (mert tapogathatott, maszálhatott) szerintem nagyban hozzájárult ehhez.

2013. aug. 10. 22:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Én már 4 hónaposan elkezdtem a kóstoltatást, mert csökkenni kezdett a tejmennyiség és 5 hónapos korára el is apadt a tejem és át kellett térnünk a tápszerre.

Először csak az alma és a barack levét kóstolta meg, majd pépesen és következő hónapban jött a répa, meg a krumpli.

6 hónapos korára, már kiváltottunk egy étkezést, ami répa és krumpli mix volt pépesítve, barack és alma levével kísérve.

Most 6 és fél hónapos és tízóraira (sütőtök, alma, barack), meg ebédre (répa, krumpli, gyümölcslé) eszik mást, egyébként pedig tápszert kap.

2013. aug. 11. 05:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Szopi mellett 5 hòsan pèpekkel mert igènyelte.Annyit eszik amennyi jòlesik..Mindent elfogad szìvesen, eddig semmitől sem volt baja...most 6 hònapos egy teljes ètkezêst vàltottunk ki de egy nap többször is szilàrdat eszik...
2013. aug. 11. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!