Miért ajánlják a védőnők 4 hónapos kortól a hozzátáplálás elkezdését?
ha csak szopizik a baba, akkor miért ajánlják? én úgy tudom, hogy 6 hónapos korban a legjobb elkezdeni, addigra lesz olyan érett a kis gyomra.
persze mindenki maga dönti el, hogy ki hogy csinálja, nem veszekedést akarok szítani, semmi rossz szándék nincs a kérdésemben. egyszerűen csak kíváncsi vagyok a miértre.
kérek mindenkit, hogy ne ugorjuk egymásnak emiatt a kérdés miatt!!!!
Mert nekik azt kell mondani amit az egyetemet tanítottak nekik, ami épp a legújabb "divat, módszer".
Az enyém a glutént erőltette korán, persze eszem ágában sem volt ráhallgatni, mindig is a megérzéseimre hagyatkoztam.
Amúgy szerintem ez az egész védőnői szakma teljesen felesleges nyűg a kismamáknak, anyukáknak (vagy csak én fogtam ki borzasztó védőnőket).
Nem tudom, nálunk mit mond a védőnő, mert nem kérdeztem.
De anyósom szerint simán el lehet kezdeni a KÓSTOLTATÁST 4 hónaposan. Hogy hozzászokjon az ízekhez. A hozzátáplálást meg majd kicsit később.
De ez nem új divat! Az új trend inkább a "6 hónapig kizárólag anyatej" gondolkodás! A WHO szerint.
Én is szoptatok, szerencsére van elég tejem, de 4 hónaposan biztos fogok már kóstoltatni!!!
Étkezést kiváltani viszont tényleg csak később!
ja, és teát meg vizet is adok neki néha, születése óta...
2.jól írja!nem kell hozzátáplálni 4 hónaposan,csak elkezdeni kóstoltatni!
Én mindkét fiamnál így csináltam és mire 6 hónaposak lettek már elég sok ételt bevezettünk(nem ettek belőle nagy mennyiséget,de ismerte a szervezetük),így elkezdhettem emelni az adagot!
Első fiamnál ment az,hogy étkezést kiváltottam,2.nál nem, ő mindig előbb a cicit kérte,most 8 hónapos és még mindig 5-6x szopizik nap közben és mellette eszik.
Amúgy a legújabb kutatások szerint nem jó várni az ételek megismertetésével,mert az allergiát okozhat!Főleg anyatejes babáknál jobb,ha 4-10 hónap között minél több új ízzel,étellel ismerkedik a baba,mert akkor a szervezet ezeket később is felismeri,nem kezeli idegenként(persze kivétel tej,méz,apró magvasok).
Én úgy tudom legújabban a glutént is 5-5,5 hónapos kortól ajánlják, én be is vezettem mindkét fiamnál 5 hónapos korukban.
Amúgy a gyomruk érett már a más ételre elég korán meg mersze nyilván nem 200 ml-vel kezdi az ember.
Én pusztán azért is kezdetem korábban,hogy legyen idő szép komótosan haladni, ne legyen az,hogy fél évesen még nem ismer semmit,aztán mire eljutunk olyan szintre,hogy ismer néhány kaját és abból már képes nagyobb mennyiséget enni,addigra 10 hónapos lesz...
Nagyfiamnál ez bejött, 10 hónapos korától már nem főzök neki külön,azóta szívesen eszi azt amit mi,most 2,5 éves,a pici 8 hónapos és már úgy kell visszafognom,ert ha meglátja az ebédet az asztalon akkor majd kiugrik a bőréből:)Ja és neki is én főzök,soksor már a mienkből kap.
Kedves 1.,amúgy lehet tényleg,hogy neked rossz a védőnőd,mert a mienk nagyon jófej,rugalmas,felkészült,és bármikor hívhatom ha a gyerekekkel kapcsolatban kérdésem van,még mikor nyaral akkor is visszahív,ha éppen nincs nála a telefon mikor csörgetem!
köszönöm a válaszokat :) végül is érthető a 4 hós kortól való kóstoltatás is, ha így nézzük :)
amúgy én úgy tudom, mindegy mikor kezdjük el az ételek ismertetését, ha megvan a hajlam az allergiára, kijön...
Bocsi 6-os de nem teljesen igaz, amit írsz.
Sajnos úgy alakult, hogy a fiam csak 4 hós koráig volt kizárólag anyatejes, akkortól kellett tápszer kiegészítés, és el is kezdtem a kóstoltatást is. 5 hós korára teljesen elfogyott a tejem.
Most 17 hónapos, SOHA nem volt beteg. Nem tudja, mi az az orrszívó!
És köszönjük, nagyon okos, értelmes gyerek. Gyorsan tanul mindent.
Nincs összefüggés az anyatej, és az értelmi képesség között!!!!!!!!
És tejet még nem adtam neki, pedig anyósom erőlteti. Szóval nem hallgatok rá mindenben.
2# voltam
Kérdező, az én kisbabám is 6 hónapos, négy hónapos volt, mikor elkezdtem a kóstoltatást, pedig ő is kizárólag anyatejes, még most is a tej a fő táplálék. Minden zöldség gyümölcs előtt után tejet eszik :-). Az én védőnőm azt mondta, hogy régen 4 hónapos kortól simán ajánlották, most 6 hónap a protokoll szerint, hogy ajánlhatják, de azt is mondta, hogy nyugodtan kezdjem el kóstoltatni. Egy-két kanállal, meg szinte csak leveket. Úgy is tettem, most már elég sok mindent eszik, de még mindig csak kóstoltatás szintjén. Én azért kezdtem el neki, mert nem akartam, hogy most mikor 6 hónapos, már ezer félével kelljen megismerkednie. Mert ugye először 2 hónap van arra, hogy az alapokat megismerje (alma, répa, krumpli és társai) aztán meg 6 hónapos kortól szinte 2 naponta kellene neki adni az újdonságokat, mert annyi mindent ehet már. Én jobbnak láttam, hogy inkább lassabban haladok.
6-os, neked simán elgurult a gyógyszered, vagy otthon k-u s s a neved, és ide jössz osztani az észt, meg kiadni az agressziót ami benned van? Mit képzelsz magadról? Szégyelld magad, de nagyon és a saját családoddal szemben engedd meg ezt a stílust.
4 hónaposan valóban csak a kóstoltatást érdemes elkezdeni, bőven lesz 1-2 hónap, mire odáig eljuttok, hogy ki is lehessen váltani egy étkezést. Abból meg semmi baja nem lesz, hogy ritkán kap frissen reszelt almának a levét, vagy egy pici kanál almát, banánt, legalább szokja az ízeket, és a szilárd ételt.
6-os válaszolóra reagálnék. Egyrészt személy szerint engem felháborított, hogy szerinte igenis mindenki tud szoptatni. Nekem egyszerűen nem lövellt be a tejem, konkrétan egyik gyerekemnél sem. Előtejem sem volt. Ittam a teákat, homeós bogyókat szedtem, masszíroztam, próbáltam fejni, ráraktam a piciket sokszor, szoptatási tanácsadóval beszéltem többször, szoptanít készüléket használtam, és semmi! Mindkettő tápszeres lett az elejétől kezdve, és minden téren gyönyörűen fejlődtek/fejlődnek. Kisebb náthát leszámítva betegek sem voltak, és kifejezetten okosak.
Tàpszerlobbi! Bàr a szoptatàshoz èrtenènek ennyire!
Az enyèm is erőltette volna, de nem hallgattam ra! Minek sietni? Egèsz èletèbe ezeken az èteleken fog èlni,
1,5 èves fiam mèg szoptatom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!