A hozzátáplálásnál Ti mindent pontosan betartatok, úgy mint ahogy a nagy könyvben meg van írva?
Szerintem nincs hozzátáplálási nagykönyv manapság, csak irányelvek.
Van amit betartok (fél évig anyatej), van, amit túlzottan is betartok (sok allergia van a családban, jobb az óvatosság), és van, amit nem tartok be, vagy legalábbis meglátásom szerint csinálok.
Már csak azért sem tartottam be, mert ahány táblázat, annyiféle módon írja az adható ételek listáját.
Nagyjából olyan sorrendben haladtam amiket javasolnak, de nem precízen betartva a szabályokat.
Szerencsére a lányom jó evő, így egész hamar megevett teljes adag főzeléket.
A gluténnel nem tudtam mit kezdeni, régen azt mondták minél később adjuk, ma azt mondják 4-7 hónap közt, középértéket választottam, pont betöltötte a 7. hónapját mikor először pici lisztet szórtam a főzelékébe. Még szoptatom, azt írják az a fontos, hogy még legalább 2 hónapig a glutén adását követően szoptassuk.
Bár lehet, hogy ez is csak fel van fújva és én is be vagyok ijedve alaptalanul :)
Csak nagyvonalakban, nem napra pontosan ragaszkodva,a gyerek igényeinek megfelelően.
Pl. az egyik gyereknél 5 és fél hónaposan már elkezdtem az almalevet, mert egyszer a szájacskájához került a kezemben lévő almám, a nyelvével megnyalta, majd úgy cuppant rá, hogy alig tudtam leválasztani a szájáról, a nyelvecskéje fel alá járt rajta. A másikkal kivártam a 6 hónapot, onnantól kezdve az ő ütemükben haladtunk.
Én nagyjából igen, persze nem napra pontosan.
Ahány táblázat, annyiféle útmutatás, én kiválasztottam egyet és azt követem. :)
A védőnőre érdemes hallgatni, én is ezt tettem, mert nekem anyukám az. :)
Ha esetleg valamivel nem értesz egyet, amit mond, kérdezz rá, miért van az úgy és természetesen a gyerekorvos is segít szerintem.
Tényleg sok táblázat van... Kiigazodni nagyon nehéz, mert van, hogy az ellenkezőjét írja, mint a másik.
Elolvastam egy tanulmányt a hozzátáplálásról, amit valami nemzetközi izé készített, de szinte csak a glutén és a tejtermék bevezetését emelték ki. 4-7 között glutén, 9 hónap után tejtermék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!