Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » A hozzátáplálásnál Ti mindent...

A hozzátáplálásnál Ti mindent pontosan betartatok, úgy mint ahogy a nagy könyvben meg van írva?

Figyelt kérdés
Nem akarok vitát, hogy mert ezelőtt 150 évvel így meg úgy volt és felnőttünk...stb, csak érdekel hogy mindent betartatok e?!

2013. júl. 27. 15:22
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem nincs hozzátáplálási nagykönyv manapság, csak irányelvek.

Van amit betartok (fél évig anyatej), van, amit túlzottan is betartok (sok allergia van a családban, jobb az óvatosság), és van, amit nem tartok be, vagy legalábbis meglátásom szerint csinálok.

2013. júl. 27. 15:27
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Már csak azért sem tartottam be, mert ahány táblázat, annyiféle módon írja az adható ételek listáját.

Nagyjából olyan sorrendben haladtam amiket javasolnak, de nem precízen betartva a szabályokat.

Szerencsére a lányom jó evő, így egész hamar megevett teljes adag főzeléket.

A gluténnel nem tudtam mit kezdeni, régen azt mondták minél később adjuk, ma azt mondják 4-7 hónap közt, középértéket választottam, pont betöltötte a 7. hónapját mikor először pici lisztet szórtam a főzelékébe. Még szoptatom, azt írják az a fontos, hogy még legalább 2 hónapig a glutén adását követően szoptassuk.

Bár lehet, hogy ez is csak fel van fújva és én is be vagyok ijedve alaptalanul :)

3/9 anonim ***** válasza:
77%
Nem.
 4/9 anonim ***** válasza:
Én eleve úgy gondoltam, hogy mindent be fogok tartani, amit ma ajánlanak. Elsősorban azért mert saját bőrömön tapasztalom, hogy milyen károkat okozhat a túl korai hozzátáplálás. Aztán az élet úgy hozta, hogy egyébként sincs sok választási lehetőségem, mert a babám olyan rossz evő, hogy sokkal lassabban haladunk, mint lehetne, azaz a legtöbb dolgot még később kapta, mint ahogy lehetett volna.
2013. júl. 27. 16:19
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

Csak nagyvonalakban, nem napra pontosan ragaszkodva,a gyerek igényeinek megfelelően.

Pl. az egyik gyereknél 5 és fél hónaposan már elkezdtem az almalevet, mert egyszer a szájacskájához került a kezemben lévő almám, a nyelvével megnyalta, majd úgy cuppant rá, hogy alig tudtam leválasztani a szájáról, a nyelvecskéje fel alá járt rajta. A másikkal kivártam a 6 hónapot, onnantól kezdve az ő ütemükben haladtunk.

2013. júl. 27. 18:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyjából igen, persze nem napra pontosan.

Ahány táblázat, annyiféle útmutatás, én kiválasztottam egyet és azt követem. :)

2013. júl. 27. 21:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Valamilyen szinten persze igen,de sokmindent hamarabb adtam neki,mint,ahogy a "nagykönyvben meg van írva",persze nem evett 5 hóaposan kolbászos rántottát,de mondjuk olyanokból soha nem csináltam ügyet,hogy a megengedettnél kicsivel hamarabb evett valamit.5 hós korában kezdük a hozzátáplálást,de mi nagyon gyorsan kiváltottuk a nappali étkezéseket.Nem tartottam be azt sem,hogy minden új dolgot 3 napig kell kóstoltatni.1x kóstoltattam,ha ízlett a gyereknek és nem jelentkezett allergia,akkor következő alkalommal teljes adagot kapott az adot ételből.
2013. júl. 28. 03:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Én a védőnőmtől kapott táblázatot betartom.
2013. júl. 28. 22:43
 9/9 Zsófianyu ***** válasza:

A védőnőre érdemes hallgatni, én is ezt tettem, mert nekem anyukám az. :)

Ha esetleg valamivel nem értesz egyet, amit mond, kérdezz rá, miért van az úgy és természetesen a gyerekorvos is segít szerintem.

Tényleg sok táblázat van... Kiigazodni nagyon nehéz, mert van, hogy az ellenkezőjét írja, mint a másik.

Elolvastam egy tanulmányt a hozzátáplálásról, amit valami nemzetközi izé készített, de szinte csak a glutén és a tejtermék bevezetését emelték ki. 4-7 között glutén, 9 hónap után tejtermék.

2013. júl. 29. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!