Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Van olyan aki nem tartotta be...

Mariann40 kérdése:

Van olyan aki nem tartotta be a fél év utáni hozzátáplálás "kőbe vésett" szabályait és a babájára bízta a hozzátáplálás kezdetét? 7 hónapos a babám és egyáltalán nem érdekli még az evés. Ülni sem tud még úgyhogy szerintem felesleges erőltetnem.

Figyelt kérdés
2013. aug. 9. 10:24
 1/10 anonim ***** válasza:
akkor még hagyd. egy héten 1-2 szer kináld neki, majd biztos rákap. Attól hogy ül még lehet hozzátáplálni. Van akinek akér már 3-4 hónaposan el kell kezdenie azok a babaák sem tudnak még ülni.
2013. aug. 9. 10:30
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem kell magától ülnie ahhoz ,hogy kanállal etetni lehessen, be lehet tenni pl a hordozóba, amolyan félülő állásba, egy ekkora gyerek már nem fog elnyaklani benne.

Én azt hallottam többfelől is, hogy (általánosságban véve, mert persze nyilván nem lehet igaz minden egyes gyerekre) minél később kezdik meg a hozzátáplálást, annál nehezebben szokja meg a gyerek az új ízeket és az ételek állagát.

Rád van bízva a dolog nyilván, de talán néhány próbát megérhet, itt az isteni finom idei őszibarack stb szezongyümölcsök... (az enyémek ennyi idősen már sokféle zöldséget-gyümölcsöt ettek, jó evők maradtak és imádják a mai napig a z-gy-ket)

2013. aug. 9. 10:31
 3/10 anonim ***** válasza:
18%

Nem..nem bíztam.Egyik gyerekemnél sem.Lányomnál 4 hónaposan kezdtem, mert tápszeres volt, fiam anyatejes így 6 hónaposan kezdtem.Ha azt várod hogy érdeklődjön, akkor várj még egy évet, és utána vonulj börtönbe éheztetésért..ez nem így megy.Igen is kóstoltatni kell, hogy szokja az ételeket, az ízeket is, meg hát a kis pocijának is el kell kezdenie bele rázódni a szilárd étkezésekbe.

Nem kell hogy üljön.Én sokáig hordozóba etettem őket.Fiam 8 hónapos, még mindig abban etetem.

2013. aug. 9. 10:39
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
6 hónapos kor után nem elég kizárólag az anyatej, vagy a tápszer. Akkor már mindenképpen el kell kezdeni, még akkor is, ha csak egy-két kanállal eszik mást. Majd belejön.
2013. aug. 9. 10:39
 5/10 anonim ***** válasza:
41%
Ha rábitzom a gyerekre,még mindig tápszeren élne...
2013. aug. 9. 11:18
 6/10 anonim ***** válasza:

9 hónapos volt a lányom, amikor először lement egy falat a torkán. Eleve BLW-re készültem, ez az igény szerinti hozzátáplálás, amikor nem pépekkel, hanem szilárd, de puhára főzött darabokkal kínálgatod a gyermeket. ;)

13 hónapos volt, mire az első étkezését kiváltottuk, 18 hónaposan még a tápláléka harmada anyatej volt.

Szóval nem siettük el. A súlya végig gyarapodott, most 2,5 éves, 13 kiló és kb 100 centi, mosolygós, jó színben lévő kislány.

(Ugyan ő már tudott ülni fél évesen, de foga nem volt 11 hónapos koráig, még egy cakk sem. Nálunk az első fogak áttörése után indult meg az étel iránti vágya, nem hiszem, hogy véletlen, hogy ezzel is összefüggésbe hozzák a szilárd táplálékra vaó érettséget)

Most 2 hónapos a második gyermekem, vele sem fogom pontban 6 hónaposan kezdeni, hanem akkor, hogyha ő készen áll rá.

2013. aug. 9. 13:39
 7/10 anonim ***** válasza:
(Kieg. amióta ülni tudott és betöltötte a 6 hónapot, asztalhoz ültettem velünk, etetőszékben, amikor étkeztünk. Elé tettem a tányért pár falattal és hagytam, hogy nézze, ízlelgesse, szgoltattam vele ételeket, hagytam, hogy megnyalja őket. Bulátát, kenyércsücsköt ois adtam később a kezébe, de jó hosszú hetekig cska nyammogott és a végén kiköpte. Néha a pelusban láttam, hogy valami lement, de szerintem csak véletlenül, mert nem "akart" belőle még)
2013. aug. 9. 13:41
 8/10 anonim ***** válasza:
69%
A kisfiamnál a nagykönyv szerint ment minden, csak anyatej 6 hónapos koráig, majd az előírt menetrend szerint a hozzátáplálás. A babahordozóban etettem, ülni még nem tudott. A kislányom 6 hónaposan kihányta ez első kanál almapépet, és mindent elutasított 9-10 hónapos koráig. És nemcsak hogy elutasította, hanem piros foltok jelentek meg a bőrén 5-5 percekre, ha anyatejen kívül mást is kapott. Én ilyenkor vártam 1 hetet, és próbáltam, ha nem fogadta el, megint egy hét, újra próba. Végül 10 hónaposan kezdte érdekelni a dolog, és már az allergiaszerű foltok se jelentek meg rajta. Ebből látszik, milyen okosak a babák, érezte, hogy mikor jött el az ideje. Szerintem, légy türelmes, próbálgasd, ha nem megy várj egy hetet, majd próbáld újra. Előbb-utóbb el fogja fogadni, de erőltetni nem szabad.
2013. aug. 9. 13:59
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Azt hiszem a BLW módszer lesz nálunk is a nyerő mert kipróbáltam ha gerezdben adom neki az almát vagy a barackot akkor jobban érdekli a dolog. Forgatja, nézegeti, csócsálja, szívogatja, cuppog rajta és ha leharap az ínyével egy nagyobb darabot nem nyeli le hanem kiköpi, szóval nem kell félnem,hogy félrenyel. Ellenben a kanalas erőltetéssel aminél nagyobb esély van a félrenyelésnek. 6-os válaszolóval teljesen egyetértek de a többieknek is köszönöm a válaszát!
2013. aug. 10. 10:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Ezt a "rábízom a gyerekre" dolgot nem úgy kell érteni, hogy majd ő elkezd enni, meg kiveszi a kezedből a vajas kenyeret. :) Ha majd látod, hogy érdekli a te kajád, nagyon nézi, vagy nyalja a száját, nyújtogatja a nyelvét, cuppog, amikor előtte eszel, akkor tuti, hogy megérett már a hozzátáplálásra, attól függetlenül, hogy tud-e ülni. Fél éves kora körül én mindenképp elkezdeném a kóstoltatást, eleinte csak 1-2 kiskanállal, hogy szokja a kanállal való evést meg az új ízeket, aztán majd belejön. Az én babám 5 hónaposan kezdett kóstolgatni, mert már nagyon érdekelte az, amit ettem. Először 2 kiskanál almapürét kapott, majd minden nap egyre többet. Eleinte kifelé nyújtogatta a nyelvét és szopni próbálta a kanalat, de aztán rájött, hogy be kell szívni róla a kaját. Pár nap múlva már 150 g-ot is megevett egyszerre és olyan jól rájött, hogyan kell, hogy alig lett koszos a partedlije. Később kapott már barackot, krumplit, sütőtököt, sárgarépát. Ülni még mindig nem tud, pedig már lassan 7 hónapos. Eddig mindig a hordozóban etettem. Mikor meglátja a kiskanalat, már szinte repes az örömtől (rugdos, mosolyog és mozgatja a kezeit, mintha repülne). :) Ha azt látod, hogy egyáltalán nem érdekli az evés, tényleg nem muszáj erőltetni, de 1-2 kanál szerintem nem erőltetés. Majd meglátod, hogy reagál rá, és ha már szívesen fogadja, adhatsz neki többet. Próbálkozni lehet és kell is, mert szüksége van a tápanyagokra (a tej vagy tápszer önmagában már nem elég egy ekkora babának).
2013. aug. 12. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!