Van olyan aki nem tartotta be a fél év utáni hozzátáplálás "kőbe vésett" szabályait és a babájára bízta a hozzátáplálás kezdetét? 7 hónapos a babám és egyáltalán nem érdekli még az evés. Ülni sem tud még úgyhogy szerintem felesleges erőltetnem.
Nem kell magától ülnie ahhoz ,hogy kanállal etetni lehessen, be lehet tenni pl a hordozóba, amolyan félülő állásba, egy ekkora gyerek már nem fog elnyaklani benne.
Én azt hallottam többfelől is, hogy (általánosságban véve, mert persze nyilván nem lehet igaz minden egyes gyerekre) minél később kezdik meg a hozzátáplálást, annál nehezebben szokja meg a gyerek az új ízeket és az ételek állagát.
Rád van bízva a dolog nyilván, de talán néhány próbát megérhet, itt az isteni finom idei őszibarack stb szezongyümölcsök... (az enyémek ennyi idősen már sokféle zöldséget-gyümölcsöt ettek, jó evők maradtak és imádják a mai napig a z-gy-ket)
Nem..nem bíztam.Egyik gyerekemnél sem.Lányomnál 4 hónaposan kezdtem, mert tápszeres volt, fiam anyatejes így 6 hónaposan kezdtem.Ha azt várod hogy érdeklődjön, akkor várj még egy évet, és utána vonulj börtönbe éheztetésért..ez nem így megy.Igen is kóstoltatni kell, hogy szokja az ételeket, az ízeket is, meg hát a kis pocijának is el kell kezdenie bele rázódni a szilárd étkezésekbe.
Nem kell hogy üljön.Én sokáig hordozóba etettem őket.Fiam 8 hónapos, még mindig abban etetem.
9 hónapos volt a lányom, amikor először lement egy falat a torkán. Eleve BLW-re készültem, ez az igény szerinti hozzátáplálás, amikor nem pépekkel, hanem szilárd, de puhára főzött darabokkal kínálgatod a gyermeket. ;)
13 hónapos volt, mire az első étkezését kiváltottuk, 18 hónaposan még a tápláléka harmada anyatej volt.
Szóval nem siettük el. A súlya végig gyarapodott, most 2,5 éves, 13 kiló és kb 100 centi, mosolygós, jó színben lévő kislány.
(Ugyan ő már tudott ülni fél évesen, de foga nem volt 11 hónapos koráig, még egy cakk sem. Nálunk az első fogak áttörése után indult meg az étel iránti vágya, nem hiszem, hogy véletlen, hogy ezzel is összefüggésbe hozzák a szilárd táplálékra vaó érettséget)
Most 2 hónapos a második gyermekem, vele sem fogom pontban 6 hónaposan kezdeni, hanem akkor, hogyha ő készen áll rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!