Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyi babakekszet lehet adni...

Mennyi babakekszet lehet adni a fél éves babának egy étkezésnél?

Figyelt kérdés
Pár napja már kap felet gyümölcsbe keverve, de nem tudom, hogy mennyire emelhető a mennyiség. Illetve pl. zabpehelyből, kukoricapehelyből, vagy rizsből mennyi mehet egy nap? Tudtok valami linket, ahol ilyesmiket leírnak esetleg?

2013. márc. 27. 11:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Linket nem tudok. A babakekszből a glutén bevezetése miatt kb. 2 hónapig csak napi felet kaphat (amiben nincsen tojás, nézd meg az összetevőket, vagy süss otthon teljes kiőrlésű lisztből és ne tegyél bele sok adalékanyagot amit a gyárban tesznek).

Zabpehelyből én az 5 hónaposomnak napi 2 ek-al adok, beáztatom vízbe, majd mikróban 1 perc alatt készre főzöm, ezt 2 almával vagy 1,5 alma + 1/2 banánnal pürésítem, ez de. és du.-i gyümölcs és csak 1x kell maszatolni vele.

2013. márc. 27. 11:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Én pl. nem számolom ki h fél keksz legyen, és nem babakekszet hanem sima háztartási darált kekszet adok (gyerekorvos tanácsára). Annyit rakok a gyümibe ami kb. megfelel fél keksznek. 1 hónapja kap minden nap felet, sztem 1 hónap múlva már adok neki nagyobb menyniséget utána pedig gluténes dolgokat.
2013. márc. 27. 11:22
 3/4 xStefix ***** válasza:

A háztartási kekszben van glutén, ha búzalisztből van...

Kérdező, a pontos mennyiség mindegy, a lényeg, hogy a babád által fogyasztott mennyiséghez képest kevéssel kezdd és csak fokozatosan növeld. De nem szükséges 1-2 hónapot várni, amíg többet adsz belőle, ennél azért lehet gyorsabban haladni. (A javaslat napi fél, ill. kétnapi 1 kekszet ajánl.)

A zabpehelyre, a kukoricapehelyre és a rizsre is ugyanez áll. Mondjuk én az utóbbi kettőt még nem adnám a 6 hósnak, akkor se, ha már eszik egy ideje. Szerintem várj még ezekkel egy kicsit.

Hozzátáplálási táblázatra gondolsz? Azokból több is van.

2013. ápr. 3. 14:05
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nem kifejezetten hozzátáplálási táblázatra gondoltam, abból én is találtam többfélét. Hanem inkább valami olyasmire, amiben ajánlott mennyiségek vannak, ilyet még nem találtam.

Eddig még csak babakekszet kapott a pici, de a táblázatokban a kukoricapelyhet és a rizst elég elől írják, ráadásul esti szopi után eszik a lányom Sinlac-ot, ami rizsből és szentjánoskenyérmagból készül, ezért is gondoltam, hogy ezekkel is próbálkozunk hamarosan.

2013. ápr. 4. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!