Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért nem eszi meg a tejpépet?

Miért nem eszi meg a tejpépet?

Figyelt kérdés
4,5 hónapos kisfiam eddig nagyon szerette a tejpépet, 2 hete kapja minden este. de az elmúlt napokban már nem akarja megenni. én meg kiváltottam a gyógyszertárban több dobozzal is...hogy adjam neki? mit tegyek bele, hogy megegye?
2013. aug. 7. 22:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Pl. egy kis kakaóport, tényleg keveset, csak hogy megízesítse kicsit. Esetleg egy kis banánt is rakhatsz bele neki összenyomkodva szerintem.:)
2013. aug. 7. 22:51
 2/8 A kérdező kommentje:
banánt már ehet ilyen hamar?
2013. aug. 7. 22:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Próbálkozni kell.Rendíthetetlenül.

Mindig is lesz ilyen.Eszik-eszik-eszik..aztán bamm...ez eddig imádott étel valahogy nem kell neki.

Igen, tehetsz hozzá banánt, őszibarackot, de én inkább akkor már elkezdenék délelőtt kóstoltatni vele..este meg szokja csak meg a sima tejpépet, meg hát csak simán a gyümölcs ízét is.Nekem mind a 2 gyerekemnél minimum 1 doboz tejpép ment a kukába, mert megcsináltam..2 kanál, aztán szájzár.Kb 1 hónap után elfogadható mennyiséget megettek.

Ne aggódj ezen hogy nem eszi.Egyrészt borzasztó meleg van..nálunk még most is 30 fok van, másrészt pedig még bőven a kóstoltatás fázisban vagytok, ilyenkor még ezek a dolgok beleférnek..sőt!még sokáig bele is fér.

2013. aug. 7. 23:08
 4/8 A kérdező kommentje:
délelőtt már megeszik 2 barackot és 1 almát. mást még nem adtam neki. úgy örültem, hogy ilyen kis zabagép és szeret enni. remélem, ez csak átmeneti időszak nála!
2013. aug. 7. 23:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem vagyok szakértő, de a banánt tudtommal 7 hónapos kortól ajánlják, szóval én még biztos nem adnék. Kakaóport sem, pláne cukrozottat, nem vagyok ellensége, de ráér még. Szerintem alma, barack ilyesmi mehet viszont. Tényleg próbálkozni kell :)
2013. aug. 7. 23:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem ehet még banánt, kakaót meg pláne nem. Nem nagyon tudsz mit csinálni, türelmesen kell kínálgatni.
2013. aug. 8. 07:37
 7/8 A kérdező kommentje:
én is úgy tudtam, hogy a banánt csak később, és kakaót én se merek még adni neki! ma reggel tettem bele barackot, hát nem volt nyerő, nekem se ízlett így, na hátha majd almával.
2013. aug. 8. 08:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Kakaót?4.5 hónaposnak?!Bár nem vagyok "minden szabályt betartó",de azért az túlzás lenne!Akkor már inkább banánt...milyen tejpépetek van?A vaníliás általában nyerő a piciknél.2 fiú+10.5 hónapos csajszi anyukája
2013. aug. 10. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!