Szerintetek csinálhatom így a baba kóstoltatást?
Délelőtt,kb.két szopi között-tízóraira kóstoltatom a babát,de aznap így ugyanannyi szopit kap,mert még étkezést nem váltok ki vele. 4,5 hós korától kb. fél adagot kap,persze először pár kanállal kapott 4 hósan. Már majdnem 5 hós de még mindig csak fél adagot eszik. Eddig kapott: almalé,alma,baracklé,barack,alma kekszel babapikskótával,barack kekszel babapiskótával,vaniliás tejpép barackkal,alma-barack kekszel és piskótával. Persze ezeket nem naponta változtatom,legalább pár napig eszünk egyfélét,kivétel ha már ismeri az ízt.Az alma banánnal és a meggyel folytatnám,nem tudom,hogy banánt adhatok-e neki,vagy keverjem az almával.Amúgy nálatok mennyi kb.egy teljes adag,darabban?
A másik,hogy úgy tervezem,hogy 5-hós korában még mindig csak kóstoltatom,fél adagot adok neki,6 hós koráig,de már 5 hósan elkezdem a burgonyával való ismertetést is. Vagy jobb lenne szerintetek a burgonyával várni 6 hós koráig,addig teljes adag gyümit adni neki,kiváltani a tízórait? Néha adhatok neki uzsonnára is, gyümit esetleg tejpéppel? Csak mer sokszor megyünk el. Szopizni szokott,de ha megyünk valahova,ott nem szeret szopizni pl.strandon.
Hát szerintem nem kell ezt túlmisztifikálni...egyáltalán nem baj, hogyha hat hónaposan burgonyát kap, csak arra figyelj, hogy mindig úgy kapja ahogyan neked is ízlik! Ne adj neki ízetlen, sótlan, tehéntej nélküli dolgokat,csak azért mert valami agyatlan könyvben ezt olvastad. Én a krumplipürébe is szoktam egy kis vajat sót és tejet tenni és semmi bajuk nem lett... - ha mindentől megóvod allergiás lesz mindenre.... Az hogy egy adagra mennyit eszik a babától függ. Az én fiam 6 hónaposan simán betolt 2 dl kaját egy főétkezésre. (pl húslevesben főtt csirke zöldséggel)
Szerintem egyébként mindenki úgy kezdi, hogy először a tízórait és az uzsit váltja ki gyümölccsel - piskótával stb és utána jön az ebéd. Legutoljára az esti szopit a legjobb elhagyni, mert az sokáig még vígaszt nyújthat, ha nagyon szeret szopizni. Uzsonnára is jó a gyümölcs, de később a tej helyett adj hozzá piskótát. Ha sokszor mentek el, el kellene készítened előre kis bébiételes üvegekben - mindig találsz majd olyan helyet ahol a hűtött üvegecskét szívesen meglangyosítják nektek - mert ugye ebben a melegben hűteni kell hacsak nem konzerv bébiételt adsz neki. (Mellesleg semmi baja nem lesz, ha néha kap bébikonzervet...végül is azt a babáknak találták ki... Én is volt, hogy megszorultam és muszáj volt... :) )
Remélem tudtam segíteni! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!