Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Anyukák! Hozzátáplálás kérdés:...

Anyukák! Hozzátáplálás kérdés: bio vagy nem bio alapanyagokból?

Figyelt kérdés
Ne az anyagi különbségekre hivjatok fel a figyelmemet, tudom, hogy dragabb a bio, inkabb az esszeruseg, ki hogy csinalta? Felesleges vagy sem? Tulzas csak bio zoldseget, gyumolcsot, hust adni a gyereknek? Egyebkent 6 honapos a kisfiam

2013. jan. 19. 15:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Igazából a tesóm tapasztalatát tudom leírni.Ő próbálta egy ideig de nem bírta anyagilag.A bio kaják kihagyása után is ugyanolyan egészséges maradt a kisfia.
2013. jan. 19. 15:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Direkt nem biot veszünk agrármérnök após és belgyógyász férj meggyőző érvei miatt.
2013. jan. 19. 15:36
 3/11 anonim ***** válasza:
Én egyszerűen scak kistermelőtől vásároltam, olyantól, akiben megbízom. Vannak bolti termékek, pl a hús, amit felvizeznek, génszennyezett táppal érintkezhet, stb, azt én magam sem enném meg jó szájízzel, így egyértelmű volt, h nem adom a gyerekeimnek sem. Szerencsére vidéki rokonaink sok mindent megtermelnek, amit nem, azt pedig csak piacon veszem, olyan eladótól, akiről tudom, h nem a nagybaniról hozza.
2013. jan. 19. 15:37
 4/11 anonim ***** válasza:
72%
Drágább a bio ? De amit a boltba veszel az már alapból nem 100%-os amúgy én főzők a lányomnak 4,5 hónapos. Néha veszek neki boltit ha megyünk valahova. És makk egészséges. Nem szoktam nézni amugy hogy bio-e. Igaz van itthon bio is de nem ez alapján választok a boltban hanem az ízek szerint.
2013. jan. 19. 15:39
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A bio minig a a legfonnyadtabb a boltban, mert annyira kevesen veszik, hogy csak ott rohad.

Piacon vásárolok.

2013. jan. 19. 15:40
 6/11 anonim ***** válasza:
A második válaszolótól megkérdezhetem,mit mondott az após és a belgyógyász férj.Mi is hozzátáplálás előtt állunk.
2013. jan. 19. 15:43
 7/11 anonim ***** válasza:

ha belegondolsz bölcsiben/oviban sem biót fog kapni.

olyan alapanyagot válassz, amit te is megennél.

piacról, kistermelőtől érdemes beszerezni.

2013. jan. 19. 16:11
 8/11 anonim ***** válasza:

Nagyon megnézem mit és honnan veszek de nem bio-t.

Nem bízom benne, sok sok olyan gomba és egyéb van bennük ami toxikus.

A másik az hogy ha bölcsibe kerül sem kap bio-t.

2013. jan. 19. 17:40
 9/11 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, kedves masodik valaszolo, kifejtened Aposod velemenyet? Koszonom:)
2013. jan. 19. 19:11
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Persze!

Ő mindig arról beszél nekünk, hogy a "nagyipari" bio termelés mindig is megtalálta a módot arra, hogy ugyanazok a vegyi anyagok, hormonok stb. mégis csak használhatóak legyenek a termelési folyamatban, amelyek egy sima paradicsom termelése során is használatosak, ezek nélkül ugyanis valószínűleg csak óriási kárral lehetne megtermelni mindent, hiszen mondjuk x hektár bio paradicsomból az ilyen-olyan megkötések miatt csak x/10 hektár maradna. Egészen izgalmas történetek is vannak erről.

A férjem véleménye pedig az, hogy mivel vajmi kevés esély van arra, hogy a kislányunk isiben-oviban-bölcsiben bioétellel találkozik, jó, ha már most szembesül azzal, ami egy "átlagos" paradicsom sajátja (ha már a paradicsom jött fel, de lehetne ez akármi természetesen).

Erre is azt mondta neki az édesapja, hogy nyugodt lehet, a bioparadicsomban is ugyanaz a (bocsánat) sz.r van, mint a simában.

Szóval én ezzel nem nagyon töröm magam.

2013. jan. 19. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!