Kell-e arra törekednem, hogy minél hamarabb kiváltsam a szoptatásokat?
7 hónapos anyatejes, csak délután adom neki az általam elkészített ételeket azokból, amit már megismert.
(alma krumpli, meggy, sütőtök, babakeksz,stb...)
Tehát gluténnal már megismerkedett,
a husit most fogom elkezdeni pár napon belül.
Csak 6 hónapos kora óta kezdtem el a hozzátáplálást.
Jó ez így hogy egy ilyen étkezés van, és nem váltok ki többet?
Bőven van anyatejem!
A védőnő szerinte két hetente ki kellene váltanom egy étkezést.
Miért?
Amit be kell vezetnem, azt bevezetem, és minden ízlik neki.
Köszönöm a válaszokat!
140- 160 ml között eszik főzelékeket, meg gyümölcsös dolgokat, nincs vele gondom, csak feleslegesnek tartom leszoktatni az anyatejről.
Örülök, hogy más is így gondolja.
Nem kell sietni a kiváltással, ahogy jónak látod és ahogy a babádnak is jó, úgy csináld!
1 éves koráig az anyatej a legjobb fő táplálék.
Babám 9 hós volt mire két étkezés ki volt váltva.
Most 1 éves, a tízórai és ebéd van kiváltva, uzsi után van tejci, és a reggeli vacsora is anyatej még.
Neked kell tudnod, mit akarsz.
Azoknak, akik egy éves korban el akarják választani a babát, ott nyilván cél, hogy viszonylag ütemesen történjen az átállás. De ha te magad nem sietsz, van bőven tejed, és lelkes cicista a gyerek, akkor teljesen felesleges versenyt futni.
Ajánlom figyelmedbe az igény szerinti hozzátáplálást, nekem immáron a második gyerekemmel is szuperül bevált. Tény, hogy a védőnőt és a gyerekorvost sokkolta a dolog, mert még nem is hallottak róla (ez amúgy számomra megdöbbentő)...
Köszi, lehet megpróbálom, legalább is érdekes :)
Fél füllel hallottam csak róla.
És ezt úgy csináltad, hogy szoptattál a kicsi igénye szerint, és mondjuk délutánonként kínálgattál neki ezt azt?
Mivel kezdenek ilyenkor?
Szia:)!
Szerintem is jól csinálod, mondjuk "elfogult" vagyok, az én lányom 13- 14 hónaposan volt hajlandó enni "mennyiséget":).
Nekünk is a BLW jött be, szopik között kínáltam párolt zöldségekkel, gyümölcsökkel, mindig eyütt ültünk le a főétkezésekhez, amikor azt adtam neki kicsi puha falatokban, amit én/mi is ettünk, csak kivettem a részét fűszerezés előtt.
A védőnőd nyilván azt gondolja, hogy célod elválasztani a babádat, illetve lemaradt az aktuális ajánlásokról...:)
Ezeken az oldalakon olvashatsz a dologról, és receptes fórumot is linkelek, nameg ha beírod a gugliba, hogy BLW receptek, akkor sok blogot is olvashatsz:).
MOnduk én receptet nem sokat használtam, mivel magunknak sem főzök túl fűszeresen, tejesen, lisztesen, nem kellett külön kotyvasztani a lányomnak:).
...
Hát igen, ő tudja, hogy még szoptatni akarom, de hát azt mondja, ezt így szokták...
de én meg máshogy érzem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!