Hogyan vegyem rá a babámat, hogy elfogadja a pépest?
AZ én fiam 8 hós koráig nem evett semmit, csak anyatej volt a menő.
Nálunk az orvosnál nincs ilyen, mondtam, nem eszi meg, és kész.
Ő rég nem stresszeli ilyenkkel az anyukákat.:)
Türelem, és nem lesz gond.
5 hós babám tápszeres és horror a hozzátáplálás. sír forog köpköd bármit adok nem kell. minden bébiétel kikaparásra került, a gyümi még 2-3 kanál aztán köpi ki. Amikor vagy 40ml-t belelapátoltam nem tom mi volt vele hogy lenyelte egyszer csak gondolt egyet és kihányta.
A tápszer már kevés volt neki szinte már óránként etettem és aztán azt találtam ki hogy keverek táphoz tejpépet így kibír 3 órát.
amikor a babam 4 honapos lett tapszerre kellett atalnoi, akkor megkezdtuk a hozzataplalast is. a gyumit tejpepbe keverve ette eleinte,3 het utan teljesen el tudtuk hagyni a tejpepet, de mivel 2 etkezest szerettem volna kivaltani, a gyumi utan kapta pepet amig el nem telt. a zoldsegekkel allt hadilabon, de azt is ki tudom jatszani ugy, hogy pl. a parolt repa pure melle kap tapszert is, 2 kanal pure, pici cumisuveg,es folyamatosan novelm a kanalak szamat, mig a vegere csak pure marad. nyilvan esetedben nehezebb a dolog ha cicirol es nem cumisuvegrol van szo, de azt megteheted, hogy a lefejt tejet poharbol adod a pure melle.
de szerintem ne eroltesd. a doki nyilvan egy regebbi vagasu orvos, ha egy fiatalabb, pl most vegzett orvossal beszelnel nem eroltetne a hozzataplalast, foleg hogy anyatejes.
Kedves Utolsó!
Köszönöm a kimerítő és kedves választ. Nagyon jól esett. Azért annyira nem idegeskedem, mert még csak hat hós, van ideje hozzászokni a dologhoz. Inkább rábízom a dolgot, mint a dokira meg a védőnőre. Egyébként határozottan haladunk, mert evett "répafőzeléket"is már és "sütőtökfőzeléket" is már. Az a nyitja a dolognak, hogy jó folyósra kell csinálnom, sok anyatejjel hígítom, így jó pár kanállal megevett már. Nagyon büszke vagyok rá.:)És azért kis "átverés" is kellett hozzá, mert almalével kzdtem, majd hirtelen a főzelék, amin meglepődött, de azért lenyelte.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!