Tényleg baj, ha az oldalán fekve altatom 4 hetes babámat?
Tényleg nem tesz jót neki hosszútávon. De ha csak így alszik, akkor rendszeresen cserélgesd hol az egyik hol a másik oldalára tedd le.
Idővel ez is változik, rengeteg alvási pozíciója lesz még, kicsi még.
Próbáld meg a pólyát vagy egy vékony pokrócba becsavarva letenni, akkor úgy fogja érezni hogy a kezedbe van még.
Az oldalán is azért érzi jól magát mert hozzáér a hátához a takaró, érzi hogy van valami mellette. Ez még azt az érzést nyújtja mint amikor a pocakodban volt. Hiányzik neki a közelség érzete.
Unokatesóm intenzíves csecsemőápoló...
Mikor megszületett a lányom,a klinikán ,ahol Ő dolgozik...ezt az egyet a lelkemre kötötte"Mindig az oldalán altasd a gyereket!Mert hason nagyobb a csecsemőhalál kockázata,háton pedig ha bukik a torkára mehet"Be is tartottam!És logikusan végiggondolva igaza is van!
Én is csecsemőgondozó szakon vagyok az egyetemen!
Nyugodtan altasd az oldalán! Pontpsan ahogy leírta az előttem lévő!
A bölcsőhalálnak a legkevesebb esélye,oldalt van. Ha így kényelmes neki,had aludjon úgy. Nem fog úgy aludni hónapokon keresztül,hidd el nekem!
Az en kisfiam is olyan volt mint a tied. Nekem ugyan volt segitsegem szoval jobb helyzetben voltam mint te. Nekunk is elmagyaraztak a korhazban, hogy oldalara fektessuk. Nem teljesen csak ugy megbillentve kitamasztva. Mindig be kellett "csomagolni" es akkor olyan erzese volt, mintha a hasamban lenne. Korbe volt vege puha meleggel. Minden este masik oldalan raktam le de persze neki is volt "kedvenc" oldala...
Most 22 honapos. Meg mindig igenyli a kozelseget. Semmi baja a csipojenek, eros mint egy bika!
Úgy altasd ahogy neki jól esik!
Elméletileg sehogy sem szabad aludniuk :)
Ha oldalt alszik akkor jaj a csípője
ha háton alszik megfullad ha bukik
ha hason alszik akkor meg jaj a bölcsőhalál...
A kórházban én is vagy az oldalán vagy a hasán fekve kaptam mindig vissza!A koraszülött babákat is láttam hogy hason altatják...erről ennyit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!