Mivel kezdtétek a hozzátáplálást és mikor? Tápszeresek vagyunk.
4hónaposan adtam először egy kanál almátmondjuk Én 6 hónapos koráig nem is nagyon adtam mást neki,csak ténylegegy egy kanál bébi-étel vagy friss gyümi..csak hogy ismerje meg az izeket. aztán elkezdtem a főtt krumplit,körtét fokozatosan egy egy kanállal többet de ha "sós" ételt kapott mindig tettem bele neki cukkinit (főve)(orvos ajánlására) mert előtte nagyon nehezen kakilt..nálunk ez bejött!Napi 4-5 kakis pelusunk lett tőle!
A fiam kedvence mikor már evett húst is a fött krumpli volt almával meg csirke husival!
Függetlenül attól hogy Te mivel kezded, sztema fokozatosság elvét tartsd be, és ne várj túl sokáig sem egy-egy étel bevezetésével amit a szakkönyvek irnak hogy adhatod az adott életkorban mert a késleltetett hozzátáplálással többet árthatsz mintavval hamondjuk egy 3 hónapos gyerekkel megkostoltatsz vmit..
3 hónaposan kezdtük, terápiás céllal. Hiába váltottunk nagyon sokszor tápszert, hiába volt olyan a tápszer, amitől nem fájt a hasa, mégis székrekedéses volt.
Szilva és barack szerepelt a repertoárban, és szerencsére megoldódtak a gondjaink. Általában délelőtt 10 és 12 óra között kapta. Parás anyukaként valóban első nap, max 2-4 kanállal, második nap, max az üveg fele (bébiétel, 190g), és harmadnap a maradék. Most már nem tudok így kóstoltatni, mert imád mindent és eddig szerencsére semmi sem ütötte ki. Szóval most egyik nap megkóstoltatom az újjal, és másnap már azt eszi meg...
Most fél éves, és 5 ször étkezünk, dél körül van a főzelék, és átkerült uzsonnára a gyümölcs. Most gondolkodom a tízórai kiváltáson is, de állítólag az még korai lenne, hogy 3 szilárd tápanyagot kapjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!