Kisfiam hamarosan, a honap vegen 6 honapos lesz, ti hogyan kezdtetek a hozzataplalast?
Szia!
A babám kb. 3 hete kezdte a más kaját.Az almával kezdtük.Első nap csak 1-2 kanálka almalé.2.nap 3-4 kanál pépesített alma...és így tovább ahogy emeltem az adagot egy hét után már megeszik egy egész almát ami kb.150 gr.Lehet hozzá keverni egy kis anyatejet vagy tápszert ha nagyon idegenkedik tőle. Jött a krumpli.Megfőztem szitán áttörtem és fokozatosan emelve az adagot szintén megevett egy nagy krumplit.Vigyázz mert fujtós mindenképpen hígítani kell tejjel,táppal vagy ha az almát szereti már akkorra akkor azzal is lehet de felváltva is adhatod neki.Egy alma egy krumpli. Ha ismeri a rizspépet azzal lehet sűríteni a gyümölcsöket ha akarod.Most már a baracknál tartunk amit krumplival sűrítek jelenleg.
Vigyázz hogy nagyobb darabok ne kerüljenek a kajába mert a torkán akad. Én sokat olvasgattam az itteni válaszokat és kértem mintát a milumil.hu-ról.Ott találsz információt is.
Receptek is vannak a neten, de nem nagyon értek hozzá. De lehet keresgélni (google). Esetleg lehet variálni:
- alma+barack
- alma+banán
- krumpli+sárgarépa
- krumpli+brokkoli (esetleg mindhármat)később lehet hozzá csirkehusit, meg csirkemájat is turmixolni.
Amikor a hozzátáplálás kezdődik, mindig 1 szopást lehet hozzátáplálni, ahogy múlnak a hónapok. Először az ebéd, utána a reggeli, utána az uzsonnaidőt. Bár van, aki más sorrendben csinálja. A lényeg a fokozatosság: először a gyümölcs (alma, barack, banán, körte) leve, majd ha ízlik neki akkor a gyümölcshús. Aztán lehet a zöldségekkel próbálkozni.
Fontos, hogy a babának meg kell szoknia az ízeket. Ez nem megy könnyen. Mindig csak egy valami újdonságot adj neki. Ha nem ízlik neki, akkor egy hétig ne próbálkozz vele, de utána ismét próbáld meg! Ne erőltess semmit! Így meg fogja tanulni, hogy az étkezés öröm és nem kényszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!