Mit rontottam el, hogy szorulása van a kisbabámnak?
Most 6 hónapos. Anyateje, kisfiú.
3 hete kezdtük a kóstolgatást, de inkább nyalogatást, almalével. Aztán 1 hét híján hat hónapos volt, amikor babakeksszel bevezettük a glutént.
Most:
-10 óraira, 2 szopi között kap krumpli+ mikor mi(s.répa, cukkini, cékla)
-dél után is megkínálom, ilyenkor kap gyümit is(alma, meggy, barack, banán-nem nagyon szereti a banánt)
-fürdés előtt, csőrös pohárból 80-100 ml, híg tejpépet kap
-fürdés után szopi
-általában, mindezek mellett 2 óránként szopizik
-néha megkínálom babavízzel
-nasira kap 1x fél babakekszet
-sem a gyümölcsből, sem a főzelékből nem eszik sokat, max. 10 kanálkával (csak a végén van a kanálnak)
Mit változtassak? Túl sok mindent kap?
Jaaaaaaj! Végre megvédett valaki! Nagyon köszönöm, egész éjjel nem tudtam aludni! Hát nem minden anya a gyerekének akarja a legjobbat. Nem töltött káposztával etettem meg könyörgöm! De nagyon jól esik, hogy mellém álltál.
És igen jól számoltál tényleg betartottuk minden esetben a 3 sőt 5 napot, mert most nem kereken 6 hanem +1 hetes a babám. Tehát EGY HÓNAP alatt jutottunk el idáig.(nekem is utána kellett számolnom)
És ma reggelre kakilt és nem volt kemény, csak sokkal sűrűbb, mint amit megszokott a babám, és biztos nehezebb kinyomni és ezért vár rá szerintem.
A meggyet egyenesen imádja, úgyhogy azzal majd lazítunk, uzsira meg nem kínálgatom.
Azért fura, hogy a kedves leminősítő anyuka nem hallott az igény szerinti szoptatásról :)
Talán még sem rontottam el mindent, hisz a tejemtől 9,1 kg-os a fiam, úgy kúszik, mint egy kommandós, forog-pörög, egy pillanatra meg sem áll, mindig megdicsér minket a doki, csak most elakadtam. :(
(bocsánat, h ilyen sokat írtam, de ki kellett írnom magamból, köszi, h elolvastad! Pusssssz érte!)
Nagyon köszönöm mindenkinek a pozitív hozzáállást!
1. vagyok.
Bennem sem merült fel, hogy elrontottad volna a hozzátáplálást :) Annyi, hogy azokhoz amik fogják a székletet, mindig keverj pl. barackot (majd később szilvát)!
....és igen: cici - igény szerint! :)
Kedves anyuka,
most engem sem fogsz szeretni, de tényleg hülyén csinálod, megmondom miért.
1.Szép az igény szerinti szoptatás, de ezzel és a kanalazgatással egész nap eszik a gyereked. (olvasd el magad is, mit írtál.) ez marhára nem tesz jót a pocakjának, szerintem ettől is szorulásos. NEm kellene ehhez hozzászoknia.
2. amit írtál, hogy kóstoltatás előtt és után is megszopiztatod, abszolút túlzás. Bőven elég, ha szopizik, kanalaztok, majd nem eszik úgy 3óráig.
3. a tempó viszont tényleg gyors. 6 hónapos, de már három étkezésre kap mást is, de kiváltani még semmit nem váltottál ki...kicsit összevissza, kapkodós.
4. NASI??? egy 6 hónaposnak semmi szüksége nasira, az a babakeksz pont elveszi a helyet a felmnagasztalt igényszerintiszopitól, már ne haragudj.
5. Lehet, hogy szerinted nem eszik sokat a baba a kanalasból, de még jó, ha előtte szopizott is, ha nem éhes. Ebből én úgy gondolom, hogy nem is akarod kiváltani az érkezést, amivel nincs is semmi baj, de akkor kóstolgassatok egyszer egy nap, az bőven elég.
6. hidd el, a szanaszéjjel higított tejpéptől nem fog jobban aludni a babád.
Igen, túl sokmindent kap, nem feltétlenül a mennyiségre gondolok, hanem a gyakoriságra.
Leírom, hogy eszik a gyerekem, hogy mindenki megértse:
7.30 szopi
10 körül gyümi (3x kapott idáig krumlit)
10.30-11.00 körül szundi
14.00- szopi
15.00- szundi
17.00- szopi
18.00- általában mi is vacsizunk, ha érdeklődik megint kap valamit, sokszor gyümölcspépet
20.15 körül- tejpép
20.30- fürdés
21.00-21.15 körül- alvás
1.00-2.00- körül szopi
4.00 vagy 5.00- szopi
(persze a nap folyamán sokat sétálunk játszunk...stb)
És tudjátok miért kínálom meg, amikor mi is eszünk? Mert sokkal szívesebben elfogadja, ha látja tőlünk. Nem megtömöm, lehet, hogy csak egy falatot kap valamiből és sosem kellett erőltetni, kényszeríteni, mint sok gyereket, szívesen elfogadja, nem fintorog, mert látja tőlünk.
Különben az egyik ismerősöm gyereke, ezzel a túlzott óvatoskodással 800 gr-ot fogyott, most minden evésük hiszti, pedig már 10 hónapos, lassan egyedül kellene csipegetnie, lásd BLW módszer, ott bezzeg nem nézik az órát, mennyiséget, nem pépesítenek és jó, én meg le vagyok cseszve. Hát köszi!
Mindenki ki van akadva a nasin, nem egy anyukát ismerek, aki 7-8 hónapos csemetéjének túró rudit meg kinder pinguit ad, ehhez képest, mi a fél keksz?!
Ja és nem akarom kiváltani még egyik étkezést sem és gyönyörűen szopizik mindezek mellett is, mint mondtam nem egy pehely súly, de biztos nem mindenki olvasta el, amit írtam.
tegnap azt írtad, hogy 3x kap szilárdat + 1x nasit, 2 óránként szoptatod + szilárd előtt és után is.
ma leírod, hogy gonoszok vagyunk, mert "csak" 8x szoptatod és nem is úgy van.
olvasd vissza magadat. én nem akarok kötekedni, de amit tegnap leírtál az borzasztó :(
tulajdonképpen azt írtad, hogy napi 3x van olyan, hogy szopi, szilárd, szopi, tehát ez 9 étkezés!
és persze, hogy nem eszik ha 2 óránként szoptatod, plusz még közvetlenül szilárd étel előtt is. nyilván.
olyan mint ha nem akarnád hozzátáplálni, csak napi 3x leülsz bebizonyítani, hogy még nem kell...
nem tudom.
amit ma leírtál étrend az jó lenne. de tegnap tök mást írtál... nem is értem, ha meg jól csinálod akkor minek kérdezel?
tényleg a fokozatosság a lényeg és te 1 hét alatt 3 szilárd étkezést vezettél be, plusz ezzel behoztál még 6 szoptatást, ez minden csak nem fokozatos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!