Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálás elején ki...

Hozzátáplálás elején ki hogyan "járt el"? :D

Figyelt kérdés
Amikor már pár fajta gyümölcsöt, zöldséget kóstolt és esetleg már eszik "nagyobb" mennyiséget mondjuk tízóraira, akkor ha ismét behoztok egy új ízt, azt úgy adjátok hogy pár kanál az új cuccból majd megetetitek "rendesen" a már korábban bevezetettből ugyanannál az étkezésnél? (Remélem érthető a kérdésem).
ápr. 15. 11:50
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

En megetettem rendesen az ujbol is, csak annyi hogy azt reggel kapta.

Nem kanalaztam meg szamolgattam,nem neztem tablazatokat, en ennel lustabb vagyok sajnos. Annyit kapott, amennyit kert es abbol amit gondoltam😄

Persze mez, nyers, fustolt cuccok 1 ev alatt nem mentek.

De nyilvan azert is voltam ennyire laza, mert a gyerekem soha nem volt hasfajos se, szoptattam, de barmit ehettem, semmi nem okozott neki gondot. Ugyhogy belecsaptam a lecsoba aztan nem is volt gond.

En pureztem azert 8 hos koraig, de van; aki meg alapbol falatkasan etet, ott se nagyon van szarakodas.

ápr. 15. 12:00
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Én úgy csináltam, hogy a már elfogadott kajához adtam az újat. Pl.: almát már szerette, akkor kapott almát körtével, vagy a burgonya már ment, kapott brokkolit burgonyával, aztán később csak magában. Ha keverve nem kellett, akkor vártunk még vele. Persze mindig volt mellette olyan kaja is, amit szeret, hogyha nagyon nem jönne be az új, akkor tudjon mit enni, de nálunk általában bejöttek, nem volt válogatós.
ápr. 15. 12:01
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

Én kb 3 hétig csináltam ezt az x kanál egy nap aztán több, de aztán rájöttem, hogy nettó baromság, meg sosem fogom tudni így az összes ételt beveztni.

Utána annyira figyeltem csak, hogy az új ízt délelőtt megkapja, hogy ha van valami lássuk időben.

Mellesleg én darabkákkal kezdtem ő azt nem akarta, akkor beadtam a derekam és a pürét úgy ette mintha nem lenne holnap. Ha rajta múlt volna minden étkezés ki lett volna váltva egyből.

Szerencsére azóta is szereti a hasát, jó evő.

ápr. 15. 12:42
 4/10 anonim ***** válasza:
78%
Én szinte mindent keverve adtam először. Mivel most télen kezdtük, kb.csak alma és banán volt friss. Üvegeseknek meg amúgy is nagy része alma, tök mindegy, milyet veszel. Nem igazán aggódtam, hogy baja lesz attól a 8% mangótól🤣 Másik opció volt a mirelit, de azt csak akkor vettem, ha az üvegesből bejött neki. Ha nem eszi, minek vegyek. Zöldségeknél van olyan, hogy banánnal még megette (az a kedvenc), de soha semmi mással nem jön be neki. Amúgy haspók, szóval mindent megeszik, de szerintem csak fél, hogy nem kap mást. Amikor sírva nyitogatja a száját, élek a gyanúperrel, hogy az nem annyira ízlik neki és megyünk cicizni🤣
ápr. 15. 13:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak annyira figyeltem, hogy egyszerre egy új dolgot kapjon.

De ha ízlett neki, annyit evett, amennyit akart.

ápr. 15. 18:19
 6/10 anonim ***** válasza:
62%
Úgy szoktam, hogy egyféle bevezetendő alapanyagot 4 napig adok. Mindig a már bevezetett alapanyaghoz keverem emelve a mennyiséget. Például ha evett almát és mondjuk a banánhoz értünk akkor először egy karika banánt tettem az almához, másnap két-három karika banánt és így haladok mindig a 4.napig :)
ápr. 15. 23:03
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Az elején én is úgy csináltam, mint #6. Ma már 2 nap alatt letudom, első nap kevesebbet teszek belőle az újból, másnap többet. Az allergénekkel óvatosabb vagyok. Pl. először csak tojásos tésztát adtam(mármint olyan tésztát, amiben van tojás.) Aztán nem lett semmi, pár nap múlva már egész főtt tojást adtam a kajájához.

ápr. 15. 23:38
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. :) A zabot hogy vezettétek be?
tegnapelőtt 21:05
 9/10 anonim ***** válasza:

#8! Nem toltam túl. Raktam zabpelyhet a püréjébe. Eleinte még megfőztem, de már nem.

tegnapelőtt 21:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Vettem baba zabkását.
tegnap 06:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!