Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Minden megfogja a hasát. Mit...

Minden megfogja a hasát. Mit adjak neki?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 7 hónapos babámnak bármit vezetek be, megfogja a hasát. Egész éjjel szenved, erőlködik. Reggelre kis gubacs szokott lenni a pelenkában. Délelőtt és ebédre szoktam kóstoltatni amennyi jól esik neki. Folyadékot vizet kínálok többször, összesen kb 50-60 milit iszik, illetve anyatejet kap.

1 hónapja kezdük. Ezeket kapta: alma, barack, banán(pici mennyiségben), meggy, répa, krumpli, édeskrumpli, sütőtök, brokkoli, csirkehús, glutén. A barack hajtotta meg picit, de minden más bármilyen pici mennyiségben szorulást okoz.

Védőnő a dulcosoftot ajánlotta, de ez állandó probléma, inkább nem gyógyszerezném mindig.

Ilyen helyzetben mit adnátok neki, ami segít?

Köszönöm előre is.

dec. 13. 08:33
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
Senmit. Hanyagolnám a ht-t. Egy jel az éretlenségre.
dec. 13. 08:53
 2/7 anonim ***** válasza:
62%
Ha elkezd enni, akkor szükséges, hogy inni is kapjon (vizet vagy esetleg teát édesítés nélkül), a szilárd ételek megemésztéséhez jóval több foyladék szükséges!
dec. 13. 09:15
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Ettől több víz kellene a ht mellé.

Illetve a màr kóstoltatott pürék mellé adj barackot, szilvàt.

Ne keverd össze, mert akkor csak a barack/szilva izét szeretné majd.

Inkàbb az egy kanàl brokkoli, egy kanàl barackot próbàld ki

dec. 13. 09:43
 4/7 anonim ***** válasza:
36%

Pedig a sütőtök székletlazito hatású, én azt sokszor adtam neki. Plusz szilva. Esetleg keverj étkezési babaolajat az ételébe.

Én egyébként 7 hós korától kb bevezettem neki a natúr joghurtot. Naponta vagy kétnaponta azt kapott gyümölccsel és az segített.

dec. 13. 10:04
 5/7 A kérdező kommentje:

Befejezni nem szeretném. Tetszik neki az evés, a szánkból is kinézte már egy ideje, de a 6 hónapot megvártam.

Próbálok minél több folyadékot adni. Így néz ki a napunk:

Reggeli - anyatej

Tízórai: új íz, víz, anyatej

Ebéd: amit már evett, víz, anyatej

Uzsonna:anyatej

Vacsora: anyatej

Éjjel minimum 2x eszik még.

Napközben is kínálgatom vízzel. De próbálkozok tovább.

Sajnos a sütőtök is fogja a hasát. Próbáltam főzve, bébi ételben, keverve.

dec. 13. 10:19
 6/7 anonim ***** válasza:
52%

Amúgy miért lettem lepontozva? Hát mi rosszat vétettem már?:D

Négyes voltam.

dec. 13. 19:55
 7/7 A kérdező kommentje:

Én mindenkit felpontoztam. Nem tudom miért jó ez valakinek...

Nekem hasznosak voltak a válaszok, köszönöm szépen!

dec. 13. 20:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!