Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » A 9 hónapos babám egyáltalán...

A 9 hónapos babám egyáltalán nem hajlandó szilárdat enni, ez gondot jelenthet?

Figyelt kérdés
Nagyon szépen eszik hat hónapos kora óta, de mindenki kérdezgeti, hogy na és szilárdat evett-e már. És nagyon nem hajlandó, csak a leteljesebb mértékben krémesre turmixoltat. Ha egy picikét is darabosabb, vagy akár csak egy részt talál benne, akkor nekiáll öklendezni, és tolja ki az egészet. Próbáltam kicsit darabosabbra hagyni, kitolta. A kedvenc tízóraiját (banán-avokádó-túró) egyszer nagyon alaposan összenyomkodtam turmix helyett, és egy falatot nem evett abból se, csak öklendezett. Próbáltam már babacsintát, abból se evett. Olyanra nem is gondolok, hogy csak úgy odaadni neki, mert éhen halna. Ha bármit elé teszek, ledobálja a padlóra. Ha séta közben kekszet vagy tölcsért adok neki, azon elnyammog, de valószínűleg mert szétomlik a szájában. Van valami módszer, amivel rá lehetne vezetni a rágásra? (van már hat foga)
szept. 9. 18:32
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és a legaggasztóbb rész, ha nagyon próbálom rávenni, hogy kóstolja meg, nekiáll a haját tépni oldalt, hosszú haja van és ragad bele minden étel amit megfogott, és hisztérikusan sír. Ez a hajtépés minden alkalommal visszatér, amikor darabosabb az étel mint szeretné. Reggel-este még tápszert kap.
szept. 9. 18:37
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Az öklendezés jó dolog, védekező reakció, hogy ne menjen le túl nagy falat. Ne erőltess semmit, hagyj neki időt. Titeket lát enni? Együtt esztek? Tudja mit kell csinálni a darabos étellel?

Adhatsz neki esetleg etetőhálóban/cumiban puha gyümölcsöt, hátha az tetszik neki.

szept. 9. 18:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne darabot hagyj a pürében, hanem egyre sűrűbbre csináld. Pl csinálj krumpli pürét jó sűrűre. Vagy pl csirkehús-bulgur-tejföl az is jó sűrű lesz.

Ha sűrű összeáll ilyen darabkába a kanálon, azzal rá tud jönni, hogy meg kell forgatni a szájában mielőtt lenyeli, de megfulladni tuti nem fog tőle (max öklendezik, de az nem baj, 2 nap és már nem fog)

Utána jöhet a kuki kézbe. Aztán a falatkák.

szept. 9. 19:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ja és kanállal te add a szájába, kanálhoz még nem elég ügyes a saját keze ha falatkát se evett még.

Aztán a falatkák mellé maradhat a püré is, az természetes hogy elsőre nem tud falatokban annyit megenni, hogy jól lakjon. Szerintem kell 1-2 hónap mire teljesen önállóan tud majd enni.

szept. 9. 19:13
 5/5 anonim ***** válasza:
55%

Ne erőltesd, és ne keseredj el. Az én lányom 1 éves koráig anyatejen kívül szinte semmi mást nem fogadott el. Max gyümölcspapit. Én is aggódtam, persze, mivel nekem is mondták a nagyokosok körülöttem, hogy hát jaj, éhen hal. (12 kg volt 1 évesen, úgy nézett ki, mint egy felfújt lufi). Jaj, soha nem tanul meg rágni (láttál te már olyan felnőttet fogakkal, aki nem tud rágni?)

Aztán 1 évesen ellopta a mama asztaláról a fasírozottat. Azt hittem rosszul leszek, mert mindentől öklendezett. Na, attól nem! Azóta eszi, amit mi. Nekünk ez a babafőzelékes dolog teljesen kimaradt. A húgom ugyanezt mondta a lányáról. Nekem az a fura, ha egy gyerek ezeket megeszi.

szept. 9. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!