Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Kisfiam 9 hónapos, nem fogadja...

Kisfiam 9 hónapos, nem fogadja el a tápszert egyáltalán! Volt vagy van valaki hasonló cipőben?

Figyelt kérdés
Nem tudom mi az oka, bármit megeszik szívesen ami "nem neki való"! Tejpép jöhet reggel este gyümölcs főzelék szintén, csak tápszer ne! Szopott 7 hónapos korig (tápszeres kiegészítéssel! Elég gyakran beteg és vashiányos is! Erre kap cseppeket, azt mondta a gyerekorvos jobb étvágya lesz a maltofertől, de eddig nem vettem észre! Hízása nem túlzott, a kötelező megvan! Második gyerek, de a nagyobb teljesen más mint ő!
2016. márc. 19. 06:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Pont 9 hónaposan hagyta el a fiam a tápszert. 1000 félével próbálkoztam,de nem kellett neki,de valami viszont igen,mert ha reggel és este nem kapta meg a megszokott kis cumisüvegben a tápszert,akkor ordított. De attól is ordított,ha azt kapott.

Én tejpépet adtam jó hígan,cumisüvegben(vágtam rajta lyukat). Így eltudtuk húzni 1 éves koráig,utána pedig hígítva kezdtük a bolti tejet.

2016. márc. 19. 07:13
 2/5 anonim válasza:
Én is íhy voltam, és anyukán pépesítette azokat az ételeket, amiket ők ettek. Annyi különbséggel, hogy én 5 hónapos kórtól egyáltalán semmi tejet nem ittam. Az orvos javasolta, hogy adjanak főtt répát, de attól ordítottan s kiköptem. És nem lett semmi bajom a rendes ételektől. :)
2016. márc. 19. 07:23
 3/5 anonim ***** válasza:

7 hónaposan hagyta el a fiam a tápszert, hiába próbáltunk több félét, a végén már kiskanálból adtam neki, hátha úgy, de akkor sokalltam be, amikor úgy ahogy volt, kihányta.

De mivel a hozzátáplált ételeket ette, a tejpépeket ette, így lelkiismeret furdalás nélkül hagytuk el a tápszert, nem erőltettem bele a gyerekbe. Annyi, hogy jobban odafigyeltem a folyadékpótlásra. Orvossal, védőnővel megbeszéltem. Annyit mondtak, hogy a tejpépben is minden benne van, ami a tápszerben, tehát a szükséges dolgok be lesznek ezáltal víve a szervezetébe, csak kínáljam sűrűbben innivalóval.

Egyébként nagyon jól fejlődött így is, 1 évesen kis duci volt.:)

2016. márc. 19. 07:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Nekem is szinte 100%-ig aztmondta a doki,mint a 3.válaszolónak.
2016. márc. 19. 08:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! A tejpépet eszi ő is reggel este! Mondták már "mások" is, hogy egye azt amit mi! Igaz, hogy próbálom a mi étrendünkből is az ízfokozókat kihagyni, de allergiára hajlamos 9 hónaposnak nem kéne erőltetni még annyira a felnőtteknek készült ételeket!
2016. márc. 20. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!