3 hónapos babámnak mindig hőemelkedése van. Bármikor mérem popsiban 37,8-38 a hője, levonva 37,5. Másnak is volt hasonló problémája? A 2 hónapos oltások óta tart ez, bár előtte nem méregettem. Volt egy vírusfertőzése, amiből elvileg kikezelték.
ugye babáknak eleve magasabb a hőjük, 37.2-37.3 a normál hő náluk. ehhez képest nem olyan vészes. nem lehet, hogy a lázmérő nem olyan pontos? magadon kipróbáltad?
orvos mit mond?
Túlöltöztetés nem okozhat hőemelkedést.
Menjetek újra orvoshoz ezzel.
Nem feltétlenül van hőmelkedése. Egy éves kor alatt a normàl hő az 37 egész pàr tizedig jó. 37,5 től mondjàk,hogy hőemelkedés. 38.1 től sem làz még. Nem tudja annyira szabàlyozni egy baba a testhőjét.
Ezen kìvül van olyan akinek magasabb az alaphője. Kisfiamnak mai napig 37℃ az alap,szóval neki a 37,5-38℃ az csak hőemelkedés. 38,5 alatt nem is csillapìtom a " làzàt".
De pl az én àtlag hőm 36℃, nekem a 37,5 ℃ az màr szép kis làz,amitől szédülök,rosszul vagyok.
De ha jól be van öltöztetve az nem jó,mert nem tudja leadni a hőt. Pont ezért a hőszabàlyozàsi ingadozàs miatt kell jobban figyelni a babàk öltöztetésére.
Az én 5 hónaposom nemrég beteg volt, mértem neki, de már nem emlékeztem rá,hogy a Nagynál hogy volt, így felhívtam a dokit.
Mondta ugye, hogy popsinál fél fokot levonva 37,5-38 fokig hőemelkedés, afelett láz. De én csillapítani csak 38,5 körül szoktam, addig hagyom, had dolgozzon a szervezete.
Viszont,ha ez állandó, inkább vidd dokihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!