Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukak! Volt valakinek...

Anyukak! Volt valakinek hasonlo folt az ujszulott csecsemojen? Elmult?

Figyelt kérdés

[link]

Mi lehet ez???

2015. nov. 21. 05:18
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Tűzfolt. Az én kisfiamon is van csak neki hátul és a haja szépen takarja. Nekem gyerekorvos azt mondta sok babának van és gyakori azon a helyen ahol a te babádnak. Nem fog elmúlni csak halványodik. Erőlködès hatására bepirosodik. Orvos mondta. Nálunk igaz.
2015. nov. 21. 05:52
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem vákuumos szülés volt?

Kislányunknak mindkét szemöldöke felett volt, most is megvan, de már rengeteget halványult. 3 hónapos.

2015. nov. 21. 06:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Mit mondtak?

A tűzfolt a nagyfiam tarkójáról teljesen elmúlt egy éves korára, a pici szülésnél beszorult, bevérzett a bőre alatt (az is ilyen volt, csak az egész homloka/fejteteje) és lassan felszívódott. Nekem nagy anyajegy van születéstől az arcomon, sosem múlt el csak halványodott., de az ennél sötétebb volt születéskor is már.

2015. nov. 21. 08:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Tűzfolt, gólyacsipés. Szinte minden babán van. 1 éves korára elmúlik
2015. nov. 21. 08:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálunk a baba szemhéján volt, meg egy picike a homlokán. Ezek a gyakori helyek: homlok, tarkó, szemhéj. Elmúlt szépen, most 2 éves már egyáltalán nem látszik, fokozatosan halványult el, azt mondta a gyerekorvos, hogy gyakori.
2015. nov. 21. 09:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Mindkét gyerekemnek halványan még látszik a tarkóján.(7,és 3 évesek)A fiamnak(3 éves) a homlokán is volt,most már csak sírásnál látszódik.
2015. nov. 21. 11:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Volt egy évfolyamtársam, a fél arca vörös volt a tűzfolttól.

Viszont nekem is volt 1 éves koromig a mellkasomon, és nekem meg elmúlt.

Ezt neked senki nem fogja tudni megmondani, és ne is hidd el senkinek. Vagy elmúlik, vagy nem!

2015. nov. 22. 20:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Naevus flammeus (tűzfolt): A tűzfoltok a bőr szintjében elhelyezkedő, veleszületett, tűzfolt

tűzfolt

kisebb-nagyobb felületű piros foltok, a kis erek ártalmatlan tágulatai. Népiesen gólyacsípésnek is nevezzük őket. Síráskor, erőlködéskor valóban jobban látszanak, nyugalomban alig észrevehetőek. Ha a homlokon, szemhéjakon, szemöldöktájon vagy a tarkó közepén szimmetrikusan helyezkednek el, legtöbbször az első év végéig eltűnnek. Semmilyen teendőt nem igényelnek.

Ha az értágulatok egyoldaliak általában egy életen át megmaradnak, a korral színük mélyül és felszínűkön apró, vörös csomók jelenhetnek meg. Leggyakrabban az arcon és a nyakon fordulnak elő. Mivel az egyoldali tűzfoltok különböző betegségek részjelensége is lehet, ha ilyen elváltozást észlelünk keressük fel a gyermek háziorvosát.

2016. febr. 28. 02:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!