Anyukak! Volt valakinek hasonlo folt az ujszulott csecsemojen? Elmult?
Nem vákuumos szülés volt?
Kislányunknak mindkét szemöldöke felett volt, most is megvan, de már rengeteget halványult. 3 hónapos.
Mit mondtak?
A tűzfolt a nagyfiam tarkójáról teljesen elmúlt egy éves korára, a pici szülésnél beszorult, bevérzett a bőre alatt (az is ilyen volt, csak az egész homloka/fejteteje) és lassan felszívódott. Nekem nagy anyajegy van születéstől az arcomon, sosem múlt el csak halványodott., de az ennél sötétebb volt születéskor is már.
Volt egy évfolyamtársam, a fél arca vörös volt a tűzfolttól.
Viszont nekem is volt 1 éves koromig a mellkasomon, és nekem meg elmúlt.
Ezt neked senki nem fogja tudni megmondani, és ne is hidd el senkinek. Vagy elmúlik, vagy nem!
Naevus flammeus (tűzfolt): A tűzfoltok a bőr szintjében elhelyezkedő, veleszületett, tűzfolt
tűzfolt
kisebb-nagyobb felületű piros foltok, a kis erek ártalmatlan tágulatai. Népiesen gólyacsípésnek is nevezzük őket. Síráskor, erőlködéskor valóban jobban látszanak, nyugalomban alig észrevehetőek. Ha a homlokon, szemhéjakon, szemöldöktájon vagy a tarkó közepén szimmetrikusan helyezkednek el, legtöbbször az első év végéig eltűnnek. Semmilyen teendőt nem igényelnek.
Ha az értágulatok egyoldaliak általában egy életen át megmaradnak, a korral színük mélyül és felszínűkön apró, vörös csomók jelenhetnek meg. Leggyakrabban az arcon és a nyakon fordulnak elő. Mivel az egyoldali tűzfoltok különböző betegségek részjelensége is lehet, ha ilyen elváltozást észlelünk keressük fel a gyermek háziorvosát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!