Milyen gyümölcsöket raktok el a nyáron a hozzátáplálás idére?
Van kert van gyümölcsös ezért iródott a kérdés. Illetve a fagyasztó se kicsi. Nyilván ha egy panel lakásba nyomorognék a hütöbe se férnék el akkor eszem ágában se lenne elrakni dolgokat.
Van rengeteg körte szilva így ezekből mindenképpen szeretnék úgy is elrakni hogy a babának is.
Amit én elraktam: körte, szilva, őszi, kajszi, cseresznye, szeder, málna, földi eper. Azért lehetőleg ne az utolsó hárommal kezd a hozzátáplálást ;). Bogyós gyümölcsöket csak fagyasztva raktam el: mosás, lecsöpögtettem, rá egy tálcára, be a fagyasztóba és a fagyott gyümölcsöt raktam aztán dobozba (így kevésbé fagy össze, könnyebb adagolni). A többiből fagyasztottam is le egy keveset, de nagyrészt cukrozatlan befőtt lett belőle (gyümölcs + minél kevesebb víz). Utóbbiban kevesebb a vitamin, a víz miatt kevésbé is finom (bezzeg a leve...), de nem foglalja a helyet a fagyasztóban. Fagyasztáshoz raktam el egy keveset a hozzátáplálás elejére hámozva és turmixolva szilikon jégkockatartóban, ami ha megfagyott, mehetett dobozba, de hámozva és felezve is fagyasztottam, ilyenkor a rétegek közé fóliát raktam, hogy ne fagyjon egy tömbbe az egész.
Ami még nagyon bejött, hogy a pincénkben elég sokáig elvan az alma. A fánkon nincs annyi termés és az is csak pár hónapig eltartható, ezért el szoktunk menni szedd magad almásba, veszünk úgy 80-100 kiló idaredet, amivel kihúzzuk a telet és így mindig kéznél van és a boltba sem kell miatta rohangálni.
Ha sok a szilvátok és van hely a pincében: tavaly csináltam olyat, hogy még nyersen leturmixoltam a szilvát, úgy dunsztoltam (nedves dunszt) és télen - a változatosság kedvéért - ebből és az almából főztem gyümölcslevest. Mivel az alma és jó esetben a szilva is elég édes, ezért cukor nélkül is jó. A baba is eheti és a felnőtt is.
Én sz@ranya vagyok, úgyhogy semmilyet😁
Most fogok szülni, de jelenleg konyhám sincs. A régi hűtőnek rossz a fagyasztó része, új meg pár hét múlva lesz, ha kész a konyha.
Egyébként nekünk már raktak el, a boltokban, szoktam látni a mélyhűtőkben. Szerencsére nem egy lakatlan szigeten élünk, csak nem fog éhen halni.
9! Ez a kérdés leginkább azokhoz szólt akiknek van mit és van hova elrakni. Nyilván akinek nincs mit és nincs hova egyértelműen nem rak el semmit.
Persze hogy nem fog éhen halni a gyereked,de én úgy gondolom ha már van mit elraknom miért ne rakhatnék el belőlle a babának is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!