Kanalas étkezésnèl minden falatnál nyújtogatja a nyelvét, ez normális? (7 hónapos)
5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Nyitja is a száját a kanálra, kb 120-160g fogy 1-1 étkezésre. (Egyenlőre csak 1 étkezést váltottunk ki, arról írok.) de minden falatnál kifelé nyújtogatja a nyelvét, legtöbbször ezert egy egy “falatot” kétszer kell odaadni. Nem értem miert csinalja ezt.. van már egy nagyobb gyermekem, ő sose csinálta ezt, nagyon szépen evett az első perctől. Normális ez, amit a kicsi csinálni?
(Olyan mintha amit bent a szájában csinálja, azt kint csinálja a nyelvével.)
Nem fogunk összeveszni, engem sem édekel más gyereke. De azért azt sem kellene elfelejteni, hogy akiknél meg nem kezdik el időben az ételek kóstoltatását, meg egy évesen is igény szerint szoptatják nappal és éjjel is, azok a gyerekek nagyrésze meg alig-alig fogad el valamit. Erről is rengeteg storyt hallottam, olvastam. Ez hogy 5-6 hónaposan kezd el kóstólni és 2 hónap alatt váltunk ki egy étkezést, szerintem nem rohamtempó. Sőt.. de igen, ez az én véleményem, és nem kell vele egyetérteni.
(Az már mellékes hogy a kisfiam anno kakilni nem tudott normálisan és a gyümölcsoldotta pl meg..)
Tájékozódtam anno az első gyereknél is. Blw-t is próbáltuk, nekünk nem jött be.
Amugy meg nagyrészben mindenre és bármire is nyitott vagyok. De van már tapasztalatom és elképzelésem is. Az meg hogy a sok újíto mind leszarozza a régit, ugyanolyan káros mint fordítva. Egesz generációl nöttek fel régi elveken (bármit is vegyünk figyelembe) és a legtöbbjüknek (legtöbbünknek) semmi baja.
"hogy akiknél meg nem kezdik el időben az ételek kóstoltatását, meg egy évesen is igény szerint szoptatják nappal és éjjel is, azok a gyerekek nagyrésze meg alig-alig fogad el valamit"
Vagy de. ;)
Fiamat 6 hónaposan megkínáltam, csak fintorgott és lökte ki. Hagytam neki egy hónapot, 7 hónaposan se volt sokkal lelkesebb. 8 hónaposan meg úgy harapott az ételre, hogy 10 hónaposan már minden étkezésre emberes adagokat tolt be, öröm volt nézni. Többet evett, mint a 5 éves nővére. Mellette az anyatej is kellett, nem választottam el erővel, nem is volt tervben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!