Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hetes kisfiam allandoan...

10 hetes kisfiam allandoan nyaladzik es nyujtogatja a nyelvet ez normalis dolog?

Figyelt kérdés
Mar atneztem a kis szajat gondoltam szajpenesz vagy latok valami furcsat de semmi szep egeszsegesnek tunik. Neha kohog, de inkabb olyan mintha felre nyelne a nyalat.De ez a nyelvnyujtogatas ez fura, allandoan csinalja mintha nem ferne el a szajaban:)
2008. máj. 6. 14:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia!Az én kislányom most 13 hetes,és nála is 10 hetesen kezdődött,hogy folyt a nyála,kezét állandóan a szájába dugta és öltögette a nyelvét.Elvittem gyerekorvoshoz,aki azt mondta,hogy megkezdődött a fogképződés.Persze nem máról holnapra jön ki a foga,az még több hónap.És nálunk sajnos ez elég sok sírással jár,így kaptunk nyugtató kúpot és Dentinox gélt ill. ecsetelőt.Bár én nyugtatózni nem fogom a kúppal.Ja,és eléggé hitetlenkedtünk hogy ilyen korán elkezdődött ez a folyamat,de azt mondta az orvos,hogy ritka,de van iylen.Szóval lehet,hogy nálatok is ez van.
2008. máj. 6. 14:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi 12 hetesek vagyunk és detto ugyanezek mennek 2 hete.
2008. máj. 6. 14:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is ezt csinálja. Szerintem csak ismerkedik a testével, a nyelvével, a kezével. Ráadásul ha beszélünk hozzájuk, megpróbálnak utánozni, ez lehet a nyelvnyújtogatás oka is (olvastam, hogy ez a beszéd tanulásának előjele). Szerintem semmi furcsa nincs benne :-)
2008. máj. 6. 15:46
 4/7 A kérdező kommentje:
UUU Koszonom lanyok arik vagytok. Buszke vagyok a kis dragamra:)
2008. máj. 6. 17:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a többiek már biztos megnyugtattak, de ha nem, én is megerősíthetem, hogy semmi gond, valószínűleg megkezdődött a fogképződés. Az én kisfiam 13 hetes, és kb. két-három hete ugyanezt csinálja. A kis öklét olyan erősen tömködi a szájába, hogy szabályosan hányingere van, de azért csak folytatja... :-)
2008. máj. 7. 08:30
 6/7 anonim válasza:
SZIA! Az én fiam 3 hónapos,és ugyanezt csinálja, a doktornő szerint, nekik még nem záródik normálisan a gyomorszájuk és vissza jön neki a kajcsi amit nem enged ki csak eszegeti, és ezért nyáladzik. Nem tudom,hogy ez mennyire valós én is fogára gondoltam, de nem tudom.
2008. máj. 9. 09:15
 7/7 anonim ***** válasza:
11 hetes és ugyan ez + mintha folyamatosan rágózna. Utolsó hozzászólónak igaza lehet, miénk is gyakran bukik kicsiket, lehet, hogy azt "utókezeli".
2011. jan. 12. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!